Triplu Test
-
0 0Am si eu nevoie de niste sfaturi, pareri. In urma cu 1 saptamana si ceva am facut Triplu test. Mi s-a recoltat sange si am dat o fisa cu date despre data ultimei menstruatii + la cate zile era (aveam menstruatie regulata) insa greseala mea a fost ca n-am dat si ultima ecografie cu masuratorile. Pe baza ultimei menstruatii si a sangelui analizele mi-au iesit cu RISC SCAZUT de a avea un bebe cu malformatii.
Am facut si morfologie fetala intre saptamanile 11-13 iar acolo mi-au calculat riscul pt. sindromul Down si trisomia 18. Riscurile erau foarte mici. Pentru malformatii ale tubului neural trebuie sa merg intre saptamanile 21-23.
Intrebarea mea este urmatoare: faptul ca n-am dat si masuratorile bebe-ului poate sa influenteze rezultatul Triplului Test (mentionez ca am fost foarte stresata si nici de la laborator nu mi s-a spus)? Imi poate da cineva un raspuns? -
daca zici ca ai avut ciclu regulat, inseamna ca e foarte probabil ca varsta sarcinii sa fie cea stabilita pe baza ultimei menstruatii, ecografia ar fi un double check...nu tin minte exact acum care sunt marjele de eroare - ele depind si de cat de avansata e sarcina si de cum se face aprecierea (intotdeauna va exista un plus/minus chiar de cateva zile)...nu-ti face probleme, totul e ok
-
Iti multumesc din suflet pentru mesaj ca tare eram nelinistita! La Triplu test mi-a iesit, dupa cum am spus, toate cu risc scazut insa nelinistea era prezenta pentru ca nu dadusem si ecografia facuta cu 1 zi inainte (intradevar menstruatia era regulata). Ce-i drept nu e un Test 100% sigur mai sigura e morfologia fetala de la 21-23 saptamani.
Sa dea Dumnezeu sa fie totul bine sa am si eu un bb sanatos!
Sincer iti multumesc! -
Triplu test pare sa detecteze daca exista anomalii la bebe (sindromul Down, trisomia 18 si defecte ale tubului neural adica spina bifida). Se face intre saptamanile 14-18 de sarcina. Dupa ce am primit insa rezultatele la test am vazut ca sunt doar informatii statistice deci nu-i ceva catusi de putin sigur, asa ca intradevar aveti dreptate evelor cu facut testului.