lentile de contact

•  
    • 99 mesaje
    16 Mar 2004, 12:05
    0 1
    As vrea sa stiu de la purtatoarele de lentile pentru vedere cum se simt purtandu-le deoarece u nu le suport prea bine.
  •  
    • 184 mesaje
    16 Mar 2004, 15:02
    1 0
    BUna!
    Eu port lentile de contact de vreo 6 ani, si zic ca sunt miultumita. Bine sunt si momnente mai neplacute cum ar fi: tre sa ai grija de ele sa le scoti in fiecare seara, si atunci cand nu dormi acasa tre sa iai solutia cu care se spala cu tine; ele nu suporta fumul de tigara si te cam ustura ochii cind esti intr-un local unde se fumeaza, si daca iti intra ceva in ochi te deranjeaza cumplit pana nu vezi ce ai. Zic ca sunt multumita pt ca intr-un fel am senzatia ca e vederea mea(daca ma intelegi)adica nu le simt cand clipesc. Nu cred ca voi trece la ochelari de vedere pt ca cu ei e mai multa bataie de cap...se aburesc etc.
  •  
    • 99 mesaje
    16 Mar 2004, 15:27
    0 0
    Tocmai in locuri unde este fum eu nu am probleme. Cred ca mi se umezesc ochii mai mult si astfel se curata ochii.
    Am inteles ca exista lacrimi artificiale. se pot folosi si atunci cand ai lentilele in ochii?
    Cu igiena am mare grija, deci nu se poate pune problema asta
  •  
    • 184 mesaje
    16 Mar 2004, 16:06
    0 0
    poti sa-mi spui si mie la ce-ti folosesc "lacrimile artificiale"? ca eu nu prea am auzit de ele....si la ce te referi cand zici ca ti se umezesc ochii si astfel se curata(ochii) ...ca nu prea inteleg...
  •  
    • 242 mesaje
    16 Mar 2004, 16:09
    2 0
    Draga corcodel,
    si eu am lentile tot cam de vreo 6 ani, si vreau sa-ti spun ca pentru nimic pe lumea asta nu as renunta la ele si sa trec din nou la ochelari.
    E adevarat ca nu le pot purta mai mult de vreo 12-14 ore (normal e vreo 10..), si seara la tv mai stau si cu ochelari...si mai e si solutia aia care e un pic cam scumpa,...dar sufera baba la frumusete, nu?
    Oricum mi-am facut o pereche de ochelari draguta, dar cu lentile senzatia e cu totul alta, lucru pe care numai o purtatoare de ochelari ar intelege.
    Nu iti mai limiteaza cimpul vizual, nu se mai aburesc, nu te mai doare nasul de atita purtat, si arati tot timpul bine...
    Eu zic sa nu eziti.
    Va pup.
  •  
    • 96 mesaje
    23 Mar 2004, 13:22
    1 0
    Dragele mele,

eu port lentile de contact de 10 ani si sunt destul de multumita de ele. Nici eu n-as renunta la ele si fac parte din viata mea de atata timp incat nu ma deranjeaza absolut deloc.
    Important este ce fel de lentile suportati. Eu port lentile soft de la Optimed..am incercat si de la Optinova dar nu sunt atat de bune ca cele nemtesti.
    Lacrimile artificiale se gasesc in farmacii si sunt bune pentru lavajul ochilor, inlocuiesc lacrimile naturale. Am folosit si eu de cateva ori.
    Daca va deranjeaza ca trebuie sa scoateti lentilele seara, puteti sa va interesati ca dupa cate stiu eu au aparut lentile care se folosesc 28 de zile neintrerupt, apoi se scot si se arunca.
  •  
    • 962 mesaje
    23 Mar 2004, 20:45
    0 0
    Vreau sa imi iau lentile cosmetice colorate. Verzi imi doresc. Am vazut la Optinova, nu imi plac pt ca se vad, nu au contur, arata ciudat. Am inteles ca la Optica Malaga au niste lentile cu contur, f misto care nu se observa.
