eve cu bebei

•  
    • 22 mesaje
    14 Mar 2008, 21:57
    0 0
    buna evelor!
    sunt mamica de aproape 3 luni si as vrea sa cer sfaturi mamicilor cu experienta.
    am o fetita pe care o alaptez, si multe persoane imi spun ca ar trebui sa incep diversificarea de la 3 luni desi doctorul imi recomanda ca pana la 6 luni sa nu-i dau nimic altceva decat laptic.
    voi cum ati facut cu bebeii vostri?povestiti-mi daca vreti din experientele voastre.
    pupici!
  •  
    km2
    • 74 mesaje
    14 Mar 2008, 22:58
    0 0
    are dreptate medicul tau si eu l-am alaptat pe fiul meu 1an si 6 luni, pana la 6 luni a papat numai laptic de la mine,dac ai suficient cantitativ si calitativ dup a6 luni poti linistita diversificarea alimentatiei,este bine si pt.viitoarea lui dantura,te pup
  •  
    • 2249 mesaje
    14 Mar 2008, 23:11
    0 0
    Alimentatie naturala pana la 6 luni. Pe urma diversificare.
    In cazul alimentatiei artificiale de la 5 luni diversificare
    In nici un caz la 3 luni
    Eu am alaptat fetita pana la 6 luni exclusiv, si pe urma combinat cu mancarica ei.
  •  
    • 22 mesaje
    14 Mar 2008, 23:40
    0 0
    of, fetelor.
    stiti sotul are o matusa care se baga in toate.imi face capu calendar ca trebuie sa dau fetitei sa mancare ca nu-i ajunge laptele,ca ea acrescut multi copii si stie mai bine... ca nu trebuie sa ascult de doctori si ca nu ar exista in magazine borcanele cu mancare de bebei pe care scrie "de la 3 luni"daca n-ar fi asa si a.m.d...si toata lumea o aproba.
    dar fetita creste bine si e sanatoasa, lapte am destul, de ce sa-i dau mancare care i-ar putea face rau la stomacel ca nu e inca bine dezvoltat.

as mai avea o intrebaree 2 zile are diaree si o doare burtica.e din cauza a ceea ce am mancat sau poate sa fie alta cauza?si ce as putea face sa-i treaca?
    va multumesc pt raspuns.
    va pup!
  •  
    • 814 mesaje
    15 Mar 2008, 11:08
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 22 mesaje
    15 Mar 2008, 21:35
    0 0
    buna fetelor!
    asa am sa fac.pana la 6 luni numai laptic.
    am fost la medic si mi-a spus sa nu ii dau nimic si sa alaptez normal in continuare.
    inca nu i-a trecut dar....asteptam.
    pupici!
  •  
    • 216 mesaje
    15 Mar 2008, 21:48
    0 0
    Eva_de, da-i lapic linistita pana la 6 luni, diversificarea de la 4 luni este valabila pt copii care papa lapte formula, sau care papa mixt. Asculta-ti instinctul ....lasa matusicile in pace.
  •  
    • 22 mesaje
    15 Mar 2008, 22:12
    0 0
    lotus_flower eu le las da nu ma lasa ele pe mine ...dar n-o sa aiba incotro
    te pup!
  •  
    • 814 mesaje
    16 Mar 2008, 10:28
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 282 mesaje
    16 Mar 2008, 11:12
    0 0
    fata mea are 1 an si 9 luni si inca o alaptez pentru ca nu prea pot sa o intarc.
    am inceput diversificarea la 6 luni.
  •  
    • 22 mesaje
    16 Mar 2008, 16:18
    0 0
    cafeaua_si_tigara ai dreptate, asa ar trebui sa fac ...dar oricum moare de ciuda si asa ca nu fac cum zice ea.

angelanna eu cred ca faci f.bine ca o alaptezi inca.mama mea mi-a dat 3 ani tzitzi, pana am mers la gradinita, si am fost un copil sanatos si dolofan.si nu am fost si nu sunt bolnavicioasa.eu cred ca are un rol important lapticul de la mama.

