Anxietate
-
0 0Buna Evelor,
Se mai confrunta cineva cu statile de anxietate pronuntata? Am mai citit topicuri in trecut despre asta, dar am vrut sa deschid unul nou pt. ca in cazul meu, nu am atacuri de panica, si nici nu sufar de anxietate permanenta.
Dar o data pe saptamana/ la 2 saptamani o zi sau 2 devin insuportabile din cauza anxietatii. Ma cuprinde o stare in care mi se face frica de orice, si totul mi se pare negru.
Va confruntati si voi cu asta? Remedii?
Va pup. -
cauta sa intelegi ce anume iti declanseaza anxietatea. cu siguranta este legata de un anumit eveniment care are loc cu periodicitate de 1-2 saptamani.
poate sa fie vorba gandul ca urmeaza sa iti vizitezi parintii, ca vrei sa faci cumparaturi intr-un anumit loc, ca are loc o sedinta la serviciu, ca te asteapta un weekend in singuratate etc etc etc
undeva, in sumedenia de mici intamplari de viata, se afla una care are impact negativ asupra starii tale emotionale si care iti declanseaza anxietatea.
un reper pentru a-l dibui ar fi acela ca, in ciuda faptului ca nu gasesti motive obiective pentru care sa te temi de respectivul eveniment, totusi incepi sa te gandesti la fel si fel de motive sau chiar pretexte pentru care sa faci acel lucru din ce in ce mai rar sau chiar deloc.
dupa ce ai reperat cauza, metoda cea mai buna de a scapa de anxietatea pe care ti-o provoaca este sa te confrunti cu ea (cauza) in continuare, cu asiduitate chiar. subconstientul va princepe, in cele din urma, ca nu este vorba de niciun pericol real si va renunta sa iti mai dea semnale de alarma. -
In cazul in care aveti episoade de istereie si totul este de origine psihica este bun sfatul donnei mobile.Daca insa exista si probleme somatice atunci problema este putin mai complicata.Din ceea ce ati scris nu reiese nimic de acest fel(somatic).Asa ca imi ste greu sa va dau un sfat in acest sens.Tot ceea ce va pot spune este ca si eu am avut atacuri de panica pe care le-am tratat cu succes la dl Florin daca vreti sa il contactati o puteti face la adresa :florentin_george1960@yahoo.com
-
Donna, iti multumesc mult pt. sfaturi. Scuze ca nu ti-am raspuns pana acum, desi am mai intrat pe forum, mi-a fost efectiv teama sa scriu pe acest subiect ca sa nu mi se declanseze iar aceasta stare.
De asta raspund de-abia acum.
Azi am din nou aceasta stare, asa ca am zis sa raspund, ca oricum, starea e deja declansata.
Viata mea a fost una destul de stresanta mai ales in ultimii cativa ani, cand au avut loc schimbari majore. La asta se adauga firea mea relativ nehotarata, si mereu cu gandul la viitor.
Pe fondul acesta cred ca au inceput straile de anxietate, dar acum e foarte neplacut. Ele se declanseaza uneori in cele mai neasteptate momente, si uneori reflecta temeri importante, ueori temeri absolut banale.
De multe ori apar spre weekend, cand in sfarsit am putin timp sa ma destind, dar si sa ma gandesc la anumite lucruri, fata de saptamana aglomerata, cand nu imi permit acest "lux".
Multumesc pt. ajutor, si daca mai ai ganduri, le astept cu mare placere!