    Am vazut lentile urate, dar si unele atat de misto. Chiar Pepe a avut intr-o emisiune a lui Teo lentile gri, pe ochiul lui negru nici nu ma asteptam sa se vada atat de misto si de natural.
  •  
    • 303 mesaje
    23 Mar 2004, 21:01
    0 0
    De la ce firma ati gasit lentile pe gustul vostru?
    Si eu vreau sa-mi iau. Dar tot ezit. Ca la orice inceput am emotii.
    Am vrut sa-mi iau de la Optinova firma Bausch&Laumb, costa cam 4 milioane si se spune ca sunt cele mai bune. Oare e asa?!
    La Sover nu stiu ce lentile au dar sunt mult mai ieftine (2,4 milioane) si au un continut de apa 55%.
  •  
    • 99 mesaje
    24 Mar 2004, 08:53
    1 0
    eu port lentilele din noiembrie si daca la inceput le puteam purta chiar si 10 ore fara sa ma deranjeze , acum am probleme - dupa cateva ore incep sa ma deranjeze.
  •  
    • 99 mesaje
    16 Apr 2004, 11:06
    0 0
    as vrea sa stiu daca pot purta lentilele si la mare in apa ( ma gandesc ca apa fiind sarata sa nu le dauneze)ce stiti despre asta
  •  
    • 9835 mesaje
    16 Apr 2004, 11:59
    0 0
    dragi eve, eu port ochelari numai cand imi obosesc ochii la computer, si aia f slabi (-0.5 la un ochi, la celalat sticla goala).
    DAR... am un amic pe care la un moment dat l-am vazut cu ochelari cu dioptrii mari. L-am intrebat ce s-a intamplat cu ochii lui, ca nu-l mai vazusem niciodata cu ochelari de vedere.
    ...si mi-a dat un raspuns care m-a lasat cu gura cascata:
    "Azi e ziua din luna in care port ochelari."
    ?!?!?!
    Mi-a explicat ca are niste lentile de contact pe care le scoate DOAR O ZI PE LUNA!!!!, pentru revizii (adica le pune intr-o solutie speciala). Cica sunt foarte permeabile si flexibile - si nici nu costa extraordinar de mult. El si le-a cumparat din Anglia, unde le-a gasit mai ieftin - vreo 100 lire. Dar cica si in Bulgaria sunt mult mai ieftine decat in Romania.
    Nu le scoate noaptea, nici cand face baie, sport etc, etc... mie ideea mi s-a parut extraordinara. De-aia v-am si comunicat-o.
  •  
    • 148 mesaje
    16 Apr 2004, 20:28
    0 0
    Vroiam sa va spun ceva din experienta mea cu lentilele colorate, deci eu ar trebui sa port si ochelari, dar am dioptrii mici si ii port cand imi obosesc ochii. Din cauza ca am dioptri mici am considerat ca tu tre sa-mi iau lentile colorate, pt ca asta imi doream, neaparat cu dioptri.
    Surpriza dupa vreo sase ore, nu mai vad nimic, mi se pune ceata, asa ca sfatul meu e sa va faceti si un control inainte pt ca daca ai nevoie de ochelari si-ti iei lentile normale nu prea-i bine.
    Inca o chestie cand incerci lentilele ai grija ca inainte sa dai banii sa iesi si la lumina naturala si la bec sa vezi culoarea.
    Eu am patit-o, am vrut sa am ochii verzi, dar un verde natural, nu ceva tipator sa vada lumea de la o posta ca am lentile, si am probat lentila doar la o veioza la care se vedea superb, surpriza a fost cand am iesit afara ca verdele minune nu mai era asa verde ca in fata veiozei si ca era cu vreo doua nuante mai inchis.
    Clar ca nu am putut sa le schimb si nici sa-mi iau banii pe ele ca asa-i moda in Ro, si pe deasupra ca am constatat ca la vreo6 ore nu mai vad, mai erau si cu vreo nuanta, doua mai deschise decat ochii mei. Eu am ochii caprui deschis spre verde, dar vroiam si eu ochi verzi ca si indiencele alea din filme...
