Sarcina: Citomegalovirus pozitiv!!!

•  
    • 30 mesaje
    29 Feb 2008, 16:12
    0 4
    Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat!
    Sunt insarcinata in 5 luni jumate si am facut testul la Citomegalovirus si mi-a iesit IgM pozitiv ceea ce inseamna ca l-am contactat in timpul sarcinii. Valoarea este 47.8 (la pozitiv scrie > sau =30).
    Am citit pe internet lucruri foarte urate daca contactezi acest virus pentru prima data in perioada sarcinii. Decat sa am un copil care sa se chinuie si sa-l vad asa prefer sa nu-l am deloc. Va rog din suflet sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca a mai trecut cineva prin asta si ce a facut. Sau poate imi spuneti un doctor bun care sa-mi poata da un sfat!
  •  
    • 225 mesaje
    29 Feb 2008, 16:24
    0 1
    Nu stiu prea multe, dar cred ca e important daca si copilul este infectat, se poate afla asta? Uite aici o discutie care ti-ar putea fi de folos http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60594
    Iti tin pumnii! Sper sa fie totul ok.
  •  
    • 225 mesaje
    29 Feb 2008, 16:26
    0 0
    Vad ca primul link nu are prea multe informatii. Uite aici:
    http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1010
    Si in general cei de pe forumul desprecopii sunt foarte informati. Cred ca te-ar putea indruma mai bine.
  •  
    • 225 mesaje
    29 Feb 2008, 16:27
    1 1
    Si mai multe informatii incurajatoare: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68449
  •  
    • 225 mesaje
    29 Feb 2008, 16:28
    0 0
    Si mai multe informatii incurajatoare: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68449
  •  
    • 30 mesaje
    29 Feb 2008, 16:34
    0 1
    Iti multumesc mult. Merg la un control saptamana asta. Imi este tare teama.
  •  
    • 96 mesaje
    29 Feb 2008, 16:50
    0 0
    buna!
    si eu la analizele din primul trimestru de sarcina am descoperit ca am virusul CMV, insa la mine a iesit IgG pozitiv si IgM negativ, adica l-am contactat inainte de a ramane insarcinata. Doctorita mea nu mi-a spus nimic ce e cu virusul asta ca sa nu ma ingrijoreze, dar mi-am dat seama din reactia ei cand a citit rezultatele ca-i o problema cu virusul asta si am inceput sa ma documentez si sa citesc pe internet tot ce pot despre CMV si ce implicatii are in timpul sarcinii.
    Cu credinta in DD eu am mers inainte si acum pot sa ma bucur ca am o mandrete de baiat sanatos de 5 luni.

Poti sa intri pe link-urile de mai jos si sa citesti cate ceva despre CMV:
    http://www.copilul.ro/a_3_2351_Imunoglobulinele.html
    http://www.copilul.ro/a_3_2189_Citomegalovirusul.html