o duminica frumoasa va doresc!
  •  
    • 22 mesaje
    29 Mar 2008, 21:49
    0 0
    fetelor ajutati-ma!micuta mea plange de 2 zile si nu stiu ce sa ma mai fac.
    sa fie burtica?sau e posibil sa-i iasa dintisorii?...nu face febra.numai plange si se face toata rosie la fata, apoi face scurt pauza si iar...si tot asa.chiar si la san plange.o plimb in brate,i-am dat picaturi pt burta, azi i-am luat supozitoare tot pt colici da nimic.cand iesim la plimbare e mai linistita.si cand doarme, noaptea e f.agitata.
    ce-ar putea fi?
  •  
    • 1431 mesaje
    30 Mar 2008, 12:59
    0 0
    din cate stiu eu , dintisorii incep sa iasa pe la 5-6 luni , nici decum la 3 luni
    in leg cu diversificarea ....sunt multe mamici care incep de la 4 luni , altele de la 5-6 , altele la 1 an ....acum depinde de ''pasarica '' fiecaruia ,cred eu
    daca copila este sanatoasa si se satura decat cu lapticul tau atunci este ok si cred ca poti incepe pe la 5-6 luni
    in leg cu durerile de burtica ....cam pana la 3 luni ar tb sa aiba colici .....daca a trecut de 3 luni ar tb sa ii treaca , poate trece ea printr-o perioada mai dificila de plange
    ziua doarme ?
    este normal ca atunci cand o scoti afara sa doarma , aerul face bine bebelusilor !
  •  
    • 22 mesaje
    30 Mar 2008, 13:38
    0 0
    eva_new multumesc pt raspuns.
    nu prea doarme ziua.isi face cate jumate de ora 1 ora mai mult nu doarme.pe zi in total vreo 3-4 ore.putin.ma bucurasem cand a implinit 3 luni ca scapam de colici dar au inceput si mai tare.azinoapte a dormit bine.azi dimineata era asa de linistita dar cand i-am dat san a mancat vreo 3 min.si a inceput sa planga din nou de durere.sa fie din cauza ca mananca f. cu pofta?iese f.mult lapte dintr-o data si ea se ineaca...sa fie asta cauza?nu mai stiu ce sa cred.
    maine mergem la medic.
    pupici!
  •  
    • 22 mesaje
    30 Mar 2008, 13:47
    0 0
    uitasem sa spun.se vede dupa modul in care plange ca o doare ceva f tare.cand trece durerea se opreste din plans....mi-e tare mila de ea micutza... nu mai stiu ce sa-i fac.
  •  
    • 216 mesaje
    30 Mar 2008, 14:11
    0 0
    S-ar putea sa aiba colici, la noi au tinut vreo 4 luni, decand am, inceput diversificarea am terminat cu colicii. E foarte important sa-i scoti aerul dupa ce papa, chiar daca iti ia o ora, combinat cu ceiut si picaturi de colici. Eu aveam schema ii dadeam o data picaturi, odata debridat, o data picaturi , o data debridat. Deci de doua ori picaturi si d edoua ori debridat pe zii, il mai ajuta. Seara cand era agitat ii dadeam un siropel homeopat cu extracte de plante ( tei, musetel, flori de portocal, levantica) se numeste Calma Baby, e italienesc. La noi a mers, acum suntem mari avem 7 luni si o sapt si doi dintiosri. Apropos de dintisori, noi de la 4 luni ne chinuim cu ei, ni s-au albit si umflat gingiutele si abia la 6 luni si 3 sapt a spart primul urmat la o sapt de al doilea. Daca si saliveaza excesiv, si e cu manutele prin gurita, cam asta indica.
    Mergeti maine la dr si sa ne spui si noua ce ti-a zis.
  •  
    • 1431 mesaje
    30 Mar 2008, 14:39
    0 0
    eva_de...mai bine mergi cu ea la medic
    nu stiu ce sa iti mai zic
    ma gandeam insa ....nu cumva ca laptele tau sa nu mai fie consistent ? si atunci ea sa planga de foamme .......insa tu zici ca atunci ca se simte mai bine tace , si ca s-ar vedea ca o supara ceva
    mergi la medic cel mai bine
    sanatate si pupiciei
  •  
    • 2 mesaje
    30 Mar 2008, 15:08
    0 0
    sunt asistenta am copil de 1an si 7 luni dar si copii de care am grija la servici (le dau sfaturi)e de la dinti sau de la alimentatie ,sfatui 1ling de debridat la 8 ore si CALGEL de facut masaj pe dintii de jos care ies primii
  •  
    • 22 mesaje
    30 Mar 2008, 20:33
    0 0
    fetelor cred ca sunt dintisorii.am pus degetul pe gingia de jos si se simte tare la pipait.si isi baga pumnii in gura si mananca pe ei de mama focului...si ii mai iese si saliva din gurita.dar n-o fi prea devreme pt dintisori?
    da ce e acela debridat?eu stau in germania,o fi si aici asa ceva?
    am paracetamol supozitoare...oare pot sa-i dau unul deseara daca o doare tare?
    VA MULTUMESC.PUPICI
  •  
    • 216 mesaje
    30 Mar 2008, 21:22
    0 0
    Nu stiu cat or s-o ajute supozitoarele, exista panadol baby, sau nurofen pt copii, e important cate kg are bebelusa ta, dar 2 ml poti sa-i dai sigur daca re 6 kg si cred ca are mai mult ca sigur. Stai linistita ca nu-i dau acu acu....ehe mai ai vreo 2-3 luni de tras si de ros. Noi asa am patit... Gelurile nu sunt cine stie
    ce o ajuta dar vreo 10 minute, plus ca contin lidocaina, deci grija mare la dozaj nu mai mult de o boaba de mazare. Cel mai bine e sa mergi la dr, daca esti in germania poate iti da ceva ce poti gasi acolo. Pune-i sup cu paracemol in seara asta, poate se mai linsiteste si vedeti maine. Noapte linistita va doresc!