OB urile extrem de nocive!!!
-
0 1oburile pot provoca iritatii serioase care trec extrem de greu...trec prin asa ceva...si va sfatuiesc sa nu folositi...eu foloseam si inainte insa pe perioada mentruatiei corpul e slabit...prin introducerea ob ului locul a fost expus si s a iritat...de 4 luni ma chinui sa ma vindec...nu riscati...e sanatatea vostra in joc!!!
-
Si eu folosesc de 4 ani si nu am patit nimic.Te-ai gandit ca poate nu ai avut mainile suficient de curate cand l-ai introdus? Mai bine ai incerca sa elimini toate variantele si pe urma sa tragi concluziile.In general pot da infectii genitale:scurgeri ,mancarimi, etc daca sunt lasate in vagin mai mult de 4-5 ore ..Si medicii ginecologi nu le prea recomanda,dar pana la urma e decizia fiecaruia ce face ..
-
eu sunt fan tampax... ob-uri nu am folosit decat ocazional...
dar nu-mi place modul de introducere...
am senzatia ca nu stau bine acolo, nu stiu...
sunt necesare doar vara si daca te prinde ciclul la mare si vrei sa faci si plaja...
in rest, mai bine nu... mie mai nou imi fac probleme si allways... -
buna....cred ca stiu ce zic, nu? si mai cred ca daca mi am permis sa va spun am facut toate cercetarile...e trist ca femeile care ar trebui sa inteleaga chestiile astea judeca cel mai mult....am foarte mare grija de mine...am folosit tampoanele comform instructiunilor si n am avut probleme pana intr o zi....am facut toate analizele...si nimic...iritatia e produsa de tampon....vaginul e f sensibil la menstruatie si orice absolut orice poate produce iritatii sau infectii...eu nu va zic decat sa aveti grija...e un sfat prietenesc...daca nu ai patit nimic pana acum nu inseamna ca nu vei pati..asa ca oare nu e inteligent sa te feresti???si eu nu aveam nici un fel de probleme cand foloseam pana intr o zi...aveti grija...folositi f rar sau deloc....va roooooog e un sfat din suflet...nu vreau sa patiti ca mine!!e un sfat...nu vreau sa conving pe nimeni de nimic..fiecare face ce vrea...nu judecati ci doar luati in considerare daca vreti sau nu....va puuuup
-
E adevarat ca OB, Tampax si altele sunt foarte periculoase. Stiam ca in compozitiai lor intra azbestul ,care de fapt te face sa sangerezi mai mult + dioxina( cu care a fos otravit presedintele Ucrainei) si vascoza. Toate acestea bininteles influenteaza starea sanatatii noastre, desi nu au un efect imediat. Ganditi-va bine ce folositi, v-o faceti cu mana voastra
-
Lol. Ar trebui ca eva care a lansat ideea ca ar contine azbest sa citeasca cartea "Zvonurile" de Kepferer. Mi-a placut sa mor cartea aia, povestea despre diverse proceduri de marketing ale companiilor care plaseaza zvonuri pe piata pentru a-si distruge concurenta.
Asta-i buna, OB-uri cu azbest! Ca si sanvisuri McDonald's cu carne de la rame si Procter and Gamble firma Dracului, pentru ca stelutele de pe stema unite pot sugera cifra 6 de trei ori. -
Numai tampenii puteti sa debitati pe aici si mai spuneti ca v-ati informat...
In primul rand azbestul este interzis de ani buni pe piata. Nu se mai produce nimic cu azbest pentru ca INHALAREA lui e nociva. Daca te prinde ca produci, te baga direct la puscarie. Acum credeti voi ca astia de produc tampoane interne nu au un audit de calitate implementat...
Asa m-am dus si eu la medicul meu ginecolog si i-am zis ca tampoanele sunt cancerigene si s-a uitat ala la mine ca la desene animate si mi-a spus clar ca nu exista niciun pericol, atata timp cat se respecta regulile de igiena intima si sunt schimbate regulat. Ba din contra, nu mai stai fleasca ore intregi cu pampersul sa te iriti, sa te oparesti si sa musteasca secretiile alea pe tamponul extern (presupun ca asta e mai igienic si mai sanatos nu?!).
Voi chiar credeti ca daca nu erau sanatoase, ar mai fi fost produse si distribuite pe piata? Nu ar fi existat o lege care sa le interzica si pe astea, asa cum s-a interzis azbestul, de exemplu?
-
Mda, parerile sunt impartite. Si mie mi-au spus toti medicii gineco sa nu mai folosesc decat ca ceva exceptional. Faza e ca mie ob-urile mi-au "revolutionat" viata, mai ales ca eu am un flux menstrual abundent. Si totusi, in vara am patit-o nasol de la ele, dupa ani si ani in care n-am avut nimic. Acum le folosesc rar si doar noaptea, ca sa nu ma trezesc de 4 ori sa ma schimb, cu ob+always ma trezesc de 2 ori.
-
Da, mai, mihosh, s-au apucat OB, Tampax si altii ca ei sa dea mita (cui?) sa-si vanda produsele in intreaga lumea...in farmacii, de exemplu
Ai si tu o logica de ma termina...
Doi, la mana, menstra nu reprezinta o toxina a organismului, asa ca, daca respecti regulile de igiena intima si le schimbi regulat, nu ai cum sa faci infectii. Mai ales ca fluidele din menstra nu intra in contact cu oxigenul pentru a se altera, datorita faptului ca sunt absorbite de tampoanele interne, spre deosebire de cele externe... -
Eu as zice asa..suntem bombardati de informatii..dar e responsabilitatea noastra ce alegem din ele si ce nu..Am primit si eu faimosul ppt. Am dat un search si am gasit raspunsul oficial al Food and Drug Administration - SUA (cei care aproba sau nu inclusiv tampoanele..http://www.fda.gov/cdrh/consumer/tamponsabs.html
Acolo se zice ca...FARA azbest si FARA dioxine..Referitor la medicii ginecologi..sunt sigura ca avem medici foarte buni dar..ganditi-va ca ginecologia este cam printre ultimele specializari alese la facultatea de medicina.. Cheers!