Igiena intima

•  
    • 303 mesaje
    18 Mar 2004, 19:41
    0 0
    Eu stiam din carti ca nu e bine sa te speli in vagin pentru ca sa nu strici flora bacteriana si mecanismul natural de autocuratare. O prietena mi-a spus ca ea mereu se spala acolo. Cum este bine?

Inca nu am fost la ginecologie inca (mi-e prea frica) si din cate am auzit ca sa-ti faca examen de secretie trebuie sa nu te speli cel putin o zi acolo. Extern sau intern?
  •  
    • 962 mesaje
    18 Mar 2004, 19:53
    0 1
    Cred ca se refera sa nu te speli intern...Si eu stiam ca nu e bine sa deranjezi flora antibacteriana, si ca aceasta are propriul sau sistem de curatare...Nici eu n-am fost niciodata la ginecolog, si cred ca o sa ma duc cand o sa fiu insarcinata...
  •  
    • 41 mesaje
    19 Mar 2004, 08:34
    0 0
    Asa e.Nu trebuie sa te speli deloc cam 12 ore.Si nici sa nu ai raport sexual inainte de recoltarea secretiei. Spalaturile interne nu fac rau, dar asta nu inseamna ca trebuoie sa faci asta zilnic.
  •  
    • 157 mesaje
    19 Mar 2004, 08:46
    0 0
    Buna, fetelor!
    Imi permiteti 2 intrebari? ce varste aveti, de nu ati pana acum la un ginecolog? Viata sexuala v-ati inceput-o?
    igiena intima interna trebuie facuta, chiar daca intr-adevar, exista o flora vaginala si un sistem al organismului de autocuratare. Dar nu se face zilnic, ci o data pe saptamana, cu irigatorul si o solutie antiseptica. Vedeti ca s-a mai postat pe forum, la un subiect.
    Cat despre controlul ginecologic, indiferent daca se face examenul de secretie sau nu, se face NUMAI igiena intima externa. Adica inauntru nu trebuie sa te speli, inainte de a merge la un examen ginecologic.
    Pupici si va doresc sa fiti sanatoase!
  •  
    • 296 mesaje
    19 Mar 2004, 14:28
    0 0
    nu vreau sa va cert, desi asa imi vine, cum nu ati fost la ginecolog? stiu ca va e groaza sa va dezbracati si sa va asezati pe chestiile alea metalice si reci (d-asta va e frica, nu?) si mie imi e, dar daca nu imi faceam un control, habar nu aveam ca am un chist pe col (care putea fi periculos), ca am uterul retrovers, ca am o usoara raceala la ovare; mi-am facut si Papanicolau si colposcopie, tocmai ca sa stau linistita; voi nu vreti sa faceti copii in viitor?
    daca aveti ceva, e bine sa tratati din timp si nu aveti cum sa stiti decat daca va duceti la control;
    de curand mi-i s-a descoperit infectie urinara in urma analizei la sange, nu aveam nici un simptom; cand ai simptom e deja tarziu, te ustura cand urinezi si ai toata viata o sensibilitate in zona (..);
    nu va jucati
  •  
    • 303 mesaje
    19 Mar 2004, 17:37
    0 0
    Da stiu aveti dreptate. Am 20 de ani si ar trebui sa ma duc, dar tot aman Dar daca nu ma spal niciodata intern ce se intampla?
  •  
    • 962 mesaje
    19 Mar 2004, 20:38
    0 0
    Eu am 19 ani...Nu am fost niciodata insarcinata, nu am avut nici o boala, nici o problema, nici o durere, nici vreo secretie ciudata, nu am luat anticonceptionale...Boala venerica nu am sigur, iar daca e nevoie sa vada uterul, sau vreun chist, se poate face ecografie numai ca la noi in Ro medicii te pun imediat pe masa si iti cracaneaza picioarele...
    Probabil ca merit certata dar nu sunt prea mica sa ma duc la ginecolog????
  •  
    • 962 mesaje
    19 Mar 2004, 20:40
    0 0
    Infectia urinara de la ce se face? Nici eu nu ma spal niciodata intern, dar ma spal extern de 2 ori pe zi. Am citit o groaza de chestii pe net de la doctori din USA ca nu e nici o prob dk te speli numai extern...
  •  
    • 442 mesaje
    20 Mar 2004, 13:41
    1 0
    Fetelor
    Si eu vreau sa va intren ceva. Eu am fost la hginecolog dar am lesinat pe masa inainte sa ma "cracaneze".. , bine asta mai demult, acuma vreo 2 ani.
    Ce vreau eu sa va intreb este : poti sa faci o micoza chiar daca iti asiguri igiena zilnic si nu ai contacte sexuale de nici un fel? Cum anume se poate contacta infectia asta?
  •  
    • 49 mesaje
    20 Mar 2004, 17:06
    0 0
    Fetelor, NU este bine sa te speli intern decit cu recomandarea expresa a medicului ginecolog si numai pentru perioada limitate de timp.Daca nu ai vreo problema speciala, nu trebuie sa te speli intern!!!
