Renuntarea la fumat

•  
    • 377 mesaje
    30 Mar 2004, 08:46
    0 0
    Dragele mele, am si eu o problema. Am reusit sa ma las e fumat, dupa mai multe tentative. Problema este ca au aparut efecte secundare: chiar daca pare paradoxal, lipsa de energie, dureri de cap. Si, de la o vreme, probleme cu inima. Mi s-a spus ca toate sunt efecte pe termen scurt ale lasatului de fumat si ca trebuie sa mai am putina rabdare, sa se obisnuiasca organismul cu noile conditii...
    Voi, cele care ati reusit sau macar ati incercat, ati avut asa ceva? Si daca da, cat dureaza aceste efecte? Pentru ca eu nu ma simt deloc bine.
    Trebuie precizat ca fumam de mult timp si destul de mult...
  •  
    • 75 mesaje
    30 Mar 2004, 09:43
    0 0
    M-am lasat si eu de vreo 2 ori dar m-am ingrasat 6 kilograme. In afara de acest efect nu a mai aparut altul dar a fost de ajuns ca sa ma apuc din nou. Acum ma gandesc iar sa ma las dar se pare ca nu mai am atata vointa.
    Sfatul meu este sa te tii tare si sa consulti un doctor care sa-ti prescrie eventual ceva vitamine .
  •  
    • 377 mesaje
    30 Mar 2004, 10:00
    0 0
    Da, si eu m-am ingrasat 2 kg dupa prima tentativa. M-am reapucat si le-am dat jos. Vitamine iau si eu. Mai astept si daca intr-o saptamana nu dispar simptomele,ma voi duce la un consult serios...
  •  
    • 75 mesaje
    30 Mar 2004, 10:04
    0 0
    Eu stiu ca in 6 luni reusesti sa-ti scoti toata nicotina din organism si aceste efecte nasoale pe care le ai s-ar putea sa fie din aceasta cauza. tine-te ocupata tot timpul cu ceva si ai rabdare . bafta.
  •  
    • 59 mesaje
    30 Mar 2004, 10:15
    0 0
    Sheiva,
    spune-mi te rog cum de te-ai decis dintr-o data sa te lasi? de cand fumai? ce te-a motivat? teoretic si eu m-as lasa dar nu am suficienta vointa...Sper sa reusesc intr-un viitor nu prea indepartat.
    Va pup pe toate. O zi buna
  •  
    • 377 mesaje
    30 Mar 2004, 10:50
    0 0
    heleny, eu am auzit ca plamanii se curata, dupa caz, intr-un anume timp. In cazul meu, de ex. (fumatoare de 8-9 ani), s-ar curata cam in 2 ani.
    simo, eu am frate medic si, vazand ca nu e chip sa ma faca sa ma las de fumat, m-a luat o data la spital la sectia de pneumologie...
    M-am ingrozit de ce am vazut acolo. Si foarte multi tineri, asta m-a impresionat f mult. Mi-am dat seama ca oricat de mult as simti lipsa tigarilor, n-are rost sa-mi tai ani din viata cu buna stiinta...Plus ca eu fumam enorm, pt cele 47 kg ale mele...
  •  
    • 157 mesaje
    30 Mar 2004, 11:09
    0 0
    He, he, subiectul meu preferat!
    Dragele mele, azi am exact 35 de zile de cand nu mai fumez! Deci, sa o luam in ordine:
    - Starile de rau sunt normale, nicotina nu da atat dependenta fizica, cat psihica. Eu, in primele zile, am fost in sevraj clar. Tremuram, aveam nervi, as fi mancat tigarile, nu alta!
    - Ingrasatul nu are de-a face cu renuntarea la fumat! E clar si dovedit ca in lipsa tigarilor iti vine sa rontai tot timpul, dar in loc sa mananc mult si satios, am preferat sa mananc fructe, alune, seminte si guma. Mai ales fructe.
    - Cat priveste vointa, AICI E CHEIA! Trebuie sa vreti intr-adevar sa va doriti foarte mult sa va lasati de fumat! Eu ma saturasem de mirosul pe care il degajam, imi faceam sila singura de tigari. Cautam tot ce-i mai rau in ele si-mi alimentam creierul cu efectele nocive. Nu va mai spun ca se simte si la buzunar destul de bine. 1 milion pe luna, era partea mea pe tigari. Plus alt milion partea sotului (el inca nu s-a lasat).....va dati seama, mai ales ca nu suntem niste oameni cu cine stie ce venituri.
    V-am impartasit din experienta mea, restul depinde de voi! Nimeni nu va poate ajuta mai mult decat voi insiva.
    Daca mai aveti intrebari, va stau la dispozitie.
    Pupici la toate si succes!
