gastrita(gastroendenita)
-
1 0mi-am dat demisia din cauza problemelor de stomac.am probleme de 4 ani ,dar acum parca sau accentuat.am arsuri,uneori greturi,balonari.mergeam des la toaleta,devenise o pacoste.mi sa zis ca bila este lenesa.medicul de familie nu a binevoit sa imi dea trimitere pt un control in policlinica.
-
Cum adica nu a binevoit sa-ti dea trimitere? E tampit? Mergi la o policlinica cu plata! trebuie sa rezolvi problema!!!! Am avut si eu probleme cu bila, dar eu am un medic de familie adevarat. Am baut multe ceaiuri. Atat.Mi-a trecut. Aveam aproape aceleasi senzatii ca tine.La ecografie mi-a spus ca am mal si ca bila este ft lenesa. Incearca ceaiurile de plante. Coada calului, salvie si papadie.
Multa sanatate. -
ceai gastric nr 1sau 2 sau daca nu ceai de galbenele(este ca un pansament pentru stomacul iritat).fara prajeli(in general fierturi pe cat posibil).incearca sa tii un regin in care sa consumi doar alimente usoare ca de exemplu legume,orez,paste.fructe mai putin pt ca iti maresc aciditatea stomacala.la nevoie ia ranitidina,dar numai la nevoie.incearca sa ai mese regulate.stiu ca este greu dar altfel nu se poate.nu manca seara dupa 8.si cam atat.sanatate multa
-
Eu am ulcer duodenal cu nisa 3 mm. Fetelor, aveti grija de stomacul vostru ca de ochii din cap. Crizele de ulcer sunt de nedescris. Acum ca vine primavara....e durere. Am luat de toate, de la banala ranididina, pana la omeran sau omez ( contin ambele omeprazol), care se ia de 2 ori pe zi. Am baut si ceaiuri. De cateva luni bune insa nu m-a mai deranjat. Dar cand ma apuca...ma faceam covrig, ma lua cu frisoane de durere. Imi faceam singura ca drogatii pe vena Axid, pt ca durerea era asa de mare, ca nu mai aveam rabdare sa-si faca efectul ceea ce luam pe gura. Abia astept sa ajung in tara, peste vreo 2 luni, si sa ma duc iar la control. Cred insa ca s-a vindecat. Doamne Ajuta !!!! Aveti grija ce mancati, nici regim strict dar fara excese. Atentie la medicamentele pe care le luati, la aspirine fie si tamponate, in general la antiinflamatoare , nu le luati fara pansament gastric inainte, o ranitidina, un Sucralfat(sucralan) ceva. Si, ceea ce e important sui mai greu de realizat, fara nervi, somn mult, viata cat mai linistita.
Sanatate maxima evelor !!!! -
va multumesc pt sfaturi!in primul rind cred ca trebuie sa fac o ecografie.si cred ca problemele cu stomacul le am din cauza obiceiurilor mele proaste
imineata pe stomacul gol cafeaua si tigara,rontai in permanenta orice,maninc dupa ora 20 si chiar si mai tirziu ,nu am ore fixe de masa.trebuie sa ma mai controlez dar nu stiu cind voi reusi daca maninc toate porcariile si in permanenta daca se poate.mai ales in ultimul timp. -
Pentru Pisica-Salbatica: Mergi la un enterolog, neaparat!
S-ar putea sa gasesti interesant post-ul "Colon iritabil". Cauta pe internet informatii despre acest sindrom (Irritable Bowels Syndrom), ca sa intelegi ce este si cum se manifesta - eu banuiesc ca despre asta e vorba la tine.
Pentru Camelia: Cam prin 1995 s-a descoperit ca gastrita si ulcerul sunt provocate de Helicobacter Pylori, si in nici un caz de stres. Se trateaza cu antibiotice si antiacide, in cateva saptamani. Prezenta bacteriei in stomac se poate depista printr-o simpla analiza de sange.
