perioada fertila-sarcina!
-
0 0buna fete! am si eu o intrebare si v-as ruga sa ma ajutati: e neaparat obligatoriu sa ramai insarcinata in perioada fertila?(ma refer la o femeie sanatoasa)
a...si inca ceva...faptul ca am luat mult timp anticonceptionale si le-am oprit poate intarzia aparitia ciclului? ca parca asa auzisem. va multumesc frumos si multa sanatate! -
Nu-i neaparat sa ramai insarcinata in perioada fertila, cunosc caz cind a ramas insarcinata nefiind in perioada fertila.
Referitor la contraceptive, da, e posibila intirzierea ciclului din cauza intreruperii, dar nu-i o regula, im mod normal n-ar trebui sa intirzie, mai ales daca ai avut ciclu regulat inainte de a incepe contraceptivele, dar sunt cazuri si cazuri. -
da, obligatoriu trebuie sa fie perioada fertila ca sa ramai. da' tu de unde stii cand e aia la tine?
doar ecografic poti determina cu eaxctitate cand ai perioada fertila. si nici atunci nu e sigur pt ca poti exista luni fara ovulatie.
si da, pot aparea intarzieri dupa intreruperea anticonceptionalelor. -
exact, nu putem generaliza...
cred ca la mine e vorba de faptul ca am intrerupt pastilele...si s-au produs oarece dereglari....dar s-a intamplat si un contact in per.fertila...mai stau cateva zile si o sa fac si testul...
iar vreun simptom..nu am avut...probabil e si prea devreme...(2 sapt) poate doar balonata. -
mask mersi, suntem foarte fericiti!
Medicul mi-a spus ca nu-i nici o problema, mi-a zis chiar inainte de a ramine insarcinata.Eu am luat contraceptive mai putin de un an, cu toate ca nustiu daca are importanta perioada.
Cica contraceptivele blocheaza activitatea ovarelor, astfel nu se produce ovulatia, medicul zice ca nu au cum saa fie nocive.
Acuma nustiu...vreau sa cred ca n-o sa fie vreo problema.
deocamdata ne dezvoltam normal si suntem bine. -
Fetelor, ce spuneti voi aici?!Cum sa ramai insarcinata fara sa fii in perioada fertila?!?!Perioada fertila este perioada in care in corpul femeii se afla inca un ovul.Perioada fertila difera de la femeie la femeie, atat ca moment de inceput, cat si ca durata, in functie de caracteristicile cm.Pt a putea determina cat mai exact aceasta perioada este necesar un cm regulat si,la fel de important este ca femieia sa isi cunoasca cat mai bine corpul.Daca dai o cautare pe Google cu "ovulatie" gasesti mai multe calulatoare, pt a afla aceasta prioada si mai multe informatii cu privire la acst subict.Cat despre pilule, se poate ramane insarcinat si in prima luna de la incetarea administrarii lor.