  •  
    • 377 mesaje
    30 Mar 2004, 12:10
    0 0
    Bravo Carmella!
    Si ai dreptate! Trebuie sa fii foarte hotarat si sa ai o motivatie.
    Mercic, Carmella, m-ai linistit putin...ideea e ca m-am speriat de starile de rau si de ameteala. Cu ingrasatul, asa este, eu m-am ingrasat atunci pt ca am mancat mai mult ca de obicei si rontaiam tot timpul.
    Ca sa nu se mai intample asta, astept prima de Paste si-mi achizitionez o bicicleta de gimnastica
    Stiti cand e foarte greu? Cand ies in oras si lumea fumeaza in jurul meu, la o bere...La serviciu e usor, acasa putin mai greu...
  •  
    • 296 mesaje
    30 Mar 2004, 12:23
    0 0
    asa e, e foarte adevarat ca sunt foarte multi fumatori in jurul nostru; eu sunt singura nefumatoare de la serviciu, din familie, din cercul de prieteni; mi-este foarte greu sa suport fumul de tigara, am stari de greata si dureri de cap, dar nu pot nici sa ma izolez; acasa fumeaza sotul, la serviciu colegii si eu practic m-am lasat degeaba; m-am lasat pentru faceam aerobic si nu puteam sa respir normal (la efort) si ma durea pieptul (ca sub presiune); pe langa poluarea si praful din Bucuresti mai trebuie sa stau si-n fum de tigara; pentru cele care vor sa se lase, mai ales daca aveti copii, ca-i imbolnaviti; daca de voi nu va pasa, de copii trebuie sa va pese
  •  
    • 11438 mesaje
    30 Mar 2004, 13:10
    0 0
    Eu mi-s o fumatoare inraita..adica fumez de 9 ani...de 5 ani cam 1 pachet/zi...si-mi place sa fumez...nu m-as lasa pt. nimeni in lumea asta...poate doar cand o sa am bebe...pana atunci tigara si cafeaua...
    Bafta la lasat,fetelor
  •  
    • 85 mesaje
    30 Mar 2004, 13:53
    0 0
    Fetelor ,eu fumam cate 2 pachete pe zi, acum am 1 an si 7 luni de cand m-am lasat! Ma simt excelent, numai imi miros hainele ,parul, numai tusesc, este super!!! Eu am reusit sa ma las cu seminte,mancam seminte. Eram cam nervoasa cei drept,dar m-a tinut cam vreo 2 saptamani. In rest era ok!
  •  
    • 377 mesaje
    30 Mar 2004, 14:02
    0 0
    La mine e greu, avand in vedere ca fumam si f mult, cam un pachet si jumatate.
    Insa problema e cu ametelile. Am o colega de serviciu care s-a lasat de 2 ani. Ei i-a fost si mai rau, atat de rau incat o data a lesinat aici, la serviciu.
    Eu as rontai intr-una, seminte, alune, chips-uri, bake-rolls, etc., insa ma abtin eroic si mai mananc un mar sau o portocala.
  •  
    • 1530 mesaje
    30 Mar 2004, 15:12
    0 0
    Carmelia, nici moi nu vrea sa se lase. Imi place la nebunie sa fumez!

Sheiva, cand faceam "cura de insanatosire" si m-am lasat 3 luni faceam sport, adeca mergeam mult pe jos, era si vara si mergeam mult prin parcuri. Ma mai ajuta. O prietena care s-a lasat mi-a zis ca a contat f mult ca a inceput sa faca sport, chiar daca la inceput era f f f greu.
    Cat despre mine... cand trebuie sa fug dupa metrou sau autobuz.... mai bine pas! Pe langa faptul ca ma intrec si bunicile si babacii, suflu ca o locomotiva. Da tot nu ma las. Inconstienta, bat-o s-o bata! Bafta mare!
  •  
    • 377 mesaje
    30 Mar 2004, 15:19
    0 0
    Ai dreptate Borgia, cunosc...cand nu merge liftul, ajung aproape lesinata la etajul 7!
    Plus ca am tusea tabacica de care abia astept sa scap.
    Si mai e si stresul de la munca...
    Dar, de data asta, chiar sunt hotarata!
    Au reusit atatia, eu de ce sa nu pot? Chiar e viciul asta mai puternic decat mine???!!!
  •  
    • 683 mesaje
    30 Mar 2004, 15:21
    0 0
    Bafta multa celor care vor sa se lase de fumat!
    Eu dupa ce m-am lasat de fumat am inceput sa-mi fac cadouri, banii pe care-i dadeam zilnic pe tigari i-am economisit si mi-am facut cadouri la o saptamana, la o luna, la sase luni la un an, la un an chiar am petrecut in oras si am primit 2 cadouri unul de la mine si unul de la iubitul meu.
