Gesticulez ft mult- e vreo problema?

•  
    • 54 mesaje
    1 Feb 2008, 22:00
    0 0
    Mi-am dat seama si mi s-a si spus ca gesticulez ft mult. Mm ajus sa gesticulez si in pat cand satui de vb cu sotul meu. E complet aiurea. A ajus el sa-mi zica sa ma mai opresc.

Ecista vreo cale de a stpa gesticulatia asta? E ceva neinregula cu mine?
  •  
    • 650 mesaje
    1 Feb 2008, 22:12
    0 0
    eu nu cred. sa-l vezi pe tatal meu cum face! si e fiinta cea mai rationala pe care o cunosc. cred ca mai degraba e o chestiune de autocontrol.
  •  
    • 162 mesaje
    1 Feb 2008, 22:35
    0 0
    Poate nu-ti ajung cuvintele ca sa exprimi ce vrei. poate nu te folosesti suficient de tonul vocii, zambet, mimica pentru a da culoare celor spuse
  •  
    • 3036 mesaje
    2 Feb 2008, 08:15
    0 0
    gesticulezi indiferent de subiect?

ma gandesc ca un om care gesticuleaza prea mult mi s-ar parea nitel cam agresiv - de-aia iau in considerare varianta ca gesticulezi doar atunci cand esti determinata sa convingi cu insistenta ca opinia ta este cea mai buna.

pe de alta parte, e posibil ca tu sa provii dintr-un altfel de mediu decat cel in care traiesti acum - un mediu cultural in care gestica este mai ampla, mai variata.

daca lucrurile stau asa, inseamna ca cei care se simt deranjati de faptul ca gesticulezi excesiv resimt acest lucru ca pe o invadare a spatiului lor personal (deci ca pe o agresiune). de obicei, cu cat un oras este mai aglomerat, cu atat locuitorii lui gesticuleaza mai putin, deoarece spatiul personal al fiecaruia este mai restrans.
  •  
    • 54 mesaje
    2 Feb 2008, 09:27
    0 0
    modul in care eu gesticulez nu e deloc agresiv, doar ca in permanenta trb sa imi misc mainile. eu lucrez ca profesoara dar la scl ma mai controlez tinand in mana un pix, o carte ceva. dar am obs si eu ca atunci cand povestesc ceva permanent mainile mele se misca. oricum cel care-mi atrage atentia cel mai mult e sotul meu. ("iara-si gesticulezi sub plapuma" - ceva de genu imi zice el, si cateod ma simt aiurea)