Neoplasm de colon
-
6 Mar 2008, 14:080 0Mama a fost diagnosticata cu cancer de colon in urma cu cateva zile, a fost operata, are un anus contra naturii provizoriu (ileostoma), pentru 2 luni, apoi urmeaza o noua operatie ca sa fie inlaturat.
Daca ati trecut prin situatii asemanatoare, mi-ar prinde bine sfaturile voastre, mai ales daca stiti ceva despre alimentatia potrivita in acest caz sau tratamente naturiste. -
6 Mar 2008, 15:16NU:
- aditivi alimentari - E-urile alea dubioase, mai putin lecitina de soia si inca vreo 4-5 pe care nu mi le amintesc in clipa asta
- zahar rafinat, iaurt cu aroma de fructe, paine alba, orez alb, cereale prelucrate si indulcite - din cate am inteles, acest tip de glucoza ar favoriza cresterea tumorilor
- cat mai putina carne si lactate - catre deloc, pentru ca au vitamina B12 responsabila si ea de cresterea tumorilor
- margarina
- bauturi acidulate
- ciocolata, prajituri
- ulei rafinat
- cafea, alcool
Metode de gatit: alimente prajite, afumate
DA:
- cat mai multe fructe si legume, cat mai variate. Dintre legume, cruciferele se pare ca ar ajuta impotriva cancerului (broccoli, conopida, varza de bruxelles) iar dintre fructe se pare ca o jumatate de kilogram de struguri rosii pe zi ar ajuta la, citez, "reducerea semnalizarii intracelulare necesara in raspandirea tumorii"
- cereale neprelucrate (si fara vitamina B12 adaugata)
- alune, migdale, nuci, seminte de floarea soarelui - contin proteine vegetale de care are nevoie organismul daca se reduce consumul de produse animale
- ulei de masline extravirgin
- plante aromatice - ca sa aiba si mancarea asta cat de cat gust
- diverse ceaiuri, si in special ceaiul verde care are multi antioxidanti. Din cate am inteles ar fi mai bun ceaiul verde "varsat", nu pliculete
- un suc pe care l-a baut mama zilnic in timpul tratamentului cu radioterapie: sfecla rosie + radacina de patrunjel + telina + morcov
Metode de gatit: mancate crude, suc la storcator, gatite la gratar, la abur sau fierte cat mai putin