trompe infundate
-
0 0Buna.]mi doresc un bebe, si la ulrimul control mi s/a sprus ca am trompa dreapata cu o fina lama de lichid.
Ce inseamna, este atat de grav. -
Buna ce inseamna acest control?In ce a constat?La o simpla palpare nu se vede daca trompele sunt infundate.Acest diagnostic se da dupa o analiza care consta in bagarea unei substante de contrast jos si se numeste histerosalpingografie (HSG).Iti spun asta din proprie experienta.Daca mai vrei alte detalii anunta-ma.
-
MultumescCris.
La ultimul control am facut o ecografie si atunci mi s/a spus ca am o tropmpa cu fina lama de lichid.
Dupa acest control mi/a dat sa fac si analize, respectiv clamydia, toxo, listreia si altele, urmand ca dupa rezyltate sa/mi faca si o histerosalpingografie.
Sper sa nu le am infundate. Te rog sa mai imi povestesti din exeperienta ta.
Multumesc.
A, am uitat sa spun ca mi s/a spus ca am anexele ingrosate. -
Buna, Emilia! Si mie mi-a facut dr gineco un test pt a vedea dk e totul in regula cu trompele. Acesta a constat in introducerea unui lichid format din tot felul de substante de curatare si dezinfectare (nu am nici cea mai vaga idee ce erau, mi-a spus dar nu am retinut!)si totul era ca acel lichid trebuia sa intre tot!Dk se simtea rezistenta la introducere (il introducea cu o seriga mare cu o canula in loc de ac, cu o anumita viteza)si nu intra tot, insemna ca sunt infundate trompele. Mai era si faptul ca special era un pic mai rece pt a-l putea "urmari" eu pe masura ce intra, dk il simt in amandoua partile sau nu...Rezultatul a fost ca totul e ok, drept dovada, acum sunt gravida!Pot intreba dk vrei, cum se numeste procedura asta!Multa sanatate!
-
Buna Jacquellin.Multumesc pentru sfaturi si felicitari pentru sarcina. Abia astept sa raman insarcinata.
Apropo, poti sa/mi spui daca ti/ai urmarit cumva perioada fertila, pentru ca eu mi/am cumparat un test de ovulatie care o sa/l folosesc de luna asta, intrucat nu am ciclu regulat. Sper sa dea rezultate. -
salutare
si eu ma gandeam sa imi verific trompele
acum urmez alt tratament in urma careia sper sa am rezultate , daca nu va tb sa fac si eu chestia aia cu subs resp
am facut eu test de ovulatie , doar intr-o singura luna , si am inceput din ziua 11 si am avut ovulatie fix in ziua 14 , eu am ciclul regulat dar imi vine intr-un intrev de 28-30 zile
multa bafta ! -
Da, Emilia, am urmarit cat de cat sa nu pierdem perioada fertila, dar eu am ciclul ceas: in ziua 26, rar 25 sau 27 imi venea!si cam in 10 zile de la inceputul ciclului era per fertila.Acum, nu stiu daca asta a ajutat...Nu stiu dk am calculat corect...nu am facut niciodata test de ovulatie.Dar suntem fericiti de rezultat!Iti multumesc pt felicitari.Mult noroc si tie in continuare.A, ceea ce mi-a facut mie dr era verificarea permeabilitatii tropelor, dar nu stiu dk metoda folosita de el e cea standard sau sunt mai multe!
-
jacquelline08 cred ca tie ti-a facut "instilatie" ci xilina si cu nu mai stiu ce.
km2 eu am 2 operatii de desfundare(laparoscopii) in 13 luni, prima este acum 4 ani, a II a acum 3 ani si tot nimic.Am facut aproape lunar instilatii (ca sa le mentina desfundate cica)si multe medicamente de stimulare ovariana.
Daca vreti sa mai vb. lasati-mi o adresa de email si va impartasesc din experientele mele neplacute.