candidoza

•  
    • 12 mesaje
    24 Ian 2008, 10:32
    0 0
    buna la toata lumea! am o nelamurire si poate ma ajutati. am primit trat. pt candidoza doar eu, iar cand am intrebat-o pe dr de partener mi-a spus ca el sa mearga la dermatologie pt a vedea daca are si el. voi ati mai auzit de asa ceva? el nu are absolut nimic, dar ma gandeam ca se face vreo analiza pt a vedea daca este totusi purtator. astept raspuns, merci !
  •  
    • 476 mesaje
    24 Ian 2008, 11:33
    0 0
    In astfel de cazuri trebuie tratati amandoi parteneri, pentru a se evita efectul ping pong.
    Partenerul tau trebuie sa se trateze chiar daca nu are simptome.
    Iti recomand, daca esti din Bucuresti, Spitalul Colentina Sectia de dermato venerice. Poate merge eventual la camera de garda.
    In speranta ca ti-am fost de ajutor, va urez sanatate amandurora.
  •  
    • 157 mesaje
    29 Ian 2008, 00:25
    0 0
    Buna! Ca sa va scutesc de drumurile la dermato, iti spun ca in mod sigur a luat si el infectia de la tine, sau poate chiar tu ai luat-o de la el, nu stiu exact situatia, insa un lucru stiu sigur: trebuie sa va tratati amandoi in acelasi timp, contactele sexuale daca au loc in perioada tratamentului sa fie cu prezervativ. Singurul lucru pe care nu-l va face este sa foloseasca ovule , insa va trebui sa ia si el tratament medicamentos oral ca si tine, si sa se dea cu alifia prescrisa pt tine. Oricum cred ca ar trebui sa schimbi dr ginecolog.Nu am mai auzit cazuri in care sa nu prescrie tratament si pt partener si sa-l trimita la dermato pt o astfel de infectie.
    Iti doresc multa sanatate!
    P.S. De obicei,aceasta infectie nu se manifesta la barbati, astfel ca e greu sa-ti dai seama daca o are sau nu.
  •  
    • 2 mesaje
    29 Ian 2008, 10:37
    0 0
    are cineva idee ce este de fapt Gardnella, un microb sau ce? am fost la medicul ginecolog si mi-a spus ca am acest microb destul de abundent.Am inteles ca se ia de pe toalete, locuri folosite in comun, ;lenjerii infectate. Nu este o bts,nu? SE poate trata.. habar nu am ca nu am prea inteles , mi-a fost dat tratament si mie si partenerului.
  •  
    • 476 mesaje
    29 Ian 2008, 11:53
    0 0
    Gardnerella vaginalis este o bacterie care traieste in mediul vaginal(aprox 50%din femei o au) dar nu determina nici un fel de probleme in mod obisnuit. Daca insa ph-ul vaginal este modificat si echilibrul florei vaginele distrus, atunci ea poate prolifera, in detrimentul Lactobacililor(bacili protectori).
    Cauzele distrugerii echilibrului de care vorbeam pot fi:tampoanele intravaginale, antibioticele cu spectru larg, spermicidele, spalaturile intravaginale prea frecvente, steriletul....Dupa cum vezi, sunt lucruri care nu au prea mare legatura cu ce face partenerul. Fireste, cauza dezechilibrului poate fi si inceputul unei noi relatii, sau parteneri sexuali miltiplii, iar exstenta unor BTS in antecedente, creste predispozitia pentru reaparitie. Mediul vaginal este sensibil la schimbarea de partener(al tau).
    Asadar cam astea aici ai putea gasi cauzele reaparitiei
    Contrar parerii generale, spalaturile vaginale sunt contraindicate in timpul tratamentului pentru gardnerella
  •  
    • 47 mesaje
    29 Ian 2008, 12:44
    0 0
    buna,in primul rand candida nu e ceva foarte grav e adevarat ca se trateaza dar poate reaparea,eu am auzit de multe cazuri inclusiv eu am patit astadaca te duci la doctorul care trebuie si iti si da tratamentul care trebuie vei fi o fericita.Iti pot recomanda un medic ginecolog foarte bun la spitalul cantacuzino Dr.Maura Popescu se numeste eu in dansa am mare incredere,de cate ori am fost cu vreo problema la dumneaei m-a rezolvat.iar partenreul tau da zic k trebuie sa isi faca si el o analiza ceva.Sanatate multa si iti doresc sa scapi de candida
  •  
    • 270 mesaje
    20 Feb 2008, 10:08
    0 0
    Mi s-a reactivat si mie candida deoarece am racit si am luat antibiotice. Vin la voi cu o intrebare care poate parea ciudata dar poate se gaseste cineva care sa ma ajute pana ajung la dr. Ultima data cand am facut tratament pt asta, am primit doua pastile intr-o folie si Nizoral unguent. Una dintre pastile o luam eu, una partenerul. Mi-am notat pe undeva cum se numeau aceste pasitle, dar nu mai gasesc foaia respectiva. Stiu doar ca erau intr-o folie si doar doua in toata cutia. Daca stiti cumva cum se numesc va rog sa ma ajutati si pe mine. Multumesc
  •  
    • 453 mesaje
    20 Feb 2008, 10:40
    0 0
    Dragelor,daca, candida este o bacterie care se gaseste in corpul nostru oricum, si se activeaza in anumite conditii, la ce sa faca si partenerii tratament?!Nu se trateaza, nu dispare total, ci doar efectele ei!Intradevar, acest lucru (tratamntul simultan al ambilor parteneri) este obligatorie in alte infectii, boli, etc, dar nu e cazul candidozei!Pe sarcina, de exemplu, se manifesta foarte des, din cauza schimbarilor de tot felul din corpul femeii!Ce faceti atunci?! Il puneti sa ia acel tratament non stop, just in case?!Serios...Mai intrebati si voi la doctoriEu una de fiecare data cand luam antibiotice faceam, de la asta mi se si trage sensibilitatea asta, desi nu aveam partener in unele cazuri!Deci chiar nu are legatura cu ei!E foarte neplacut pt ei sa mearga la dr cu asa probleme!Nu-i trimiteti si cand nu e cazul!Sfatul meu!Voi faceti cum credeti!