    Cit priveste mersul la ginecolog, orice femeie ar trebui sa se duca o data pe an pentru un control de rutina (ca si la stomatolog!).Exista si medici care nu te pun cu picioarele in sus cum te vad, ci intii stau cu tine de vorba , te cunosc, te linistesc si apoi, daca trebuie musai din prima sedinta, te urca si pe masa, dar numai daca te simt ca esti o.k. Nu va luati numai dupa "basmele" cu "macelari", chiar daca, din pacate mai exista si asemenea specimene (padure fara uscaturi nu exista!).
    Micozele (ciupercile )vaginale pot sa apara si fara contact sexual, daca ai urmat un tratament cu antibiotice , daca ai o alta boala sistemica (diabet de ex.)sau daca igiena locala este precara. (NU igiena interna!)Sunt extrem de greu de tratat pt. ca recidiveaza foarte usor.Rezultatele cele mai bune le-am obtinut dupa un tratament homeopatic indelungat.
    Sanatate fetelor si mai lasati falsele pudori sa se duca pe apa simbetei!!!
  •  
    • 303 mesaje
    20 Mar 2004, 17:18
    0 0
    Yoshi, cel putin teoretic exista motive sa te duci la ginecolog. Se recomanda vizita anuala la doctor mai ales dupa ce ai inceput viata sexuala. Dar la noi e conceptul ca mergem la doctor numai cand ne doare ceva, pana si medicul se uita ciudat la tine daca il deranjezi pentru nimic. In strainatate e invers, e mai bine sa previi decat sa descoperi o boala prea tarziu.
    Infectia urinara n-are nimic de-a face cu ginecologia si aparitia ei nu prea depinde de igiena externa. Nu stiu exact cauzele, dar cred ca depinde de rinichi, insuficienta renala etc. (de exemplu e bine sa bei multa apa)
  •  
    • 962 mesaje
    20 Mar 2004, 23:38
    0 1
    Pai cred ca asta am sa fac si eu...Daca ma doare ceva ma duc, daca nu nu ma duc. De ce sa ma duc, sa imi spuna doctorita doar ca sunt sanatoasa? Nu, mersi...
    Tu pana la urma te-ai hotarat sa te duci?
  •  
    • 1101 mesaje
    21 Mar 2004, 00:07
    0 0
    pe cuvant ca nu vreau sa te atac/supar...dar e inconstienta sa nu te duci macar anul la un control...cu atat mai mult cu cat ti-ai inceput viata sexuala!!!
  •  
    • 303 mesaje
    21 Mar 2004, 00:43
    0 0
    Clar trebuie sa ma duc. Daca imi spune ca sunt sanatoasa as fi foarte fericita si linistita. Am scapat de o teama ca nu trebuie sa ma duc nespalata acolo, asa cum credeam, dar tot sunt prea speriata, ca sa ma duc chiar acum. Mai aman putin
  •  
    • 361 mesaje
    21 Mar 2004, 14:11
    0 0
    Fetelor....Yoshi....daca ti-ai inceput viata sexuala, sigur nu esti prea mica pt vizita la ginecolog. Eu zic sa te duci,cu echografia nu se evidentiaza multe aspecte. Un control, acolo inauntru tot va trebui sa faci, sa vada aspectul interior al mucoasei, si a uterului. Nu doare, nu e umilinta, nu e nimic....e doar o pata pe creier, fara suparare. Acum sunt o gramada de clinici, care au si planificare familiala. Unde sunt doctori atat femei cat si barbati, care au rabdare sunt foarte amabili....afli multe chestii interesante. Eu, ma duceam cu prietena mea la un astefl de centru gratuit, la 3 luni. Aveam fisa, ne facea un control de rutina, stateam de vorba, si ceea ce era mai important imi luam anticonceptionalele la un pret simbolic cu carnetul de student.

Fetelor, terminati cu prostiile, fuguta la ginecolog !!!!! Nu mai este ca pe vremea lui Pazvante, acum se pastreaza reguli stricte de igiena, aveti de unde alege clinici de genul asta sunt peste tot. Deci nu-i nevoie sa te duci intr-un spital, unde sa zicem e plin de de toate.
  •  
    • 442 mesaje
    22 Mar 2004, 13:31
    0 0
    Mie mi-e groaza de controlul asta. Si nu de discutia aia... intima... ci de "cracaneala"
    Mi-e rusine... Moooor!!! Si ar cam trebui sa merg, m,ama ma preseaza... dar mi-e rusine.
    O data o doctorita de la un cabinet de gineco mi-a zis ca ce ma rusinez asa, ca la barbat am stat, si nu mi-a mai fost rusine... Atunci am inceput sa plang, mi s-a facut rau, am lesinat, si aia daca a vazut ca nu stau si nu stau m-a trimis acasa. Dar oricum plecam, fugeam mai bine zis...
