dereglarile hormonale
-
1 0Dragi Eve,
de mult timp urmaresc mesajele voastre de pe forum. Am aflat multe lucruri interesante. As vrea sa va propun un subiect legat de dereglarile hormonale. Eu ma confrunt cu efectele unei dereglari hormonale inca de la varsta de 13-14 ani. Am menstruatii foarte abundente in sensul ca nu pot iesi pe strada in special in ziua a doua, si in acelasi timp extrem de dureroase. Pe fata am niste comedoame profunde care nu se pot rezolva la cosmetica, adica se rezolva pe moment, dar nu pot fi prevenite. Merg la cosmetica lunar pentru tratament. Parul a inceput sa-mi cada foarte tare pe la 12 ani si am avut o perioada de 2 ani in care mi-a tot cazut, podoaba capilara scazand la mai putin de jumatate (aveam un par extrem de des). De asemenea, s-a schimbat aspectul parului: e tern, lipsit de luciu, mult mai subtire si mai fin. Pe urma, am niste palpitatii foarte suparatoare. Nu stiu daca ma intelegeti, dar e foarte neplacut. Din cauza asta, o perioada am renuntat la orice excitant (cafea, ciocolata etc.) Am mers la nenumarati doctori: endocrinologi, cardiologi, dermatologi. Dupa tratamente foarte costisitoare, nici un rezultat. Am facut niste dozari hormonale care au demonstrat estrogen in exces. Pana la urma, mi s-a recomandat (poate ca ar fi fost necesara mai demult) o ecografie utero-ovariana (se suspecteaza ovare polichistice). As vrea sa stiu daca una dintre voi s-a confruntat cu o astfel de problema. -
Draga Diana, si eu ma confrunt cu astfel de probleme.Dar le-am descoperit in momentul in momentul cand am vrut sa fac un copil si nu faceam. Am facut o serie de analize hormonale si endocrinologice si m-i s-a descoperit gusa si hipotiroida.La fel ca tine, am palpitatii, imi cade parul, unghiile m-i se rup usor si am aproape tot timpul senzatia ca ma strange ceva de gat.
Am fost la endocrinolog si mi-a dat niste pastile pe care le iau dimineata pe stomacul gol. De asemenea de aici am si caderi mari si dese( la o luna) de Ca si Mg, de aici alte palpitatii, depresii....Deci eu zic sa te duci la un endocrinolog, sa-ti faci analiza TSH
in ziua 14 de ciclu si de aici va putea sa vada cum stai cu tiroida. Mai sunt si alte analize de facut, dar trebuie sa t-i le dea doctorul. La Ca si Mg ti-ai facut analizele? Vezi ca fierul si zincul in deficit iti provoaca caderi de par si fragilitate.Sanatate multe si daca mai ai nelamuriri scrie-mi. -
Iti multumesc mult pentru raspuns. La endocrinolog am fost, nu la unul, chiar la mai multi. Hormonii tiroidieni sunt in regula, nu am nimic la tiroida. Cat despre Ca si Mg, am aceeasi problema ca si tine. De doua ori pe an fac analizele astea si tot timpul ies prost. Nu-ti spun cate tratamente am urmat. Pana la urma, medicii au ajuns la concluzia ca problema mea e mai mult de natura ginecologica (ovar polichistic). De aceea mi s-a recomandat o ecografie utero-ovariana. Sambata merg sa o fac. Ceea ce ma ingrijoreaza insa e faptul ca ai spus ca tu ai descoperit problema in momentul in care incercat sa ramai insarcinata si nu reuseai. Tratamentul urmat de tine a dat rezultate si in privinta asta?
Te pup. -
Ma bucur c ti-am fost oarecum de folos.
Nu, tratamentul inca nu a dat rezultat.
