ligamente rupte genunchi
-
0 0Buna,
De vreo 3 saptamani ma doare un genunchi(foarte tare)...pe marginea lui...asa, ca un fir de ata dureros...cred ca am ligamentele rupte
Nu am deloc cunostinte medicale...am dat cu diclofenac, artrostop si am pus genuncher de neopren...altceva nu mai stiu...INSA ma doare in continuare...exista altceva in afara de doctor?...pentru ca e o poveste mai lunga...pur si simplu nu mai am incredere in ei...ceva, vreo minune de care eu nu am auzit.
Multumesc foarte mult. -
Ana, trebuie sa mergi la doctor ca sa-ti puna un diagnostic si apoi gasesti si metode alternative de tratament, in masura posibilitatilor, fiidca sunt unele situatii in care trebuie sa apelam si la medicina clasica. Mergi cel putin la 2 medici ca sa fii sigura de diagnostic si fa-ti si investigatiile de rigoare ca nimeni nu poate sti exact ce ai din cateva cuvinte pe care le spui. Multa sanatate!
-
Buna,
Pentru inceput cred ca ar trebui sa mergi totusi la un medic ortoped, pentru ca din ce spui tu ar putea fi si o ruptura de menisc, nu neaparat o leziune la ligamente (iti spun din experienta, am 2 operatii de ruptura de menisc la activ). Si neaparat du-te sa-ti faci un RMN la genunchiul care te doare, pentru ca e cea mai sigura metoda de identificare a unei probleme. La radiografie nu de vad decat oasele, partile moi, cum sunt ligamentele si meniscurile nu se vad, pe camd la RMN medicul va avea practic o imagine in 3D, plus ca odata cu filmele de la RMN ti se da si un buletin cu interpretarea a ceea ce a reiesit, deci practic ti se poate pune un prin diagnostic. Eu la clinica Pro Life din Bucuresti am platit pe RMN 430 Ron acum un an si jumatate. E destul de scump, stiu, dar e singura metoda de diagnosticare sigura. Ideea e sa nu accepti sa ti se faca nimic fara investigatia asta si nici nu te grabi sa te duci la operatie. Medicii sunt genul de oameni cu texte de genul "azi e luni, vino maine la operatie". Gandeste-te bine si intereseaza-ta daca nu e o problema care sa se poata rezolva si cu antiinflamatoare sau cu niste sedinte de fizioterapie. Eu m-am grabit, si acum regret. -
Nu sunt deloc o fire sportiva, la viata mea nici orele de sport de la scoala nu le-am facut (fapt care cred ca a ajutat in sensul rau al cuvantului la ce am patit, pentru ca nu mi-am format in nici un fel musculatura, fapt care acum se vede, pentru ca eu gafai dupa 5 minute pe bicicleta medicinala). Nu stiu cum am patit-o, ideea e ca a inceput sa ma doara genunchiul rau la un moment dat, fara sa ma fi lovit sau sa fi cazut. Cel mai probabil a fost o leziune mai veche, care s-a marit in timp, pentru ca meniscurile sunt cartilagii si eventualele leziuni evolueaza in timp, nu se sudeaza, ca la oase de exemplu. Plus ca probabil am mostenit si vreo predispozitie, ca la cei 26 de ani ai mei imi trosnesc toate articulatiile ceva de speriat.
In fine, sfatul meu e sa nu te operezi de nimic daca ai mobilitate in picior durerea e inca suportabila.
Te-am pupat. Multa sanatate. -
daa...si la mine pocneste genunchiul si se aude extrem de enervant...da' eu am deja 32 de ani

mda....cred ca si de la lipsa muschilor....nici eu nu am facut sport niciodata (nici la scoala, nici macar dupa tramvai nu am alergat)...curios e ca de 2 luni am inceput sa merg la sala (prima oara in viata!) si cred ca am "aruncat" aiurea piciorul...naiba stie...cert e ca ma doare enervant
multumesc pt tot...macar am mai vorbit si eu cu cineva
-
Aoleo, mama, da' de ce te plangi ca ai "deja" 32 de ani? Parca ai avea 70. Oricum nu prea e normal sa ne trosneasca si sa ne scartaie articulatiile la varsta noastra.
In fine, daca vrei poti incerca sa-ti dai cu un unguent, "Profenid gel" se numeste, e vreo 30 Ron tubul, a fost cam singurul care mi-a mai ameliorat durerile atunci. Am inteles ca unguentele care contin mentol sau camfor si incalzesc local nu fac bine.
Ce sa-ti zic, poate ca la sala ai patit-o, mie mi-a fost si frica sa nu ma duc pe mana cine stie carui instructor de fitness si sa nu ajung mai rau de atat, ca am mai auzit de cazuri. De asta am preferat sa-mi cumpar o bicicleta acasa, macar le fac incet, cum pot eu, fara sa ma fortez. Daca iti permite timpul si ai vreo cunostiinta pe undeva, poate faci niste sedinte de gimnastica medicinala si recuperatorie. Cred ca se fac pe la spitale. Cred ca m-ar ajuta si pe mine, dar din pacate nu am timp sa ajung.
Te pup.