  •  
    • 60 mesaje
    30 Mar 2004, 16:57
    0 0
    Din decembrie n-am mai fumat, bineinteles m-am ingrasat vreo 5 kile, dar de la ciocolata si migdale, kilograme de care am scapat prin sport, si ceva vointa. Dar a meritat efortul, sunt o exfumatoare convinsa acum.
  •  
    • 60 mesaje
    30 Mar 2004, 17:01
    0 0
    Totul tine de psihic, in nici un caz de fizic. Cel putin in cazul meu ma asteptam la tot felul de efecte negative, nervozitate, iratibilitate, dar toate acestea n-au fost mai dese ca deobicei, nici macar plamanii nu au "tusit", in schimb tenul mi-a devenit mai luminos, si ceea ce este mai important am scapat de un stres: sa cumar tigari, sa am bricheta la mine, sa se termine sedinta, lucrarea, raportul sa merg sa "fumoar".
    Trebuie sa recunosc ca am citat o carte "Easy way to stop smoking" (dupa a doua recitire am reusit sa nu mai fumez), dar cel mai mult m-a ajutat faptul ca, chiar imi doream sa scap de calvarul prin care treceam.
  •  
    • 9 mesaje
    30 Mar 2004, 17:57
    0 0
    Buna. Pana acum 2 saptamani eram fumatoare. Fumam c-am 10 tigari pe zi, dar imi era foarte rau, cu toate ca fumam de 7 ani. Cred ca m-am ingrasat putin, dar primavara a venit si se poate slabi foarte usor. Ma simt mai bine, tenul mai luminos. Fumul de tigara imi provoaca dureri in gat si tusesc mult. Stau in preajma fumatorilor pentru ca nu vreau sa ma izolez, dar nici sa interzic cuiva sa nu mai fumeze, doar ca eu m-am lasat. Multi mi-au spus ca ma invidiaza pentru "curajul" meu.
  •  
    • 23 mesaje
    30 Mar 2004, 18:20
    0 0
    Chiar azi am cumparat de la un punct de difuzare a presei o revista care are 36 de pagini (inclusiv coperti) iar dintre acestea 27 trateaza fumatul. Materialele sunt foarte bine realizate si, desi nu sunt fumatoare, m-au convins ca nici macar sa nu imi treaca prin cap sa incerc. Va redau titlurile articolelor: - O secunda mai devreme (pe plan mondial la fiecare 10 secunde un om moare din cauza fumatului).
    - Perspective - Abecedarul consecintelor fumatului
    - Cum sa renunti la fumat? (trepte spre libertate)
    - Tigara si drogul
    - Silueta cu ajutorul tigarii? (motivele castigarii in greutate, trei strategii pt. pastrarea siluetei)
    - Eliberati din incatusarea nicotinei
    - Hrana pentru victorie (ce fel de alimentatie ar trebui sa adopt, ca fost fumator, pentru a depasi cu succes sevrajul si pentru a reduce riscul de cancer si de boli de inima).
    - Despartirea de tigara (schimbarea nu incepe cu actiunea)
    - V-ati decis in sfarsit sa va lasati de fumat. Felicitari. Greul incepe maine. Sa-l trecem impreuna!
    - Va veni ziua cand va fi o rusine sa fumezi in public.
    - Tutunul nu este o simpla frunza
    - Uriasul si piticii (Zilnic, in timp ce 88 de romani mor din cauza fumatului, 6 000 000 de fumatori romani aprind 100 000 000 de tigari costand 1, 5 milioane de dolari). Citesc deseori apeluri umanitare pentru copii care sunt in pragul mortii, iar sansa lor este o operatie costisitoare. Si nu pot sa nu ma gandesc ce ar fi daca fiecare fumator din Romania ar dona doar banii de tigari pe o zi.
    - Cum sa castigi cand "te lasi" de fumat.

Sper sa nu imi sara nimeni in cap pentru informatiile pe care le-am furnizat. Nu am facut nimanui reclama prin asta, iar eu personal nu am nimic de castigat. Revista se numeste Viata + Sanatate (revista lunara de sanatate, educatie si familie), este numarul 4, martie 2004. Din pacate se gaseste la foarte putine puncte de difuzare a presei, de aceea, pentru cazul in care nu o gasiti, eu mentionez si numarul de telefon pe care l-am gasit: 021 / 323 00 20. Numarul este mentionat la rubrica de abonamente, dar banuiesc ca persoana care va raspunde va putea da relatii si despre locurile in care publicatia se poate gasi pe piata. Succes.
  •  
    • 377 mesaje
    31 Mar 2004, 08:25
    0 0
    Observ ca multe ati avut vointa si hotararea necesara. Felicitari tuturor! Eu am 3 zile si imi este foarte greu...Insa stiu ca de data asta voi reusi!