Dar bine, tu nu ai de ce sa te ingrijorezi, ca nu e neaparat sa ai aceleasi probleme.Eu imi doresc copil de 6 ani dar pana acum un an nu am facut nici o analiza. Iar in leg cu Ca si Mg, prima cadere am avut-o acum vreo 7 ani. Dar o data pe an- vara. Din vara trecuta, am aceasta problema in fiecare luna. Si mie mi-a dat tot doctora de la endo MG- din ziua 5 de ciclu pana in ziua 15, si din ziua 15-25 CA+ Vit D3.
Sun curioasa ce faci la ecografie. Succes. -
Am fost si am facut ecografia. Intr-adevar, banuielile medicului s-au confirmat. Ambele ovare sunt polichistice. Mi s-a spus ca este o problema fracventa si ca nu am de ce sa-mi fac griji. Problema are si rezolvare. Insa nu cu anticonceptionale sau alte tratamente hormonale. Cel putin nu pentru mine. Medicul a spus ca noi trebuie sa facem ovarul sa functioneze corect, nu sa-i stopam activitatea. Mai ales ca nivelul ridicat de estrogen a determinat si o suprasolicitare a tiroidei (de aici palpitatii etc.)
Te pup si te tin la curent. -
draga mea!
as vrea sa vorbim mai multe pe tema dereglarilor hormonale,dar cum pot sa te contactez cumva in privat?eu am multe de spus si as vrea sa-mi impartasesti si mie din ce ai aflat tu de la doctorii la care ai fost(ca de ex. cum sa facem ovarele sa functioneze singure...)
Merci anticipat si astept vesti de la tine!
Donica -
Dragele mele, ma intereseaza si pe mine subiectul si v as ruga sa postati in continuare pe forum. Si eu am exces de estrogeni, nu am nimic la glanda tiroida, dar am palpitatii de f multi ani. Nici eu nu am putut face copii. La fel mi a cazut fff mult parul, dermatita seoboreica, doctori multi, bani multi si nici un rezultat. Unghiile nu mi cresc, se exfoliaza, iau mereu Ca, vit si minerale, dar se pare ca nu asimilez sau le elimin f repede. Daca aflati ceva va rog spune ti mi si mie, nu stiu unde sa ma ma duc.
-
Incearca sa mergi la un endocrinolog foarte bun. Ti-l recomand cu mana pe inima pe Profesorul Dumitrache, de la Parhon.
Inteleg ca mergi la un particular, din moment ce ecografia ti-ai facut-o sambata.
La Parhon, cu recomandare de la medicul de familie nu platesti nici o analiza.
Mi se pare corect, din moment ce mie peronal mi se opresc 5 mil din salariu impozit pentru sanatate.
Si eu aveam aceleasi simptome, iar acum sunt super ok.
Tot ce trebuie sa faci este sa te programezi prin telefon. Dureaza ceva pana ajungi acolo.
Numai bine iti doresc, -
mie mi-a cazut parul(nu foarte mult,dar constant),aveam unghiile sensibile(se rupeau),cosuri,stare generala proasta,mi-a scazut libidoul,cateodata dureri de burta,etc.in urma a doua crize(stare de soc,lesin,greata,dureri puternice in fosa iliaca dreapta,transpiratie rece,tremurat,frisoane,etc)am descoperit ca am un chist de 6,5/4 cm.la gineco mi-a spus ca a aparut pe fond hormonalsi ca trebuie operat de urgenta.am fost la endocrine,la babes,la dr.slabescu si mi-a dat yasmin.ieri am facut o altfel de criza...cred ca s-a spart chistul(sper).morala:nu va jucati cu pb hormonale!
-
Salutare. Eu am o problema, cred eu, destul de grava (pentru mine). Am "sfarcurile" , mameloanele lungi ca sa spun asa, nu sunt lipite de piept, si ies in evidenta prin tricou, si nu imi place deloc asta. Ce as putea sa fac sa indrept aceasta situatie, specific, am 16 ani !
Acest mesaj a fost editat de către Chavez: -
Chavez said:Salutare. Eu am o problema, cred eu, destul de grava (pentru mine). Am "sfarcurile" , mameloanele lungi ca sa spun asa, nu sunt lipite de piept, si ies in evidenta prin tricou, si nu imi place deloc asta. Ce as putea sa fac sa indrept aceasta situatie, specific, am 16 ani !
