Ma culc prea tarziu, ce pot sa fac?
-
0 0Buna fetelor,
As vrea sa va cer sfatul intr-o chestiune nu neapart de sanatate, dar care are mare potential sa imi afecteze sanatatea daca nu iau masuri.
Mi-am facut un foarte haios obicei de a ma culca in fiecae seara pe la ora 12 sau chiar mai tarziu. E din pacate un obicei consolidat in catva ani, generat de faptul ca veneam foarte tarziu de la birou si desi eram obosita varza nu puteam sa dorm.
Ulterior, desi programul a devenit mai relaxat am continuat sa ma culc tarziu pierzand o gramada de timp sera la televizor la filme.
Cum era de asteptat sunt si consecinte pentru ca dimineata abia ma dau jos din pat si de multe ori sar peste micul dejun ca sa ajung la timp la munca. De multe ori nici nu mai stau sa ma fardez.
Am incercat de cateva ori sa ma culc macar cu o jumatate de ora mai devreme dar nu am avut succes. Desi ma bagam in pat nu puteam sa dorm, eram foarte treaza.
Desi in fiecare seara fac o baie calda nu m-a ajutat. E drept ca nu fac baia cu putin timp inainte de culcare ci mai devreme. Nici ceaiurile nu au avut efecte mai multe.
Ma puteti ajuta cu un sfat ce as putea face sa imi obisnuiesc din nou organismul cu un orar de somn mai sanatos?
Va multumesc! -
Si eu am exact aceeasi problema,si acum spre exemplu pierd timpul la calculator in loc sa dorm
,eu sunt a12a si invat dimineata ,deci seara as putea lejer sa ma culc cat mai devreme,dar am un program atat de nesanatos,ma culc f.tarziu,ma trezesc devreme.Aveam zile cand dormeam 3-4 ore pe noapte si apoi mergeam la scoala.Rezist pt ca m-am cam obisnuit ,dar e un lucru foarte rau ,din cauza asta si cu masa sunt data peste cap,caci seara mi se face foame.Cel mai bine ar fi sa-ti stabilesti o ora si sa intrerupi orice activitate atata timp cat e inutila si sa dormi ,sa te ,,reprogramezi",stiu ca tentatia e mare(ori calculatorul ,ori televizorul) ,mai bine stai inca o ora cu ochii inchisi gandindu-te la ,,nemurirea sufletului"
decat sa-ti obosesti ochii la tv ,pana la urma trebuie sa adormi sau ia-ti castile si asculta muzica,e f .relaxant mai ales seara (da vezi sa nu adormi cu aparatul deschis
-
ooooo, eu sunt campioana la "nedormit"
Insomnii ca mine nu mai are nimeni.
Trebuie sa luam totusi in considerare faptul ca fiecare om are nevoie de o anumita perioada de somn, eu toata viata am dormit putine ore pe noapte, pe cand, sora-mea de exemplu, nu e in stare nici sa vorbeasca daca nu doarme 10 ore pe noapte.. -
Imi place sa citesc, insa marea mea problema e ca nu ma pot dezlipi de televizor. Nu il am in dormitor tocami pentru ca mi-am dat seama ca daca il instalez acolo chiar ca nu mai dorm.
In legatura cu cititul pe mine nu ma prea adoarme, ci dincontra daca e o carte interesanta ajung de nu o mai las din mana pana nu o termin. Sunt patita din liceu cand citeam pana pe la 3 dimineata.
Va multumesc de sfaturi. Incerc in continuare sa ma culc macar cu o jumatate de ora mai devreme pana voi reusi treptat sa ma setez pe somn la ore mai normale. -
Draga mea, daca esti dependenta de televizor alege cele mai plicticoase programe. Nu bea bauturi care contin cafeina sau energizante dupa ora 14, pune-ti alaturi o batista pe care ai pus cateva picaturi de ulei volatil de levantica, aseaza-ti in pat la o ora convenabila si invata sa te relaxezi. Goleste-ti mintea de toate grijile cotidiene si gandeste-te numai la lucruri placute. Dar sa nu te astepti ca-ti va reusi din prima fiindca organismului ii trebuie timp sa se obisnuiasca cu noul program. Succes!