ma doare genunchiul stang

•  
    • 19 mesaje
    8 Feb 2008, 09:07
    0 0
    Acum doi ani am avut entorsa la rotula si am stat in ghips cateva zile ,dar mi-am revenit insa piciorul stang tot a ramas putin traumatizat fata de celalalt ,de atunci de doua ori mi s-a mai intamplat cand in timpul unei miscari sa-mi pocneasca putin si sa ma doara cand merg ,cand am avut entorsa nu aveam stabilitate ,cadeam,acum pot sa merg ,e ok ,dar doare,am citit si pe alte forumuri despre asa ceva...dar tind sa cred ca nu e un caz chiar atat de grav,adica in cateva zile stiu ca va trece ca si data trecuta ,acum ma dau cu diclac ,alor mei nu le-am spus ,nici atunci nici acum pt ca nu vreau sa se ingrijoreze aiurea si sa nu ma mai lase sa fac sport sau alte lucruri.Credeti ca asa ceva se intampla si celor care nu au avut probleme gen entorsa sau fracturi,sau doar daca patesti asa ceva ,pt ca daca e ceva mai ,,normal "o sa stau si eu mai linistita.
  •  
    • 104 mesaje
    8 Feb 2008, 15:02
    0 0
    Mai e o fata pe aici cu o problema asemanatoare. O sa-ti spun si tie ce i-am spus si ei. Eu am 2 operatii de ruptura de menisc la genunchiul drept, iar eu nu am facut sport la viata mea, nu am avut nici o fractura, entorsa sau ceva de genul. In perioada in care a inceput sa ma doara nu m-am lovit si nici n-am cazut. A inceput sa ma doara asa, din senin. Deci singura explicatie e ca a fost o leziune mai veche, poate si din copilarie, care s-a marit in timp. Deci poate ca atunci cand ai avut entorsa s-a lezat si tesutul moale care e legat de rotula. Eu am aflat cu surprindere ca poti sa-ti rupi un menisc sau un ligament si daca ai calcat odata stramb si ti-a alunecat piciorul intr-o parte.
    Oricum, nu intra in panica, pur si simplu s-ar putea sa fie o urmare directa a entorsei mai vechi. Nu uita aca totusi orice fel de fractura sau entorsa lasa totusi urme in organism. Si pentru Dumnezeu, daca ai cumva dureri mari, spune-le si parintilor. Nu e o problema de natura intima, ca sa-ti fie rusine. Gandeste-te ca ei te pot ajuta, poate stiu un medic bun (eu stiu pe propria piele ca in probleme de genul asta e necesar sa te duci la un medic competent), iar investigatiile de specialitate pentru chestiile astea costa destul de mult, asa ca vei avea nevoie de ajutorul lor. Nu-ti mai fie teama sa nu-i superi, gandeste-te ca e si dreptul lor sa stie. Eu dupa prima operatie cand am vazut ca ma doare piciorul in continuare nu i-am spus nimic mamei, care oricum a aflat de la sora mea. S-a facut foc si para pe mine atunci.
    Sper ca nu te-am plictisit prea rau. Multa sanatate si curaj. Si sincer inainte de orice iti recomand sa faci niste sedinte de fizioterapie la acel genunchi. Ar trebui sa mai amelioreze disconfortul.
    Pupici.