Sa incepi sa porti sutien si nu se vor mai vedea atat de puternic!
mama natura te-a creat un pic diferit, dar sunt milioane de femei cu sani ca ai tai, ai observat vreuna cum isi expune mameloanele prin tricou? NU! Si asta pentru ca folosesc sutiene! -
Maricon said:
Chavez said:Salutare. Eu am o problema, cred eu, destul de grava (pentru mine). Am "sfarcurile" , mameloanele lungi ca sa spun asa, nu sunt lipite de piept, si ies in evidenta prin tricou, si nu imi place deloc asta. Ce as putea sa fac sa indrept aceasta situatie, specific, am 16 ani !
Sa incepi sa porti sutien si nu se vor mai vedea atat de puternic!
mama natura te-a creat un pic diferit, dar sunt milioane de femei cu sani ca ai tai, ai observat vreuna cum isi expune mameloanele prin tricou? NU! Si asta pentru ca folosesc sutiene!Ideea e ca sunt baiat
-
emilia_diana said:Dragi Eve,
de mult timp urmaresc mesajele voastre de pe forum. Am aflat multe lucruri interesante. As vrea sa va propun un subiect legat de dereglarile hormonale. Eu ma confrunt cu efectele unei dereglari hormonale inca de la varsta de 13-14 ani. Am menstruatii foarte abundente in sensul ca nu pot iesi pe strada in special in ziua a doua, si in acelasi timp extrem de dureroase. Pe fata am niste comedoame profunde care nu se pot rezolva la cosmetica, adica se rezolva pe moment, dar nu pot fi prevenite. Merg la cosmetica lunar pentru tratament. Parul a inceput sa-mi cada foarte tare pe la 12 ani si am avut o perioada de 2 ani in care mi-a tot cazut, podoaba capilara scazand la mai putin de jumatate (aveam un par extrem de des). De asemenea, s-a schimbat aspectul parului: e tern, lipsit de luciu, mult mai subtire si mai fin. Pe urma, am niste palpitatii foarte suparatoare. Nu stiu daca ma intelegeti, dar e foarte neplacut. Din cauza asta, o perioada am renuntat la orice excitant (cafea, ciocolata etc.) Am mers la nenumarati doctori: endocrinologi, cardiologi, dermatologi. Dupa tratamente foarte costisitoare, nici un rezultat. Am facut niste dozari hormonale care au demonstrat estrogen in exces. Pana la urma, mi s-a recomandat (poate ca ar fi fost necesara mai demult) o ecografie utero-ovariana (se suspecteaza ovare polichistice). As vrea sa stiu daca una dintre voi s-a confruntat cu o astfel de problema.
Dereglarile hormonale se pot trata si prin tratamente naturiste precum:Pentru dezechilibre hormonale la femei:
- Vital Woman (1-1-0, dupa masa, datorita principiilor active din extractele continute in acest produs mentine o sinteza normala a hormonilor sexuali feminini: estrogen, progesteron, foliculina, hormon luteinizant, etc.)
- Evening Primrose Oil (1-0-1, inainte de masa, stimuleaza echilibrul intregului ax endocrin si implicit functionarea normala la nivel ovarian)
- Rhodiolin (1-0-1 dupa masa, 2-3 luni continuu, stimuleaza secretia de serotonina si endorfine, hormoni capabili sa induca in corp starea de relaxare nervoasa, buna dispozitie si destresare, capabila la randul ei sa declanseze in organism importante reactii biochimice cu rol in autoreglare, raspuns imun, vitalitate si in final homostazie)
- Spirulina Max (1-1-0 inainte de masa, regleaza endocrin impreuna cu uleiul de primula; actioneaza la nivel tiroidian aducand un aport de iod benefic in optimizarea functionarii glandei tiroide; nu este indicata in hiper tiroidism)
http://www.terapii-naturiste.com/calivita/afectiuni-tratamente/hormoni-reglare-hormonala.htm -
Consider ca nu se stie ca o parte din dereglarile hormonale se pot restabili sau reechilibra prin reflexoterapie care are ca prim scop... reechilibrarea glandelor, punerea in miscare a limfei si a circulatiei sanguine. Pentru mai multe detalii va dau un articol mai jos si o persoana de legatura care va poate explica mai mult.
un tratament de reflexoterapie făcut bine este miraculos!
