cauterizarea

•  
    • 2 mesaje
    13 Feb 2008, 23:28
    0 0
    Buna!De vreo 2 luni mi s-a descoperit o rana pe col cam de marimea unei monede de 50 bani.Am facut 2 ture de tratament, nu mi-a trecut iar acum doctorita mi-a zis k trebuie cauterizata.Am doar 20 de ani...nu sunt prea tanara pt o astfel de interventie?Ce urmari poate avea?Help...please...
  •  
    • 197 mesaje
    14 Feb 2008, 12:21
    0 0
    buna. in ziua de azi se pare ca bolile nu mai tin cont de varsta.
    o rana pe colul uterin stiam ca nu e neaparat nevoie sa se cauterizeze daca nu ai neplaceri cauzate de ea. dar daca medicul ti-a recomandat in mod deosebit, poti face cauterizarea. sa stii ca nu doare. vei simti doar miros de carne arsa, cam asa. dupa, va trebui sa faci o pauza de sex cam 1 luna.
    ceea ce iti recomand este sa faci cauterizarea, daca te vei decide, dar sub laparoscop(parca asa se numeste), adica sa vada exact pe ecran ce face, nu la nimereala. spun asta pt ca eu am facut o cauterizare ,,oarba'' drept pt care acum am iar aceeasi problema. mai sunt si variante care spun ca rana oricum apare dupa un anumit timp.
    fa-ti si un test papa nicolau, o colposcopie si un examen de secretie. asa vei avea o imagine de ansamblu asupra acelei zone a corpului tau si in functie de aceasta dr iti va prescrie si tratament.
  •  
    • 38 mesaje
    14 Feb 2008, 19:50
    0 0
    Am avut si eu o rana pe col descoperita in 2005 de doctorita Indiana Pelin si m/a cauterizat.
    Pe mine m/a durut, dar poate sunt eu mai sensibila.
    NU TE ANESTEZIAZA PENTRU CA SE LUCREAZA PE SISTEMUL NEUROVEGETATIV.
    Insa, m/am dus la contro, in 2006 si mi/a zis ca trebuie sa/mi faca un etus si nu m/am mai dus.
    Anul asta m/am hotarat sa fac un bebe si mi/am schimbat ginecologul, si anume dr. Tarek d ela Giulesti.
    Este un tip super.
    Dupa ce mi/am facut un control mi/a zis ca nu trebuie sa mai fac niciun retus, dar mi/a gasit in schimb chisturi ovariene pe care le/am tratat cu indometacin supozitoare timp de 5 zile.
    Asa ca ai grija la cine te cauterizezi.
    Bafta.
  •  
    • 95 mesaje
    14 Feb 2008, 20:08
    0 0
    Pentru siguranta ta, mai consulta si un alt ginecolog, vezi poate are o alta parere si apoi decizi ce ai de facut.