Eu iti doresc multa sanatate si incearca sa mergi si la alti medici sa vezi ei ce-ti spun.
  •  
    • 814 mesaje
    29 Feb 2008, 19:13
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 30 mesaje
    29 Feb 2008, 19:43
    1 0
    Imi este foarte greu numai cand ma gandesc la consecintele pe care ar putea sa le aiba asupra bb-ului daca ar fi ajuns virusul la el. Imi poti spune te rog unde are cabinet dl dr. Tutunaru? Oare pot suna maine sa intreb daca pot sa fac programare la dumnealui (ma refer la faptul ca este sambata)? Eu nu sunt din Bucuresti insa as merge totusi sa vad care este situatia si la ce ma pot astepta.
  •  
    • 814 mesaje
    29 Feb 2008, 20:30
    0 1
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 30 mesaje
    1 Mar 2008, 18:21
    0 0
    L-am sunat pe dl dr. Tutunaru insa avea telefonul inchis dar probabil pentru ca azi este sambata. Am sa incerc sa-l sun luni insa asteptarea e foarte grea.
    Stiti cumva cazuri cand Citomegalovirusul era pozitiv (IgM) si pentru prima oara in sarcina si totul a decurs bine?
  •  
    • 2249 mesaje
    4 Mar 2008, 13:05
    0 2
    Ce ai mai facut, l-ai sunat pe dr.? Ce a zis? Mai insista si cauta-l daca inca nu ai vb cu el. Stiu ce inseamna o asteptare asa lunga...
    Eu am mai trecut printr-o problema asemanatoare, dar la mine se pare ca nu era primainfectare in sarcina, caci am imi iesisera si igg si igm pozitiv.
    Am facut amniocenteza si a iesit negativ CMV-ul la fat. Adica fatul nu era infectat.
    Acum fetita are aproape 8 luni si este sanatoasa si bine merci.
  •  
    • 2249 mesaje
    4 Mar 2008, 13:08
    2 1
    tie igg-ul cum ti-a iesit? Pozitiv sau negativ?
  •  
    • 30 mesaje
    4 Mar 2008, 14:50
    0 0
    Abia azi am reusit sa dau de dumnealui si mi-a spus ca abia de luni il gasesc si imi face amniocenteza marti (sa vada cum are timp). N-am facut decat analiza la IgM pentru ca facusem inainte de sarcina analizele si iesise totul negativ la CMV. Doctorita care imi urmareste sarcina a spus ca nu-si mai au rostul tot felul de analize insa eu am considerat (din pacate abia la 24 saptamani) ca ar trebui totusi sa repet la CMV.
    Dl. Dr. Tutunaru mi-a mai spus ca in general cam 5% dintre infectiile cu CMV ajung la bebe si ca ar fi bine totusi sa mai repet o data analizele. Asa ca joi merg la un laborator in Iasi -- Praxis Medica.
    Sper sa-mi dea si mie Dumnezeu un copil sanatos ca mi-l doresc din toata inima!
    Multa sanatate si tie si bebeului si sa dea Dumnezeu sa revin cu vesti foarte bune!
  •  
    • 2249 mesaje
    4 Mar 2008, 18:32
    0 0
    Merci frumos
    Sa-ti ajute Dumnezeu, sa-ti iasa rezultatele bune si bebelusul sa fie sanatos!
    Sa ne spui cand iti parvin rezultatele!
  •  
    • 30 mesaje
    4 Mar 2008, 18:52
    0 0
    ok, am sa va tin la curent. Am si eu o intrebare: e normal ca bebe sa miste destul de energic la 24 de saptamani? Am senzatia cateodata ca vrea sa iasa prin piele! Parca face valuri. Sau poate sunt eu prea stresata si-i transmit si lui?
  •  
    • 30 mesaje
    4 Mar 2008, 18:55
    0 0
    Chiar imi prinde bine sa mai vorbesc cu cineva care a trecut prin asta si care imi intelege temerile! multumesc mult si sincer m-am mai calmat azi, sunt mai optimista si poate o sa am noroc.
  •  
    • 2249 mesaje
    4 Mar 2008, 21:58
    0 0
    La 24 de saptamani este normal sa-l simti pe bebe, nu cred ca este o regula sa miste mai energic sau nu, dar daca il simti ca misca, este in regula. Si la mine misca destul de tare in trimestrul 2 si inceputul trim 3. Pe urma nu il mai vei simti pe bebe atat de tare, pentru ca el se mareste si nu prea va mai avea loc.

Si eu am stat cu stres 2 luni de zile, de cand am facu analizele alea (eu le-am facut in una 2 pe la 7-8 saptamani) si pana am facut amnio si mi-au parvenit rezultatele (a trebuit sa astept pana in sapt 16 sa fac amnio, si pe urma inca 1 sapt pana la rezultate). Eu am mai repetat analizele si dupa ce le-am facut prima data si au iesit la fel. Am mai scris pe aici, eu pe tema asta trebuia sa fac intrerupere de sarcina, si am scapat "la mustata".. Un nene dr. la de Genetic pe care l-am gasit scriind un mail pe adresa laboratorului m-a recomandat la Tutunaru in timp util, adica am vorbit cu o seara inainte de data la care eram programata la intrerupere, si ca atare nu m-am mai dus acolo.
    Atunci era si perioada sarbatorilor, puteam sa nu am cu cine vorbi, sa fie astia plecati, sa nu se uite pe mail, sa aibe telefoanele inchise etc...dar soarta, Dumnezeu...

Eu cred ca si la tine o sa fie bine, TREBUIE... Mai fa o data si analizele alea...cine stie...
  •  
    • 30 mesaje
    5 Mar 2008, 10:32
    1 0
    Multumesc tare mult de mesaj. Cu moralul stau mai bine acum si in felul asta si bebe cred ca e mai relaxat. Am trimis email la GeneticLab si as fi vrut sa fac amniocenteza la ei insa am sunat apoi la dr. Tutunaru si mi-a zis ca ramane pentru saptamana urmatoare asa ca voi merge in aceasta directie. Maine merg si repet testul la Iasi. Sa te auda Dumnezeu si sa imi dea si mie un bebe sanatos.
    Zi-mi te rog cum a decurs la tine amniocenteza. Cat dureaza? Te interneaza? A durut? Rezultatul este gata asa cum ai spus intr-o saptamana? Analiza trebuie sa o iei apoi de la un laborator sau o trimite direct doctorului? Da-mi mai multe detalii (cate poti)!

Sper ca nu te stresez cu prea multe intrebari!
    Mersi
  •  
    • 30 mesaje
    5 Mar 2008, 10:34
    0 1
    Imi inchipui prin ce stres ai trecut si tu si tare ma bucur ca s-a rezolvat cu bine! Unii doctori nu sunt facuti pentru meseria pe care o au in special pentru ca nu investigheaza si dau verdicte dupa ureche!