Sunt disperata!!!

•  
    • 19 mesaje
    25 Mar 2004, 12:08
    0 4
    Va rog tare mult sa imi spuneti daca stiti ce inseamna CANCER de GRADUL III.
    Asta e ultima etapa a cancerului?? Sau exista si alte etape. Si se mai poate trata??
    Eu nu stiu ce organ este afectat, doar am aflat de la cineva foarte apropiat mie ca are cancer de gradul III si cum persoana nu vrea sa imi spuna despre ce e vorba as vrea macar sa stiu daca situatia e foarte grava. Ce inseamna de fapt gradul III? Unde as putea sa ma interesez despre asta?
    Astept cu nerabdare sa-mi spuneti ce stiti voi despre asta.
    Multumesc!
  •  
    • 2234 mesaje
    25 Mar 2004, 12:14
    0 2
    da cred ca e o forma mai avansata. cancerul in general se trateaza foarte greu si foarte rar pana la vindecare. de obicei e numai o ameliorare si in 80% din cazuri recidiveaza. imi pare rau. e o boala cumplita indiferent ce organ e afectat. fina mea a murit in august la numai 19 ani in urma unui cancer ce afecta muschiul (hemangiosarcom) dupa numai cateva luni de la descoperirea lui. dupa interventie chirurgicala si tratament cu citostatice a recidivat.
  •  
    • 19 mesaje
    25 Mar 2004, 12:50
    2 0
    Of roxanica nu-mi vine sa cred ce imi spui. Din pacate persoana in cauza a fost deja operata. Are doua saptamani de la operatie.
    Doamne...e cumplit ce imi spui. Asta imi intoarce viata cu susul in jos.

Multumesc mult pentru raspuns si pentru ca m-ai luminat.
  •  
    • 31 mesaje
    25 Mar 2004, 14:21
    0 0
    draga miruna
    in primul rand, imi pare rau pentru ce se intampla. In al 2-lea..depinde ce fel de cancer este (adica ce organ a afectat) si de cand se estimeaza ca s-a instalat..ce pot sa-ti spun este ca de multe ori, chiar daca organul afectat a fost rezecat boala a recidivat. Depinde ff mult si varsta bolnavului si conditia fizica a acestuia. Din pacate boala asta floricica ataca in multe feluri, dar nici nu trebuie sa disperi! Gandeste pozitiv, conteaza enorm.Te pup
  •  
    • 1 mesaje
    25 Mar 2004, 16:33
    0 0
    Din pacate am avut in familie cazuri de cancer. Matusa mea a fost operata in '92, si acum e ok, in schimb unchiul meu nu mai e din cauza acelei boli. In iarna bunica mae a fost operata da cancer si acum e binisor. Nu se poate spune despre boala asta ca se sfarseste asa, pt. ca difera de la om la om, in functie de organism. Nu te lasa cu moralul la pamant, si nu o lasa nici pe persoana respectiva. Este foarte important sa gandesti pozitiv. Te pup.
  •  
    • 297 mesaje
    25 Mar 2004, 16:38
    2 1
    miruna...nu dispera! cunosc persoane care au dus-o ceva cu cancer...operatii..citostatice. Depinde de faza... nu stiu daca gradul III inseamna neaparat avansat... Daca nu s-au format inca metastaze...nu cred ca sfarsitul se produce chiar asa repede. Ti-am zis..stiu pe cineva care si-a descoperit cancer in faza de metastaze... adica oriunde opera...taia..facea citostatice...dupa o vreme se instala in alta parte...si tot asa.. Totusi cu operatii si tratamente a trait cam 3 ani si