  •  
    • 1784 mesaje
    20 Feb 2008, 10:58
    0 0
    jacquelinn...de fiecare data cand te tratezi cu antibiotice pe cale orala trebuie in mod OBLIGATORIU sa iei si stamicin sau nistatina, chiar daca esti un EL sau o EA.
    Tratamentul impotriva candidozei trebuie facut atat de EA cat si de EL si iti spun asta dupa ce am consultat muuuuultttii medici (inclusiv pe mama care e de specialitate). Daca medicii tai ti-au spus altceva e cazul sa mai cauti oameni pregatiti.
  •  
    • 453 mesaje
    20 Feb 2008, 11:04
    0 0
    Cum poti contracara ceva ce exista oricum in organismul tau?!Vorbesc din pdv al femeii, nu stiu daca si barbatii poarta asa ceva in ei!Si, ti-am dat un exemplu, pe perioada sarcinii, cand faci des candida! In astfel de situatii ce faci?!Ii servesti partenerului tau pastile ca pe bomboanele de ciocolata?!
  •  
    • 270 mesaje
    20 Feb 2008, 12:35
    0 0
    In mod normal candida exista in corp. In momentul cand se activeaza si ai contact sexual, partenerul o ia si el tot activata, nu normal. Degeaba fac eu tratement si o potolesc daca partenerul mi-o da activa inapoi si tot asa. La el nu exista simptome. la noi dupa cum stii....
  •  
    • 453 mesaje
    20 Feb 2008, 13:42
    0 0
    Eu una iti pot spune din propria experienta ca singurul tratam pt candida pe care il fac sunt spalaturile interne cu bicarbonat.La modul ca imi fac analizele, cam de doua, trei ori pe an!Sa spunem ca prima oara imi iese ca am candida, fac spalaturi cam o sapt, doua, si merg iar la analize de control!Atunci nu mai iese nimic!Desi in tot acest timp am avut acelasi partener si am avut relatii cu el!Nu am auzit de candida activa si inactiva.Poate doar in cazul barbatilor se poate numi "inactiva" ca la ei nu exista simptome!Dar la noi isi face de cap cum vrea ea: cum prinde organismul un pic dezechilibrat, slabit, hop si ea!Cum poti spune ca iti da partenerul ceva ce deja ai?! Cred ca am s-o las balta cu voi, ca sunteti cu capul in cutie la acest topic!
    Iar pt cine ma trimitea la alt medic, ii transmit ca de la un medic mi se trage sensibilitatea asta, din cauza ei am facut prima oara candida, pt ca mi-a dat niste antibiotice mult prea puternnice, fara sa imi dea si protectie pt organism odata cu ele!Iar medicul la care merg de ceva ani de acum, este directorul celei mai mari maternitati din Iasi si are mai multe cunostinte decat 10 medici la un loc!Asta am vazut-o pe pielea mea!Faceti cum stiti, bagati pastile si, mai rau, antibiotice in voi pt fiecare chestie in parte si veti vedea mai tarziu efectele, pe voi sau, mai rau, pe copii vostri si atunci va veti intreba de unde vi se trage!
  •  
    • 270 mesaje
    20 Feb 2008, 14:07
    0 0
    Bine draga mea, lasa-ne pe noi cele incuiate si care indraznim sa nu fim de acord cu tine si sa explicam ce patim NOI. Ne scuzi ca organismul nostru nu reactioneaza ca al tau. Sunt curioasa insa cum ti-a putut da dr. candida din moment ce o aveai deja in organism.
  •  
    • 1784 mesaje
    20 Feb 2008, 16:58
    0 0
    aaa si partenerul trebuie sa faca tratament pentru ca isi baga scula pe acolo pe unde s-a "activat" tanti candida. secretiile tale se intalnesc cu secretiile lui si uite asa aveti amandoi candida aia activa ce trebuie tratata!
    ca nu ti-a dat medicul stamicin atunci cand ai facut tratament imi pare sincer rau dar asta nu e o solutie sa te doftoricesti singura.
  •  
    • 453 mesaje
    20 Feb 2008, 17:58
    0 0
    Nu ma "doftoricesc" singura!Faptul ca nu toti doctorii baga imediat antibiotice nu inseamna ca nu se poate trata altfel.Solutia pe care am descris-o eu, cu bicarbonat mi-a fost data de dr.Iar candida nu mi-a "dat-o" doctorita aia dobitoaca, ci din cauza faptului ca mi-a dat antibiotice mult prea puternice organismul meu a fost dat peste cap, slabit si acesta este "terenul" propice pe care se dezvolta candida!Mai cititi si voi cu atentie ce spun ceilalti, inainte sa sariti cu gura in capul celor care nu au aceeasi parere cu voi!Daca le stiti pe toate de ce va mai adresati Evelor pt opinii si sugestii?!
  •  
    • 1784 mesaje
    21 Feb 2008, 12:33
    0 0
    jacq...niciodata sa nu mai iei antibiotice pe cale orala fara stamicin(asta este special sa te fereasca de candida)! intreaba medicul
    multa sanatate