rana pe uter

•  
    • 261 mesaje
    25 Ian 2008, 15:50
    0 0
    Buna ziua tuturor!
    Am si eu o problema : acum 1 sapt. la un control gineco am aflat ca am o rana pe uter. Urmeaza sa-mi fac un set de analize si un test Papanicolau pentru a se stabili ce e cu acea rana...apoi interventia. Mi-e o frica de mor de cauterizare!!! Ceva sfaturi, eventual incurajari, ar fi binevenite. Multumesc!
  •  
    • 1234 mesaje
    25 Ian 2008, 16:30
    0 0
    esti sigura ca e pe uter? eu stiu ca rani din astea se fac pe col. daca e pe col, cauta ca sunt mai multe subiecte in spate despre rani pe col .
  •  
    • 44 mesaje
    25 Ian 2008, 16:52
    1 0
    buna!
    acum 2 ani am avut o rana pe COLUL uterin. s-a dovedit ca era HPV si am facut foarte bine ca am facut cauterizarea. in principiu te adoarme. toata interventia dureaza maxim 30 de minute, apoi mai stai sa te trezesti, iti da reteta si pa acasa! vindecarea la mine a durat 5-6 saptamani si apoi mi-am reluat viata sexuala normal. este important sa faci cauterizarea cat mai repede dupa ultima zi de menstruatie ca pana la urmatoare sa se faca coaja si sa inceapa vindecarea. vei avea ceva scurgeri seroase sau cu putin sange toata aceasta perioada. important, iarasi este sa ai un doctor bun! si sa ii ceri ca tesutul "cauterizat" (poate face electro-rezectie a zonei respective) sa il dea la analize. multa bafta si daca ai nevoie de ceva detalii sau un doctor bun spune-mi!
  •  
    • 261 mesaje
    25 Ian 2008, 17:09
    0 0
    Multumesc pentru raspunsuri. In legatura cu rana, asa am inteles eu, ca ar fi pe uter. Ar fi de precizat ca am facut o intrerupere de sarcina in urma cu 2 sapt. si cand am revenit la control (care a constat intr-o echografie) doctorul mi-a spus ca mai trebuie sa ma vada deoarece am o rana depre care zicea ca a descoperit-o la interventie. Am fost atat de blocata ca nu am mai reusit sa intreb nimic. Nu ma asteptam la asa ceva. Oricum sapt. viitoare ma programez pentru analize si test iar apoi...
  •  
    • 412 mesaje
    4 Apr 2008, 11:57
    0 0
    mda..si eu sunt nefericita cu rana pe uter , dar sper sa nu am vreo surpriza.. am fost la un control gin zilele trecute pt ca de JUMaTATE DE AN am niste usturimi oribile dupa contactul sexual.ma ardea inauntru ...f neplacut.. din pacate si din lenevie poate am ajuns abia acum.doctorita mi-a spus ca am o rana pe uter dar inainte sa fac un tratament cu ovule si ceva pastile , si apoi sa revin pentru un test papanicolau.
    pe voi va rog sa ma ajutati cu cateva intrebari :
    -daca a trecut atat de mult timp de cand am avut acel disconfort si abia acum am descoperit rana (nu am fost la control in ac timp ) oare o fi avansat mult ?? si am doar 17 ani jumatate...
    - cat costa o astfel de interventie ?
    va multumesc mult de tot
  •  
    • 412 mesaje
    4 Apr 2008, 21:46
    0 0
    chiar nimeni nu stie ?
  •  
    • 8 mesaje
    4 Apr 2008, 23:51
    0 0
    pt o rana pe uter am fost si eu depistata si mam interesat dar nu te adoarme aici la noi nicidecum doar anestezie locala si atat dar nu simti nimic din cate am inteles eu si mie mie frica sa merg
  •  
    • 412 mesaje
    6 Apr 2008, 01:03
    0 0
    astazi am scos reteta prescrisa de dr ginecolog si suna cam asa : 2 cutii de gynozol ( 200 mg ) si una de flucovim ( 100 - 2 pastilute ) ..intrebarea e : de ce mi-a prescris 2 cutii de gynozol ? la consultatie mi-a spus sa il tratez si pe partener din reteta.. dar ce sa ii dau Doamne iarta-ma ? ovule ?? doar alea sunt in plus .. chiar nu stiu ce sa fac
    help !?!?
  •  
    • 92 mesaje
    6 Apr 2008, 13:16
    0 0
    fetelor....trezireeaaaaa!!!

poate gresesc eu dar nu imi imaginez cum o rana pe uter, adika intern s-ar trata cu gynozol, ovule care patrund numai in interiorul colului...

soraya te sfatuiesc sa cauti pe internet o schema a aparatului genital feminin si apoi, sa cauti niste pareri despre medici ginecologi buni (sa vezi unde se incadreaza medicul la care mergi acum)

inca ceva, am spus trezirea la inceputul raspunsului pentru ca nu ai decat 17 ani, gandeste-te ca in cei multi multi ani pe care ii ai in fata NU o sa mai primesti un alt col si un alt corp in general

gandeste-te ca poate o sa vrei la un moment dat un copil...cauta-ti un doctor bun si ai grija de tine pentru ca nimeni altcineva NU o sa aiba

daca rana este pe col, ar trebui sa faci testul papanicolau si testul de determinare HPV

sa ai grija de tine!

numai bine,
    s
  •  
    • 412 mesaje
    6 Apr 2008, 17:18
    0 0
    doctorita mea a spus ca am rana pe uter , clar .. si mi-a dat ovulele si pastilele alea sa ma curat , pentru secretie , si urmeaza sa ma duc dupa tratament din nou la un control , si a spus ca voi face si un test papanicolau.
    draga mea , iti dai seama ce e in sufletul meu , eu nu am incredere deloc in doctori , cel putin in cei din valea jiului , pe langa faptul ca am mai avut o experienta f neplacuta.
    un raspuns in legatura cu rana sper ca il voi primi de la d-na doctor , iar de la voi asteptam un raspuns in legatura cu reteta , alta intrebare era .. aprox in cat timp rana devine periculoasa avand in vedere cat am "lenevit" eu si cam cat m-ar costa cauterizarea ..

v-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta
    multumesc
  •  
    • 412 mesaje
    7 Apr 2008, 10:53
    0 0
  •  
    • 412 mesaje
    9 Apr 2008, 11:55
    0 0
  •  
    • 271 mesaje
    9 Apr 2008, 12:35
    0 0
    eu am scapat de rana doar cu tratament si chiar foarte repede, dar am continuat tratamentul pentru refacerea mucoasei( din cate mi-a explicat medicul).
    totusi, din cate am citit pe net, majoritatea doctorilor prefera sa treaca direct la cauterizare ca doar e mai avantajoasa.
  •  
    • 412 mesaje
    10 Apr 2008, 12:09
    1 3
    cu ce tratament ai scapat ? eu sunt foarte speriata , saptamana viitoare ma duc iar la dansa , trb sa fac t papanicolau , oare trebuie sa astept mult dupa el?
    am incercat sa ma lamuresc cu niste chestii aici pe forum , vad ca nimeni nu stie cel putin in privinta cauterizarii era bine sa ma astept la un pret sa nu am vreo surpriza ...
  •  
    • 47 mesaje
    13 Feb 2014, 23:48
    0 0
    Nu prea conteaza ce parere si ce sfaturi iti dam noi. Important e sa consulti medicul in absolut orice intrebare pe care o ai pentru ca este cel mai in masura sa iti raspunda. Ti-l recomand pe dr. Silviu Istoc, medicul meu. Vei fi super multumita de el!