Tratamentul se face si in Romania (stiu ca aia din strainatate au o idee fixa in legatura cu antibioticele, pe care nu prea vor sa le prescrie). -
Se poate sa fie asa, dar nu cred ca numai bacteria aia face tot. Se adauga si stresul, oboseala, nervi toate la un loc, slabesc rezistenta organismului. Eu am obs, ca atunci cand lucram de noapte, sau ma enervam, ma durea mai tare. Nisa fiind gata facuta atunci cand mancam anumite alimente, nu pot sa descriu ceea ce simteam.
Apoi factorii ereditari....tata a avut ulcer si s-a operat....
Pt Pisica_salbatica, nu cred ca stomacul se evindetiaza la echografie(ultrasunete).
Se evidentiaza radiologic cu substanta de contrast. Sau daca poti sa suporti tubul de la endo.....eu nu am putut. -
Nu am comentat existenta unei legaturi intre problemele digestive si stres - stiu pe pielea mea ca ea exista.
Acum un an am avut si eu Helicobacter, si in acea perioada am cautat pe internet informatii privitoare la aceasta bacterie.
Statisticile pe care le-am gasit arata ca exista tot atatia bolnavi de ulcer nestresati cati bolnavi stresati.
Intre timp, m-am tratat de Helicobacter, iar problemele de stomac au disparut.
Nu e cazul sa astepti sa ai nevoie de o operatie, daca poti sa iti rezolvi problemele printr-un simplu tratament... traim in secolul XXI!
Iti urez multa sanatate! -
Draga dona_imobile, nu o lua personal, ca nu e cazul. Chiar ma bucur ca ai adus in discutie helicobacterul asta nenorocit.
Nici eu nu m-am gandit la operatie, stiu ce inseamna asta. De aceea am facut tratamente.Abia astept sa ajung in tara sa-mi fac analizele ( inghit pana la urma si tubul ala nenorocit de la endoscopie), sa vad daca s-a inchis nisa.
De aceea am spus sa se aibe grija, sa nu se ajunga la nisa ( rana), pt ca avanseaza, roade, roade...pana perforeaza de tot...si atunci sa te tii. Hemoragie digestiva scrie pe tine.
Pupici si sanatate maxima !!!!! -
Nu am luat-o personal...
M-am gandit tine, sa nu cumva sa fi reusit medicii sa te convinga ca ulcerul ti se trage de la stres.
...ca asa isi ascund ei nestiinta si lenea de a se pune la zi cu studiile...
Cu endoscopia vezi si tu... poate dai o spaga... imposibil sa nu existe o cale medicala prin care sa iti faca investigatia asta mai suportabila...
Eu am facut mai demult o investigatie colonoscopie+endoscopie. Am dat spaga si am fost singurul pacient din acea zi care a beneficiat de o anestezie usoara. Mi-au facut endoscopia tot atunci si nu imi amintesc nimic despre ea.
Pacientul dinaintea mea a urlat ca vai de el de durere la colonoscopie si l-am auzit prin usa icnind la endoscopie de imi venea si mie sa vars. -
Evelor, eu is disperata. Vine primavara...de fapt a venit, iar eu bag in mine ca sparta, nu mai stiu altceva decat sa incerc in fel si chip sa acopar durerile de stomac. Le am din liceu, dupa o cura de slabire au aparut. La dr mi-a zis ca am gastrita si sa nu mai mananc fructe si legume, sa bag in mine "uscaturi" (voia nenea dr sa zica biscuiti, sticksuri, etc) carne, la intervale regulate si mi-a prescris Omez. Am luat ... degeaba. Am mai facut o cura-doua... vara totul era ok, insa cum venea toamna sau primavara puneam totul la loc, mancam cu o furie oribila, numai ca sa imi acopar cumva durerile de stomac sin cauza carora nu puteam sa dorm, uneori. Am vrut sa fac niste analize, insa dr mi-a spus ca nu are rost, este o gastrita mai rebela. Insa daca o mai tin asa, fie mai pun inca 10 kg pe mine, fie incep sa bazai de durere. Aveti ceva idei? Un ceai, ceva? Mentionez ca ranitidina nu are nici un efect, nici ulcerotratul si ca din pacate am un serviciu cu program de la 11 ore in sus zilnic, deci timp sa fac suc de cartofi sau de mai stiu eu ce nu prea am.