    Si de atunci, de 2 ani , pe 5 aprilie, nu am mai fost. Atuncea am fost ca tocmai imi incepusem viata sexuala, nu a fost un contact protejat, cu prezervativ, si imi era frica. Frica imi e si acum, si de contact, si de ginecolog...
    In fine... Cand o sa ne anunte RoseMarie ca merge la control, merg si eu!
    V-am pupat, ceau
  •  
    • 11438 mesaje
    22 Mar 2004, 13:54
    0 0
    Mai fetelor...ma doare mintea cand va aud...cum naiba sa va fie rusine sa va duceti la ginecolog...si mai ales daca ati inceput viata sexuala??? Mersul la ginecolog este echivalent cu igiena zilnica...acuma nu va zice nimeni sa va duceti zilnic,dar macar o data la 6 luni sa va faceti niste controale ca nu strica niciodata.
    Si..RoseMarie...infectia urinara are mare legatura cu problemele ginecologice.Cauzele sunt multiple...dar iti dau doar un mic exemplu exclusiv ginecologic....peretele dintre uretra si vagin este foarte,foarte subtire si microbii pot trece foarte usor dintr-o zona in alta...asa ca intotdeauna cand vei intalni pe cineva cu infectie urinara sigur are si coli bacili,sau protheus in colul uterin si mai ales candida de la antibiotice...
    Asa ca,nu va jucati cu focul ca va vorbeste o femeie de 29 de ani care a tras ani de zile sa scape de INFECTIE URINARA....infectie aparuta dupa inceperea vietii sexuale si numita "cistita lunii de miere"...cistita care s-a transformat in infectie,din infectie urinara in pielonefrita cronica si uite asa mi-am petrecut cateva luni prin spitale si ani de zile in tratamente.
    Mai interesati-va...rogu-va si nu va jucati cu sanatatea...
  •  
    • 1026 mesaje
    22 Mar 2004, 21:42
    0 0
    Aprob si eu la tot ce spui, Camelia! Citeam ce ai scris si sunt de acord 100% cu ce spui. Si despre cistita lunii de miere, si despre infectiile urinare (cu care inca ma mai lupt de ani de zile), si despre mersul regulat la doctor.
    Asta e fetelor, odata viata sexuala inceputa TREBUIE sa ajungeti la un ginecolog. Ivona, ce ti s-a intamplat intr-adevar, e aiurea, doctorita aia nu trebuia sa iti vorbeasca asa si, sincera sa fiu, ai avut o reactie normala, sa nu mai vrei sa te duci. Si eu as fi la fel...F urat din partea doctorilor sa iti spuna ca la barbat ai stiu sa stai si la ginecolog NU! Este total neprofesional. Dar nu trebuie sa va lasati batute. Daca sunteti mai rusinoase, interesati-va mai intai de un medic ginecolog (femeie sa fie) cu bun simt care stie sa vorbeasca cu un pacient. In America se face control anual daca nu de 2 ori pe an pentru Papanicolau! Nu trebuie sa ai simptome, trebuie sa te duci, cateodata descopera boli pentru care nu ai simptome. Mie mi s-a descoperit rana pe uter la un control de rutina in Romania!! Ce s-ar fi intamplat daca nu m-as fi dus niste ani buni la doctor??? Nici nu vreau sa stiu. Ma bucur doar ca m-am dus, ca au descoperit din timp si nici macar nu a fost nevoie de cauterizare...
    Va doresc mult curaj!
  •  
    • 727 mesaje
    22 Mar 2004, 23:24
    0 0
    Intr-adevar chestia cu medicii in Romania cam lasa de dorit..Si eu am fost speriata la primul control ginecologic si am avut si ghinionul sa dau peste un barbat..lol imi amintesc cat eram de speriata si rusinoasa, stateam langa masa aia cu pantalonii in vine si habar nu aveam ce tre sa fac..la care doctorul a mai si tipat la mine ca nu asteapta o vesnicie sa ma dezbrac eu..ce era sa mai fac, am strans din dinti si cu chiu cu vai m-am urcat pana la urma pe masa aia..
    Acum deja m-am obisnuit, merg regulat la ginecolog si nu mai am nici o pb cu dezbracatul fie ca e barbat sau femeie..adevarul e ca sunt si obsedata de sanatatea zonelor intime, ca la cate auzi ca se intampla mai bine sa previi complicatiile.
    Asa ca nu va fie frica, mergeti daca vreti cu o prietena buna, fiti vesele si ganditi-va ca e un control normal ca toate celelalte.
  •  
    • 1101 mesaje
    23 Mar 2004, 13:13
    0 0
    mie mi se par ca femeile ginecolog sunt mult mai "dure" decat barbatii (chiar am facut un sondaj printre prietenele mele)...am numai experiete naspa cu ele...nu zic ca-s toate asa...