cervicita si hpv?ajutati ma...
-
0 0am facut papanicolau si mi-a iesit cervicita,candida sirare celule modificate viral cu aspect coilocitar.aceste celule arata ca am hpv?va rog daca e cineva in domeniu sa imi dea un raspuns.ar trebui sa fac biopsie?mentionez ca la un papp de acum 3 luni am avut ascus.va rog dati mi un raspuns
-
Pai, daca exista posibilitatea sa ai virusul ar trebui in primul rand sa fii trimisa la un tipaj viral, sa vezi exact despre ce tulpini este vorba. din foarte multele tulpini de hpv, o mica parte sunt periculoase.
apoi trebuie sa faci colposcopie, in timpul colposcopiei fiind posibil sa iti faca si biopsie, in cazul in care se considera necesar acest lucru.
apoi trebuie sa rezolvi cervicita.
sa ai grija, in cazul in care ai tulpini HPV cu risc crescut, nu este recomandat sa faci cauterizare (unii medici o fac). trebuie rezectie cred, pentru a nu risca sa iti creasca cine stie ce pe sub cicatricea aia de la cauterizare si sa nu poti descoperi la timp.
eu o sa fac cred rezectia asta si am inteles ca tesutul prelevat va fi trimis la analiza, asa ca nu mai imi face si biopsie. eu insa am facut testul hpv si este negativ, nu stiu care e procedura daca iese pozitiv.
specializare nu am, iti spun din sutele de pagini citite de pe net de cand am descoperit si eu o cervicita, sper insa ca ti-am fost de folos. am mai citit ca foarte multa lume se confrunta cu probleme din astea si ca, oricat cde neplacut este, cu un pic de rabdare si efectuarea tuturor analizelor/procedurilor recomandate, nu este chiar cea mai rea problema de sanatate cu care ne confruntam.
multa sanatate! -
gabriela, eu am o rana foarte mare, imensa. am vazut-o si eu la colposcopie si sunt convinsa ca trebuie facuta operatiunea asta. nu am de ales. mi-e frica un pic, pentru ca doctorita mi-a spus ca e posibil sa am probleme cand o sa raman insarcinata, sa fie nevoie sa-mi faca cerclaj... insa am incredere in doctorita, si cu ajutorul lui Dumnezeu, sper sa fie bine si sa am si copiii pe care mi-i doresc.
acum imi pare rau ca acum un an, cand am descoperit cervicita, nu am facut investigatii suplimentare, nu am pus 1000 de intrebari, nu am cerut eu colposcopie... -
Nu sunt medic specilist in asa ceva,asa ca, nu voi da un tratment cu caracter general.Este bine insa sa folositi aceste infuzii si decocturi:
Infuzie de traista ciobanului (uterofortifiant),talpa gastii si cretisoara in parti egale.Se foloseste o lingurit aamestec la o cana cu apa fiarta 30 secunde se vor bea cate 3 cani pe zi.
Se fac spalaturi de cate doua ori pe saptamana prin rotatie. O saptaman cu infuzie de rostopasca,pelin si galbenele in parti egale.Se folosesc 4 linguri amestec la un litru apa fiarta un minut.
A doua saptamana se fac spalaturi cu decoct de radacina de tataneasa (cicatrizant si anticancerigen).Se folosesc 3 linguri radacina la un litru de apa fiarta 5 minute.Se face pauza de cate o saptamana intre spalaturi.
Sanatate!!