jumatate. Mai stiu de cineva care dupa ce a fost operat.. ma rog...deschis..si iau gasit metastaze i-a inchis operatia fara sa-i faca nimic. L-a trimis acasa si i-a zis sa astepte sa moara. A asteptat un an. Iti dai seama daca il trimitea macar la o serie de citostatice? Poate o ducea mai mult. Apoi daca forma de cancer pe care a avut-o persoana pe care o stii tu nu este de natura sa reapara... intradevar ca poate recidiva pana la urma...candva..dar nu se stie cand...
    Asa ca nu dispera nici tu si nici ea! Trebuie sa fie fff optimista si sa-si doreasca sa traiasca indiferent de diagnostic. Stii ca poti invinge boala si psihic..macar un pic... Bafta si sanatate! Tine-ne la curent!
  •  
    • 19 mesaje
    26 Mar 2004, 13:31
    1 0
    Dragele mele va multumesc din suflet pentru incurajari. Persona respectiva imi este foarte apropiata si are 47 de ani. Din pacate nu pot sa aflu ce organ este afectat pentru ca nu vrea sa imi spuna. Ea si doctorul sunt singurele persoane care stiu.
    Sper din suflet sa fie bine si voi incerca sa o sprijin cat de mult voi putea.
    Va pup pe toate!
  •  
    • 404 mesaje
    28 Mar 2004, 10:38
    0 0
    MIRUNA TE ROG CITESTE CARTEA KARMA PURA DE LAZAREV,TU SI PERSOANA BOLNAVA SI POATE VA VA FI DE FOLOS
  •  
    • 404 mesaje
    28 Mar 2004, 10:42
    0 1
    TE ROG SA NE DAI
    VESTI BUNE
  •  
    • 9835 mesaje
    29 Mar 2004, 10:48
    0 0
    Despre "Karma pura" a lui Lazarev: interesanta pentru un om sanatos. Daca ai cutitul la os, mai bine n-o citesti, ca faci o depresie de zile mari - adaugata la starea de boala, nu cred ca face bine. Pe mine cartea asta m-a intors pe dos asa de tare, ca nu mi-am revenit vreo 2 luni. Ideea lui Lazarev este ca bolile apar nu numai din cauza gandurilor noastre negative (ura, manie/cu I din A/, mandrie etc), dar si din ale altora. Un exemplu ar fi: daca mama ta te iubeste prea mult, vei avea probleme de sanatate. Daca ii uraste in general pe barbati, barbatii din viata ei devin afemeiati sau mor de tineri. Sau, daca o femeie isi iubeste "prea mult" copilul (chiar daca acesta nu s-a nascut), va avea ea insasi probleme de sanatate (in general legate de zona genitala)sau copilul va suferi de o boala grava. ORIBILA PERSPECTIVA!!! LAzarev zice ca trebuie sa ne purificam mintea si sufletul de gandurile si sentimentele negative si ca nu trebuie sa iubim pe nimeni mai mult decat pe Dumnezeu.
    Daca cineva stie cum se poate face asa ceva, sa-mi spuna si mie.
  •  
    • 360 mesaje
    22 Apr 2004, 16:55
    0 0
    Nu stiu daca raspunul meu mai vine in timp util, dar o tragedie recenta m-a invatat f multe despre boala asta nenorcocita. Stadiul III nu e ultimul, mai exista si IV, cu metastaze si in care nici macar operatia nu mai este recomandata. Fiecare stadiu are 2 substadii: A si B. Stadiul III B inseamna cred ca sunt suspecte si ceva metastaze, nu neaparat diagnosticate. Celulele canceroase se zbenguie prin tot organismul si ataca, pe langa organul principal, si organele cele mai apropiate si mai putin rezistente.

