Alergie
-
0 0Buna,
imi imaginez ca multe din voi suferiti de alergii si poate aveti cunostinte si de ce ma supara pe mine. Am o alergie ciudata la obiectele metalice: capse, fermoare, unele bijuterii etc.
Nu stiu ce sa fac... ma puteti ajuta? -
Ma confrunt si eu, de cativa ani, cu aceeasi problema ca si tine. Am ajuns sa cos toate capsele de blugi, fuste si alte alea ca sa nu intre in contact cu pielea. Nu mai port nici un fel de bratari, lanturi cercei daca nu sunt din aur sau argint.
Nu am fost la doctor cu aceasta problema dar am constatat ca atunci cand iau Magne B6 nu mai am nimic. Incearca si tu. Efectul a durat cam 3 luni dupa ce am inghiti o cutie de MgB6 cate 3 pe zi.
Mult succes! -
Eu m-am invatat sa traiesc cu ele. Nu port decat bijuterii de aur, desi m-ar mai tenta si pe bine cate un gablontz still Melli Melo...asta e, le cumpar si le tin acolo. Bratara metalica de la ceas ma umple de bube, dar am luat-o mai larga si daca nu dorm cu el la mana scap. De cand se poarta blugii cu talia joasa, parca s-a mai potolit si problema de pe burtica, de la nasturele metalic. Alergia la soare / mare de care se vorbeste mai jos e cea mai nasoala, ca te turbeaza mancarimea si iti distruge juma de concediu, dar daca ai grija sa nu stai la pranz, sa nu te scarpini cu mana plina de nisip cand incepe, sa-ti dai cu crema, sa...ma rog, eu pot supravietui si cu asta. Mai imi apar tot felul de chestii pe piele, cine stie la ce mancare / crema am intoleranta, dar nu prea se vad si nici nu mananca prea tare...Nici doctorii nu-si bat capul cu chestiile astea "minore"...si care ar fi solutia? Sa te indopi cu pastile si sa te feresti de factorul alergen? pai care, ca ne inconjoara de peste tot?
-
Eu am scapat de alergia de la ceasul de mana (sau lantisor, curea) numai dupa ce l-am dat cu lac de unghii acolo unde era metal; aceasta trebuie facuta cam o data sau de doua ori pe luna caci lacul se toceste. Pentru restul alergiilor pe care le am (la praf, mucegai) beau ceai de trei frati patati si urzica vie si deocamdata nu mai am probleme. Sper va foloseasca metoda cu lacul de unghii si cu ceai.
-
nici la mine nu a dat nicmi rezultate, nu am scapat de alergie.
sunt alergica de cand ma stiu la toate metalele (in afara de aur si eventoal argint-depinde de aliaj).
singura solutie si la mine este oja si leocoplastul.
de exemplu la blugi pe interior trebuie sa lipes leocoplast pe partea inetrioara a butonierelor ca altfel bac bube pe fund. -
Incearca sa renunti la bijuterii, daca si astea iti produc alergie, la ceas cu bratara metalica, iar in privinta capselor de la haine, degreseaza-le cu acetona si da-le apoi cu lac de unghii.
E o solutie viabila pana ajungi la medic. Oricum, alergia nu trece, in cel mai bun caz se amelioreaza cu tratament, asa ca cea mai buna solutie este ruperea contactului cu alergenul. -
Buna draga mea, eu ma confrunt cu problema asta de aproape 2 ani.
iti recomand cu caldura la Spitalul Malaxa din Pantelimon pe doamna doctor Bumbacea sau Doamna doctor Radu-este chiar sefa sectiei de alergologie.Dr.Radu are si un cabinet particular, dar decat sa dai bani la consultatie du-te la spital.
Te poti duce in fiecare dimineata la ora 8 si dr.Bumbacea este tare draguta si te va ajuta.Nu iti trebuie trimitere sau altceva.
Te pup, sanatate si daca mai ai intrebari, spune-mi.Pup -
am o prietena care a patit asa dupa inceperea vietii sexuale.nici ea nu poate purta decat obiecte metalice facute din aur.la inceput nu avea alergie la argint dar cu timpul a fost nevoita sa renunte si la acest metal.a fost la medic si i-a spus ca este exces de histamina si trebuie sa ia antihistaminice.aceste pastile nu rezolvau problema ci ii opreau mancarimile de pe locul afectat.
tot ea ne-a invatat un test....se zgarie usor cu unghia , partea inferioara a mainii(brat) in model de grila.daca in 5-10 minute apar niste dare rosii si umflate(nu f tare) inseamna ca este de la excesul de histamina.
claritin si tavegyl e pt asa ceva din cate stiu dar nu trateaza cauza. -
tot pentru alergii sunt si antihistaminicele Aerius, foarte faine pastile...ce-i drept, mai mult pt alergii alimentare, urticarie, alergii la praf, la fin etc.
am luat anu trecut pe vremea asta o cutie - adica 7 pirule - si s-au tinut alergiile departe de mine timp de un an, abia acum m-o apucat iara!
pe mine m-au ajutat mai mult decit pastilele de Clorfeniramin, care se iau de obicei in cazuri de astea.
In principiu, pentru urticarie cronica, de pilda, trebe urmat un tratament de 6 saptamini cu Aerius, si sa stiti ca se amelioreaza treaba!