nucleoplastia - buna pt hernia de disc?
-
1 0buna ziua tuturor. am hernie de disc de un an si un pic. am facut fizioterapie in trei etape, durerile cedeaza putin, apoi revin. neurochirurgul care a operat-o (bine) pe mama tot de hernie spune ca nu e bine sa ma operez atata timp cat simptomele sunt inca "suportabile", pentru ca operatia e destul de grea si nu-mi asigura un viitor prea luminos

am citit azi ca ar exista o metoda "neinvaziva" de tratare a herniei, nucleoplastia: http://endo-vascular.ro/nucleoplastie.php
stie cineva detalii despre asta?
va multumesc -
buna!hernia de disc dc nu se afla in stadiul de operatie,tre urmat un tratament corect atat medicamantos cat si fizioterapic.Am un prieten care a suferit de hernie de disc dar medicul s-a incapatanat sa nu il opereze si acum 99% e recuperat,pt ca a urmat indicatiile cu strictete.Atat timp cat suporti durerile,nu te opera!Incearca si alternative!
-
Buna ziua,
Eu am facut aceasta operatie de nucleoplastie si pot spune ca nu se cunoaste nicio imbunatatire. Am facut operatia de 3 saptamani, mi-a fost ffff rau 2 saptamani si acum "aproape" sunt ca inainte. Tot caut pe cineva care a mai facut aceasta interventie, dar se pare ca nu gasesc..... Desi, se garanteaza reusita, apoi nici nu te mai baga in seama. A fost o mare "teapa", am dat 4500 degeaba...! Eu pot sa va dau numarul meu de telefon, daca mai stie cineva ceva! Multa sanatate! -
buna,am prietenul bolnav de hernie de disc si tocmai am aflat de nucleoplastie.m-am interesat la victor babes si ne cere 15oo de euro,pt.asta ar trebui sa facem un imprumut.ce ne sfatuiesti?chiar nu aduce nici o imbunatatire?unde ai facut tu operatia?am inteles ca ai dat 45 mil.,am inteles bine?multumesc
-
cristinika,
eu am fost diagnosticata acum un an jumate cu hernie de disc (nu m-am operat), iar prietenul meu este operat de hernie disc, in urma cu mai multi ani.
nu puteam merge, nu puteam sta pe scaun etc. am mers amandoi la institutul de recuperare si balneo, la doctorul dan curelea. acolo am facut kinetoterapie timp de o luna, apoi ne-a trmis la fitness, care tre facut cam pe viata. ne-a axplicat clar: nicio pastila si nicio metoda nu dau rezultate, decat pe termen scurt, apoi boala evolueaza incet si sigur, pana ajungi iar la cutit. solutia lui a fost sa intarim musculatura spatelui, abdomenului, etc, pentru a sustine coloana. l-am ascultat, si acum suntem pe picioare, dureri nu mai exista inca de cand ne-am apucat, plus ca m-am intarit cum n-am fost nici in adolescenta. crede-ma, fara sport nu se poate scapa de beleaua asta. in plus pot ridica fara probleme greutati de 5-7 kg, ceea ce la inceputul bolii era imposibil, sanatate -
intreaba-ti medicul daca poti folosi un corset abdominal. si eu am hernie abdominala si ca sa ma protejez folosesc acest corset cand simt nevoia (atunci cand merg mult, cand ma doare, cand stau pe scaun mai mult de o ora, de exemplu). este indicat pentru hernie de disc. eu ma simt mai sigura cu acesta. daca te intereseaza, medicul meu aici m-a trimis sa mi-l cumpar: http://www.tehnica-medicala.ro/products.php?product=Corset-abdominal
l-am comandat online si mi-a fost adus acasa prin curier.
multa sanatate