    Asa ca mare grija inainte sa cheltuiti ceva banutzi, ca nu-s pitini.
    Pusy
  •  
    • 541 mesaje
    17 Apr 2004, 01:20
    0 0
    eu port de 4 ani si sunt ff multumita. am avut probleme la inceput cu prima pereche. erau din acelea care se arunca dupa un an, dar la mine dupa 4 luni deja ma deranjau. atunci am hotarat sa schimb doctorul si am descoperit lentilele care se arunca dupa o luna. sunt mult mai subtiri, mai fine, si nu se mai depun toate "prostiile" pe ele. de la SENSI BLu de pe Magheru le iau(la Universitate), costa 1.400.000 un set cu 3 perechi. chiar luni o sa ma duc sa imi iau unul. si iti fac control gratis. ale mele se numesc FOCUS. Solutia mea costa 500.000, si tine 3 luni (Solo Care). nu am probleme cu fumul de tigara, insa la mare am evitat sa imi intre apa in ochi, nu cred ca e bine. lacrimile artificiale le poti folosi atunci cand iti intra un firicel de praf in ochi, sau cad simti ca ti se "usuca" ochii(daca le port mai mult de 10 ore). le recomand cu toata increderea!
  •  
    • 303 mesaje
    17 Apr 2004, 09:36
    0 0
    Adeea spune-mi te rog mai multe despre lentilele tale. Ce firma le produce? Daca iti iei un set de 3 lentile, le utilizezi 3 luni, nu? Sunt f comode, au un continut mare de apa?
  •  
    • 46 mesaje
    22 Apr 2004, 22:48
    0 0
    Buna evelor,
    daca e cineva din cluj si stie unde as putea gasi lentile de contact din alea care se scot la o luna si cam cat costa, va rog sa-mi spuneti, ca vreau sa-mi iau cat de repede
  •  
    • 1 mesaje
    23 Aug 2006, 11:33
    0 0
    Fetelor feriti-va de OTINOVA. Eu am avut probleme cu lentilele cosmetice din prima zi in care mi le-am luat, mi s-a dat lentila zgariat m-am chinuit sa o port pt ca nu stiam despre ce e vb era pt prima oara cand am purtat si cei de la optinova spuneau ca e perioada de acomodare pana in momentul in care a inceput sa mi se inrosesca ochiul sa ma manance si sa ma usture. Am facut reclamatie am amenintat ca ma duc cu OPC-UL si multi nervi intinsi mi-a creat optinova.
  •  
    • 13679 mesaje
    23 Aug 2006, 11:54
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 567 mesaje
    23 Aug 2006, 21:30
    0 0
    si eu unde ma duc sa-mi fac ochelari?

din pacate am aflat la un control de rutina ca sunt chioara de-a binelea
    si trebuie sa-mi pun ochelari cu 2...
    am o colega care mi-a recomandat sa-mi fac si lentile pentru ca sunt mai practice si nu stie nimeni ca le ai...
    ea mi-a laudat Optinova, dar vad aici pareri foarte proaste despre clinica aceasta...
    fiind si prima mea experienta cu facutul ochelarilor, unde imi recomandati sa ma duc?
  •  
    • 5 mesaje
    14 Feb 2010, 14:09
    0 0
    ma puteti ajuta si pe mn sa imi spuneti de unde imi pot lua niste lentile? As vrea lentile din acelea de tin 1-2 ani si nush de la ce firma sa iau ma ajutati plz:*
  •  
    • 600 mesaje
    14 Feb 2010, 19:35
    0 0
    Si pe mine ma intereseaza, cele care purtati impartasiti din experienta voastra care sunt cele mai bune lentile din punct de vedere al calitatii si al pretului, m-am uitat pe niste site-uri si sunt tare multe modele, care le recomandati?