Partea urata e ca e tare greu sa comunici cu bolnavii, trec si ei prin mai multe faze de la momentul diagnosticului, si o asistenta psihologica s-ar impune si pt ei si pt cei apropiati din familie. Din pacate, asa ceva nu prea se intampla. Mai intai neaga, apoi vine disperarea, resemnarea, izolarea. Daca supravietuiesc dupa toate astea, eventual le mai vine si cheful sa lupte. Psihicul conteaza f mult. Mai depinde si de varsta pacientului....cu cat e mai batran, culmea, cu atat boala evolueaza mai incet. La tineri, celulele, inclusiv cele canceroase, se refac mult mai repede.
  •  
    • 40 mesaje
    13 Aug 2004, 22:21
    1 0
    buna, Miruna!Tatal meu are cancer.A facut 2 operatii si traieste.S-a vindecat deoarece a facut citostaze si a mancat mancare foarte dietetica.A stat la Breaza 2 saptamani.Acolo a facut impachetari cu lut si gimnastica doua ore pe zi.Miky6b
  •  
    • 1478 mesaje
    15 Aug 2004, 00:47
    2 1
    Daca tot nu exista alta sansa..de ce sa nu incerci si Lazarev?Ce te costa?..in cazul cui are probleme de sanatate.

donna_imobile..daca ii citesti lui Lazarev toate cartile vei gasi raspunsuri la intrebarile puse de cititori..si vei vedea ca in clipa in care sufletul se curata boala se accentueaza si toti au un moment in care au o parere f haioasa despre ei insisi.
    nu uita ceva "sa nu iubesti pe nimeni in lumea asta mai mult decit pe Dumnezeu"..ti se pare cunoscuta ideea?
    Copilul,casa,sotul,iubita,serviciul etc...nu sunt Dumnezeu..deci....intelegi ce vreau sa spun...
    de fapt este f greu sa intelegi ca tu esti un simplu instrument in mina Creatorului atita timp cit tu trudesti zilnic pentru tot ce obtii(asa gindesc majoritatea).
    poti sa lucrezi daca nu esti sanatoasa?de unde iti vine sanatatea si puterea?
    poti sa te bucuri de zimbetul unui copil daca nu il ai? de unde ti se da acest copil..ma refer la cazuri clare in care f multe femei nu pot avea copii..din x motive..
    poti sa ai o casa daca nu ai bani sau pe cineva care sa te ajute..etc?
    Cine este de fapt in spatele tuturor evenimentelor?Cine ne da puterea?Cine ne da increderea?Cine ne apara?
    Este un subiect prea stufos ca sa ma apuc sa il dezvolt acum..dar cred ca ai prins ideea
  •  
    • 1478 mesaje
    15 Aug 2004, 00:51
    0 0
    am vrut sa spun parere f haioasa despre ei insisi.

am avut o matusa care a avut cancer de la 12 ani..si a murit la 70..dar a facut citostatice si ma rog tratamentul de rigoare si a avut 2 copii!
  •  
    • 1478 mesaje
    15 Aug 2004, 00:53
    0 0
    incredibil..scriu una si apare altceva
    deci este vorba de o parere f rea..
  •  
    • 1 mesaje
    4 Dec 2005, 14:45
    0 0
    Desi subiectul cancer pare sa fie vechi pe forum, ma intereseaza mai multe despre tatal care a fost bolnav si s- vindecat. Probabil conteaza f. mult si ce fel este: maligna sau benigna.
  •  
    • 2 mesaje
    14 Aug 2006, 17:32
    0 0
    buna,mama mea are 40 de ani si a fost operata acum 2 luni jumate de cancer colon sau la intestinul gros cum se spune ca eu nu prea stiu si azi a fost la dr si i sa spus ca tre sa faca 6 sedinte de citostatice si ca ar avea cancer de gradu 2 doar atat stiu de la ea ca mai mult nu vrea sa-mi s(sunt casatorita in alta tara)intrebarile mele sunt:ce inseamna citostatice,ea inseamna ca este grav?va mai trai mult?citostaticele o pot afecta mai tare?Va rog sa ma ajutati cu raspunsurile voastre si opriti-mi disperarea!
  •  
    • 744 mesaje
    15 Aug 2006, 10:10
    0 0
    as vrea sa stiu de unde pot lua cartile astea,ca ma intereseaza.nu am pe nimeni bolnav,dar asa pt mine.multumesc.
  •  
    • 601 mesaje
    16 Aug 2006, 09:05
    1 0
    Danuska, iti recomand sa faci rost de caretea "Cancerologie-elemente de diagnostic si tratament" din colectia Medicul de familie, scrisa de Dr. Florea Ion, dr. Carmen Mihai, dr. Ciprian Aldea ed. National 1999.
    Aceasa carte m-a ajutat pe mine f. mult sa inteleg o multime de lucruri, anul trecut cand sotul meu a fost operat de aceasta boala cumplita. Stii bine ca medicii nu-ti spun (din lipsa de timp)decat lucruile strict esentiale. Am fost disperata, pt. ca nu intelegeam de ce asa si nu altfel...Un medic mi-a spus la un mom.dat: da' ce dv. vreti sa aflati intr-o zi, ce am invatat eu in ani de zile?
    Cineva m-a ajutat cu niste pagini din cartea asta si am inteles de ce si cum decurge tratamentul, cum se face stadializarea, ce inseamna toate "simbolurile" de pe foile de externare, etc. Pot sa-ti spun ca m-am mai linistit...Oricum sotul meu e binisor si sper, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa fie chiar f.bine.
    Scuze ca am scris asa de mult...daca te pota ajuta, scrie-mi pe privat sau e-mail-ul eva
    PS. mai sunt si tratamentele alternative, care sunt f. bune. La noi sunt cam scumpe, dar daca o poti ajuta pe mama ta de acolo, ar fi binevenite.
  •  
    • 1063 mesaje
    16 Aug 2006, 10:53
    1 0
    NO UA TE ROG MULT SPUNE-MI SI MIE DE UNDE POT CUMPARA CATEA DE CARE SPUI TU CACI SUNA FF INTERESANTA!!
    DACA MI-AI SPUNE UN LOC IN BUCURESTI AR FI PERFECT!!
    MERSI