Si cum as mai putea eu sa slabesc, daca nu pot sa mananc fructe si legume? Carnea nici nu imi prea place, de altfel, iar de iaurt is atat de satulaaaaaaaaa.... ca nu mai vreau sa il vad in fata ochilor.
Pup -
Multam de sfaturi. Stiu ca astfel de inestigatii se fac cu sedare. Am lucrat 2 ani jumate in Spitalul de Urgenta din Bucuresti. Nu se pune problema de spaga, iti dai seama. La noi ajung bolanvii in ultimul stadiu, adica prea tarziu pt un tratament, in sensul ca vin direct cu hemoragie digestiva,sau in crize maxime.
Vin foarte multi pacienti tineri, care nu beau, nu fumeaza, unii care au un serviciu cu program ingrat, alti dupa un tratament cu antiinflamatoare indelungat, fara pansament gastric.
Pupici si sanatate maxima -
Camelia, m-ai inteles gresit: nu incerc sa fac pe atotstiutoarea - mai ales cand e vorba de boli!
Doar povestesc din propriile experiente... unele reusite, altele nu!
Eu tot la Urgenta am facut colonoscopia si endoscopia, la dr. Constantinescu.
CU SPAGA pentru anestezie!
Dupa cele ce mi-ai povestit, inteleg ca probabil nu m-au considerat un caz suficient de complicat ca sa se oboseasca sa ma scuteasca de supliciu decat daca ii "stimulez" cu bani...
Borgia, fa-ti o analiza pentru depistarea lui Helicobacter Pylori. O fi de la ala! La mine de la el au fost problemele asemenatoare cu cele pe care le descrii. Cauta si tu pe net amanunte... cateva (putine) mai gasesti si mai "la deal", in aceasta sectiune a forumului... -
Donna.....stiu ca nu ai facut pe desteapta ( oricum esti...se vede) si nici nu te-am inteles gresit. Nici eu nu am vrut sa fac pe desteapta. Nu stiu multe.
Imi pare rau ca a trebuit sa faci investigatia aia ingrata, dar sa sti ca dr. Constantinescu ( cel brunet maricel el asa de felul lui, cu barba si ochelari) e foarte bun. Iar cu spaga...sincera sa fiu si eu am dat la ecografie( asistentei nu medicului, deci cum ar veni unei colege) cand mi-am adus mama, in criza renala, ca sa o bage si pe ea mai repejor ( si unde mai pui ca avem gratuitate pt parinti, copii si sot).
Ti-am vazut poza esti o frumoasa !!!! Felicitari pt carte, domne e mare lucru sa scri o carte , bravo!!!!!
Multa sanatate!!!! -
Multzam de urare, Camelia!
Deocamdata am renuntat la medicii romani. Am contactat o doctorita din Australia - este extraordinar de draguta si isteata. M-a sfatuit sa incerc sa imi rezolv problemele de sanatate (am flora digestiva perturbata, ca urmare a unei enterocolite) cu ajutorul produselor probiotice (am inceput deja sa iau Acidophillus) - stii ceva despre ele? Pe net nu am gasit informatii suficient de bine puse la punct.
Daca mama ta sufera de litiaza renala: am avut si eu asa ceva, am suferit ca un caine in perioada liceului - pana cand un medic mi-a prescris un regim de 2 saptamani, bazat pe proteine animale. O sa revin cu amanunte, daca doresti. -
Am avut si eu de suferit din cauza gasatritei f mult timp. Am tinut regim un an, de voie de nevoie, pt ca numai puteam manca mai nimic, vomitam tot, apoi dupa regim am incercat sa manac cat mai echilibrat. Cand fumama, am evitat sa mai beau cafeaua pe stomacul gol si sa fumez. Acum incerc sa manac regulat, e f important sa ai 3 mese pe zi, la aceleasi ore. In felul asta se regleaza tranzitul intestinal. Dar iti trebuie si putina vointa. Daca esti costienta ca obiceiurile tale alimentare iti dauneaza atuci schimba-le nu sta si te vaita ca n-are cine sa le faca pt tine.
Multa sanatate!