Reflexoterapia este o terapie holistică, complementară care se poate folosi, ca orice altă terapie alternativă, în tratare și vindecare. Această terapie are efecte MIRACULOSE dacă este făcută de SPECIALIȘTI și are o secventă bine determinată și urrmărește niște principii generale ESENȚIALE din Medicina Tradițională Chinezeacă.
Multe boli ale omului modern nu poat fi vindecate de medicamente sintetice, deoarece acestea au mai mult tendinţa de a deteriora decât de a vindecarea.Maxima folosită în Medicina Tradițională Chinezească este aceasta: Organismul se vindecă singur dacă i se dă posibilitatea.
În general, putem spune că toate bolile patologice își găsesc vindecare în tratamentul de reflexoterapie. Tot prin reflexoterapie se pot avea și efecte analgezi care sunt mai eficiente după tratamentul de reflexoterapie la mâini.
A fi tratat într-un mod complet este cu siguranţă maximul pentru un pacient!
Toate organele, glande şi alte părţi ale corpului sunt aranjate intr-o ordine foarte armonioasă pe talpa picioarele noastre. Un reflex este răspunsul involuntar sau inconştient la un stimul extern. Picioarele sunt deosebit de sensibile, deoarece există multe terminații nervoase.Scopul reflexoterapiei este de a provoca o revenire a organismului la o stare de echilibru și de bine și, cel mai important pas pentru a atinge cest lucru este de a reduce tensiunea și de a restabili relaxarea.
Atunci când corpul este relaxat, circulația poate curge fără piedici şi poate să furnizeze substanțele nutritive celulelor și oxigenul necesar. Astfel organele corpului pot reveni la o stare de normalitate şi de funcţionare eficientă.În Medicina Tradițională Chinezească, atunci când se vorbește de relaxare se vorbește de o relaxare generală. Adică, o relaxare a fiecărui organ în parte dar și a scoate de sub stress orice organ. Stres-ul nu este numai la nivelul creierului sau al sistemului nervos. Stres-ul se localizează și la nivelul organelor interne și acest lucru se realizează pria a nu folosi, sau a nu lăsa un organ să funcționeze pentru ceea ce el este creat, mai mult timp.
Această formă de terapie este folosită nu numai pentru a vindeca boli dar și pentru a menţine stare bună de sănătate şi pentru prevenirea bolilor. Prin reflexoterapie, problemele de sănătate pot fi detectate într-un stadiu precoce.Masajul la nivelul tălpilor permite, prin urmare, un curs natural al fluxului de sange şi înainte de toate eliminarea stresului şi a tensiunilor.Toate presiunile care sunt exercitate pe talpa picioarului activează ca o pompă foarte importantă. Piciorul este considerat inima periferică.
Nu trebuie uitat faptul că o circulație bună ajută organismul la curăţarea de toxine şi de impurităţi. În cazul în care sistemele interne de detoxifiere, sistemul limfatic şi excretor se blochează sau funcționează în mod greșit toxine şi deşeuri se acumulează.
