help HPV
-
0 0Dragelor, m-ar ajuta foarte mult o parere din partea cuiva care a trecut prin asta. Am fost diagnosticata cu virusul HPV, mai precis tipul 51..unul din cele cu risc crescut de cancer. Culmea, era un control de rutina..pe care l-am facut tocmai pentru ca voiam sa ma vaccinez impotriva virusului! In plus..am si un partener sexual stabil..In fine, intr-un fel sau altul a ajuns acolo. Ce ma intereseaza pe mine este: se confrunta cineva cu o situatie similara? Daca da, care sunt implicatiile? Recomandari?
Multumesc foarte mult. -
Buna. Si eu am fost diagnosticata cu hpv tot la un control de rutina. Din pacate pt cei care deja au virusul e prea tarziu pt vaccin. La mine mi-a zis ca e in stadiu de inceput, dar oricum mi s-a parut ciudat ca nu mi-a dat nici un tratament. As fi curioasa daca ti-au dat vreun tratament? Citeam pe net ca in conditiile astea ne ajuta acid folic si echinaceea. Echinaceea e pt intarirea sistemului imunitar.
-
Merci de mesaj. Din cate am aflat eu, vaccinul e oricum pentru alte tulpini decat ce am eu, deci puteam sa iau virusul linistita si cu vaccin. Nu am ajuns inca la medic, trebuie sa astepti foarte mult, doar mi-am luat analizele azi si la medic..de abia in martie. Ma gandesc sa cer mai multe pareri, si sa merg si la altcineva pana atunci. Dau un semn in urmatoarele zile. Cum adica la tine e in stadiul de inceput? Testul Papanicolau cum a iesit? Multumesc din nou.
-
Nu stiu, am fost diagnosticata in US si diagnosticul a fost "mild dysplasia", ceea ce stiu ca inseamna in stare usoara. Ca zicea doctorul ca sunt mai multe stadii a celulelor de dezvoltare. Asta a fost acum un an, apoi nu am mai facut un alt test pt ca nu am mai avut asigurare medicala. In martie am si eu programare pt un Papanicolau si sunt curioasa cum imi va iesi. O sa te tin la curent cu ce va fi. Daca vrei putem sa tinem legatura prin e-mail. Adresa mea este ramonicame@yahoo.com, numele meu este Ramona. Multa bafta!
-
E important daca ai sau nu o rana pe col. Daca ai trebuie sa te tratezi (tratamente locale, cauterizare etc), iar daca nu trebuie sa previi (crescandu-ti imunitatea). De fapt asta cu imunitatea e valabila in oricare situatie deoarece asta e ideea: organismul tau sa invinga virusul. Cat despre vaccin... daca vreio sa previi sa te contaminezi cu alte tulpini.. e decizia ta.