Vegetatii
-
0 0BUna ziua !
Stiu ca una din cauza cancerului de col uterin ar fi radacinile de virusi care provoaca si vegetatiile. Ma rog, intrebarea mea este.. daca am avut vegetatii si au fost operate cu laser si nu au mai aprut si la controalele medicale am iesit bine si la analizele de Papanicolau mereu am iesit 1. Exista posibilitatea sa apara in timp probleme? Ce analiza mai amanuntita trebuie facuta pt depistarea si prevenirea cancerului uterin?
Multumesc ! -
Tratamentul l-am facut la un spital,la sectia Venerice si a fost o interventie cu laser. Le topea pur si simplu pe viu,deci a fost cumplit, dar a meritat. Dupa mai multe sedinte a mai aparut si mi s-a recomandat o crema preparata intr-o farmacie speciala si le ardea. Mult timp am am fost marcata pt ca nu mi-am expicat de unde au aparut, dar nu mai conta.Cert este ca microbul in sine il poti pastra, poti fi purtator sau nu.Nu stiu ce radacina de virus a fost ca sa stiu daca voi avea probleme sau nu. Multa bafta celor care au aceeasi problema !!
-
Yoyomi, daca ai astfel de probleme, te-as sfatui sa-ti faci un control amanuntit si sa tii cont de sfaturile unui medic. Nu stiu cat o sa te ajute sa afli numele cremei folosite de eva de mai sus, avand in vedere ca este vorba de un virus destul de periculos care se transmit sexual. Informeaza-te si citeste mult despre hpv, nu este ceva acre trebuie ignorat, tratat superficial sau dupa ureche.
-
Imi cer scuze ca nu am mai intrat pe forum sa raspund. Crema nu avea un nume un medic mi-a dat o reteta si am mers cu ea la preparat. Cel mai bine este sa mergi la un medic, este adevarat. Tratamentul dureaza de la caz la caz in functie de gravitatea bolii. Eva care te-a raspuns are intr-adevar dreptate sa mergi la medic, in ceea ce priveste boala .. eu nu am primit nici-un raspuns referitor la cauza imbolnavirii. Am scris si la o revista de specialitate, si s-a luat in calcul inclusiv de la hartia higienica, cea vanduta in piata, de pe o hartie de la wc public unde se mai pusese mana, exista multe posibilitati. Este o boala transmisibila adevarat, dar daca partenerul nu are nimic, poate fi luata de oriunde.Important este sa o tratezi ! Multa bafta si nu astepta sa se imulteasca!!
-
Da, asa este, se pare ca exista posibilitatea infectarii si altfel decat pe cale sexuala insa ce vroiam eu sa spun este sa aiba mare grija, fiindca este un virus care se transmite cu foarte mare usurinta de la un partener la altul. Simpla atingere a pielii in acea zona ajunge pentru a te infecta.
Din pacate, tot mai multe persoane se trezesc ca au contactat virusul si e bine, daca aveti vreun dubiu sa va faceti neaparat niste analize amanuntite. Daca este descoperit si tratat din timp, poate fi tinut in frau. Ignorarea sau incercarea de a te trata singur fara asistenta medicala poate duce la complicatii, uneori grave...chiar cancer!
Multa sanatate, fetelor!