Reflexoterapia permite sistemelor organismului, inclusiv sistemul excretor, să funcţioneze eficient şi să elimine deşeurile în mod regulat. Nu există nici un tratament care să funcţioneze mai bine ca reflexoterapia într-o persoană foarte intoxicată.În ceea ce priveşte sistemul nervos este evident că şaptezeci la sută din neregulile referitoare la aceasta se datorează tensiunii nervoase în diferite zone ale corpului, această tensiune de multe ori este atribuită expunerii constante la stres care erodează sistemul imunitar și distruge echilibrul chimic și electric al corpului. Starea de sănătate sau de boală depinde în mod fundamental de capacitatea organismului nostru de a menţine un echilibru bun între marile sisteme integrate: sistemul nervos, sistemul hormonal și cel imunitar. E necesară o adaptare continuă pentru a face faţă stimulilor stresanți proveniți din lumea externă. Când ne-am bucura de o discretă sănătate şi, ne simțim bine, înseamnă că creierul, hormonii și sistemul imunitar sunt în echilibru. Atunci când stimulii de stres depăşesc capacitatea de compensație boala prevalează. Acest lucru se întâmplă pentru că se întrerupe dialogul dintre sisteme (psiho-neuro-endocrine-imunologie). Acumularea de stres, uneori explodează în cadrul sistemului şi aduce la zero echilibrul organismului consumând minerale esențiale și vitaminele (virtamina B și C, care sunt vitale pentru buna funcţionarea sistemului imunitar).
Tratamentul de reflexoterapie ajută la reducerea stresului acumulat, permiţând astfel diferitelor zone să se relaxeze şi apoi să funcţioneze mai bine. În cazul unor afectiuni minore, organismul este capabil să recupereze fără a fi nevoie de vre-un tratament. Corpul are în sine forţele necesare pentru vindecare; forţe care pot fi stimulate prin reflexoterapie și care pot facilita procesul de auto-vindecare a organismului. Mai concret iată bolile care pot fi vindecate prin reflexoterapie FĂCUTĂ BINE și de SPECIALIȘTI:
stres, amețeli, migrene, insomnii, oboseala cronica, instabilitate emotionala, depresii, anxietate, atacuri de panica. afectiuni hepato-biliare afectiuni ale coloanei, sciatica, lombosciatica, reumatism, artroza, artrita, coxartroza tulburari endocrine: tiroida, paratiroide (caderi de calciu), suprarenale, deficiente de crestere la copii, reglarea ciclului menstrual, osteoporoza disfunctii sexuale (impotenta, frigiditate etc.) tulburari de metabolism, obezitate, diabet afectiuni digestive afectiuni renale probleme de circulatie a sangelui: hipertensiune, hipotensiune, arterioscleroza, dureri de picioare, guta afectiuni ale urechilor, nasului si gatului (ORL): rinita, sinuzita, bronșită, astm, nevralgii etc. crampe musculare, entorse, dureri de spate ajută și în cazuri de infertilitate la femeiCONTRAIINDICAȚII - sunt foarte puține:
cei care au cancer și sunt sub tratament de chimioterapie cei care au probleme vasculare grave și varice deschise femeile gravide in primele 6 luni de sarcină (pot pierde sarcina)Notă: Acest lucru se poate realiza în corpul dv. Dacă sunteti tratați corespunzător. Cei care au avut parte de ședințe de reflexoterapie și s-au simțit rău, trebuie să vadă la ce terapeut au fost și sa nu înlăture terapia ca atare.
Nu dezechilibrează și nici nu dă peste cap ritmul unui corp atunci când această terapie este făcută după normele și corectitudinea care i se cere.
*** IMPORTANT! ***
NICI UNA DIN CELE 3 VARIANTE NU ESTE GRESITĂ! Depinde de la organism la organism
ATENȚIE! – mai important decât numărul sedințelor facute este gradul de pregătire și competența cât și echilibrul persoanei-terapeut care vă face terapia.
UN tratament ca să fie complet, trebiue să cuprinda minim 10 sedințe. Aceste sedinte se pot face in felul următor:
preventiv una pe saptămână pentru un tratament mai insitent și de deblocare la nivel energetic și al glandelor cât și a organelor interne se pot face 3 sedințe pe saptămână cei care vor o terapie mai insistentă pot face și 10 sedinte una după alta Specificati in timpul programarii ce fel de abonament de sendinte doritiCei interesati iși pot face programarile la urmatoarele numere de telefon:
0747603579