mamografie..
-
0 0Fetelor,am si eu o problema delicata la sani.Nu vreau sa intru in amanunte,vreau doar sa va cer o parere:la 31 de ani este prea devreme sa faci o mamografie?.Mi-au facut echografie,a iesit bine,dar medicul spune ca sunt 20% sanse sa iasa fals .Dar ca totusi nu am nevoie de mamografie.Eu as vrea sa o fac pe barba mea,pt a dormi linistita noaptea;imi asum riscurile de a fi iradiata,mai ales ca nu am facut nici un exam radiologic de o asemenea anvergura pana acum...Traiesc intr-un stres cumplit si vreau sa termin odata cu toate astea.Daca s-a mai confruntat cineva cu astfel de probleme,astept sfaturi.Va multumesc!
-
nu cred ca e devreme...eu am facut prima mamografie la 20 ani...nici nu cred ca ii aveam impliniti. aveam o tumora pe care am si operat-o pana la urma. asa mi-a fost cerut de medicul chirurg. deci...daca e nevoie o faci si gata. nu stiu ce urmari ar putea avea...eu n-am observat nimic si au trecut 6 ani.
-
Multumesc mult pt raspuns.Si daca nu te superi,as vrea sa te mai intreb ceva.Am inteles ca e foarte dureroasa mamografia,ca practic sanii iti sunt aproape striviti de niste placi..Imi e groaza cand ma gandesc.Si am inteles ca cel mai indicat e sa iti faci mamografia dupa terminarea ciclului,cand sanii sunt mai putin tensionati.Tu cum ai procedat?
-
Eu as avea nevoie de o mamografie pentru linistea mea. Desi la ecografie nu a iesit nimic suspect, cand apropii bratul stang de corp, am o durere, plus ca sanul stang ma doare uneori si cand stau intinsa. Pur si simplu il simt ca exista, fata de cel drept.
Dar, cum am sanii mici, ma intreb cum imi va face mie mamografia? -
Da,mai bine e sa o faci,pt linistea ta .Parerea mea este ca se poate face,nu toate fetele care fac acest tip de investigatie au sanii mari,nu? Important este sa ne facem bine si sa suportam cu stoicism,mai ales ca dureaza doar cateva secunde.Pt sanatatea si linistea noastra cred ca se merita.Daca te hotarassti sa faci mamografia,te rog tine-ma la curent.Imi poti da mesaj pe privat,poate ne imbarbatam reciproc