Fumatul - renuntare
-
0 0Buna ziua,
Am si eu o intrebare la cei care s-au confuntat cu aceasta problema. Adica renuntarea la fumat dupa ani buni de fumat 1 pachet si ceva pe zi, si efectele renuntarii la tutun...
Cunoasteti ceva vis a vis de transformarile din organism, caci clar ca sunt, si mai ales la comportamentul fata de cei din jur....poate persoana respectiva sa devine brusc ff irascibila, sa nu-i mai convina nimic etc etc? Ce se poate face, cam in cat timp trece (chiar daca depinde de la persoana la persoana, dar asa, cu aproximatie...)
Multumesc frumos si ma scuzati daca nu am scris prea clar dar sunt cam pe fuga. -
buna, eu sunt o femeie care, dupa 10 ani a reusit sa se lase de fumat. tentative am avut o groaza , toate esuate dupa nici 8 ore. insa acum 2 luni, ce e drept avand o motivatie destul de puternica(astept un bebe) am reusit. vreau sa stii ca sunt tare mandra de mine si in plus am constatat ca sunt ok din toate punctele de vedere. ma asteptam sa fiu nervoasa, sa ma cert cu toti, sa tusesc . nimic din toate acestea. doar atat ca am pus in 2 luni 3 kg pe mine, fiindca si mananc cam mult dar nu e bai, o rezolvam si pe asta dupa ce vine bebe. deci, nu te mai gandi la cine stie ce, un lucru e clar, nu poate decat sa fie bine ca nu mai fumezi. totul tine de vointa si de obisnuinta.
-
Ce faci, Mona? Bebe-ul e bine?

Hmm, inteleg ca ti s-a lasat sotul de fumat?
Da, e o perioada in care irascibilitatea e mai accentuata dar dupa ceva vreme (2-3 sapt.) ar trebui ca totul sa revina la normal.
Cineva mai sus (scuze, n-am retinut nick-ul), spunea ca s-a lasat de fumat pentru ca este insarcinata si ca nu are probleme cu irascibilitatea. E normal, fiindca in perioada sarcinii, organismul capata un foarte bun echilibru hormonal care 'estompeaza' micile probleme cauzate de renuntarea la fumat.
Mona, bafta si te pupez! -
Dubi, da, bebe este bine
Peste cateva zile face 7 luni...
Da, sotul meu s-a lasat de fumat de pe 1 ianuarie, si dupa ce a inceput serviciul (dupa vacanta de sarbatori - adica pe 7 ian) a devenit mai nervos, fara rabdare, iritat, si...a coincis cu perioada in care s-a lasat.
Specific ca si fuma mult si tigari destul de tari am inteles - Kent lung - eu nu ma pricep la astea...
Si s-a lasat brusc, a mai incercat cu plasturi din cand in cand, pe urma a zis ca ii lasa si pe aia...
Si spun, e fara chef, fara rabdare, nu are chef/rabdare de vorba si este destul de iritat...inainte nu era asa...
Acum trec si eu prntr-o perioada mai grea de stress si oboseala cu copil mic, inca o mai si alaptez, si in rest, tot ce implica un copil: schimbat, papat, linistit cand plange, iesit la plimbarica, baie, trezit noaptea uneori...
Nu fac fata f bine nici treburilor casnice..adica fac si eu cat pot dar nu pot acoperi totul ca la carte...si ma agit pe toate fronturile.
Nu stiu...chiar mi-e frica
Merci de explicatii...
Sarcina usoara Shalke!
Pupici, Dubi