PARODONTOZA
-
3 0Salut!
Am 36 de ani si acum doi ani am fost diagnosticata cu parodontoza.Imi pare rau, ptr. ca am o dantura destul de frumoasa(nu ma laud)si intreaga dar dintii au inceput sa se clatine iar gingiile se retrag de pe dinti.Ce pot sa fac?Am facut vaccinul Cantastim dar nu stiu cat de eficient este.Poate exista un tratament naturist, sau ce injectii mai moderne si sigure pot face?
Daca stiti ceva despre aceasta boala va rog sa imi scrieti! -
Draga Roby, iti recomand sa folosesti pasta de dinti GENNA DENT FORTE.
Este o pasta de dinti cu argila activa si plante (sunt f.multe si-mi ia f.mult timp sa ti le insir aici),nu costa f.mult 50.000-75.000 lei, depinde de magazinul din care o achizitionezi.
Mai multe informatii despre aceasta pasta,gasesti pe site-ul www.genna.ro
Fiul meu o foloseste. A facut si tratament stomatologic cu injectabile, dar nu i-a ajutat.De cand foloseste aceasta pasta de dinti, se simte o ameliorare a problemei.Nu-i fac reclama, nu am nici un interes, dar este eficienta.Incearca in loc de apa, sa-ti clatesti cavitatea bucala cu infuzie de salvie.
Sanatate! -
Am citit un articol interesant in legatura cu afectiunea de care suferi.
Am gasit si retete:
-o lingura de cimbru infuzata in 200 ml. apa, la care adaogi o lingura miere poliflora si o lingurita tinctura de propolis.Cu aceasta solutie calduta, se clateste gura dupa fiecare masa si dupa fiecare spalare pe dinti.
Intern: decoct din lemn dulce -6 parti,talpa gastei(2p)si frunze de salvie(1p).In acest ceai care se consuma cam 3-4 cani pe zi, se adaoga o tinctura 10 la suta, cate 5-20 picaturi la cana din rostopasca, frunze de tuia,napraznic si frunze de chivnic in parti egale.Cura dureaza 1-2 luni pe trimestru.Dupa pauza,se poate relua.
Se mai recomanda clatirea gurii cu ulei vegetal,"lapte"de argila terapeutica,
consumul de polen,grau germinat,drojdie de bere, fulgi de ovaz si macerat din coji de oua.Se va mesteca zilnic, ceara de albine si hrean dat prin razatoare -
Buna dimineata,
Roby, nu vreau sa te descurajez dar sa sti ca toate tratamentele sunt pentru a ameliora situatia .Iata cazul meu : am acum 43 ani si de 13 ani port proteza si la maxilarul de sus si la cel de jos , nu-ti dai seama ce tragedie a fost pentru mine care pana la 24 nu aveam nici o carie.In urma unui detartraj , doctorita mi-a dat o trimitere la un Institut - nu mai stiu cum se numeste , era pe str 11 iunie , pe langa Mitropolie . Intamplarea a facut sa fiu consultata de d-ul doctor Osipov Sinesti ( nu stiu daca mai traieste , era mai un varsta ) era directorul Institutului , in urma consultatiei mi-a recomandat un set de analize, radiografii dentare la toti dintii. Timpul a trecut , am facut toate analizele, si in urma rezultatelor a reiesit ca aveam paradontoza ., am fost programata pentru o interventie chirurgicala dar..... intre timp am ramas insarcinata , era primul copil , aveam 24 ani , de avort nu se punea problema si mi-au spus sa-i caut dupa ce nasc . Anii au trecut , am nascut si al doilea copil si cand au inceput sa se miste
m-am hotarat sa merg la doctor ,am avut dureri ingrozitoare, am suferit doua interventii chirurgicale la Facultatea de Stomatologie , la interval de doua saptamani mi-au curatat radacina dintilor . Dintii foarte mobili au fost scosi si inlocuiti cu proteze mobile, care nu mi-au fost de nici un folos , dintii si cei care eu ziceam ca sunt sanatosi au inceput sa se miste in asa hal ca aveai impresia ca-ti cad in gura .La inceputul lui decembrie , tin minte luna ca se apropiau Sarbatorile , am mers la un cabinet stomatologic aproape de casa la urgenta , unde am intalnit o doctorita miloasa si hotarata sa ma ajute: in doua saptamani mi-au fost scosi 13 dinti , am lasat putin timp sa se vindece , dupa care m-am trezit cu doua proteze de toata frumusetea , nici acum in afara de familie , nimeni nu are de unde sa stie ca eu port proteze . Sper ca nu te-am plictisit cu povestea mea , dar am toate datele vii in minte - numai eu stiu cata durere am avut si cate pastile am luat .Dupa parerea mea , nu sunt de specialitate , toti cei ce au paradontoza indiferent ce metode de prevenire folosesc, tot la proteze ajung.Poate la tine ne este asa de grav .
Numai bine, sanatate si ai mare grija .
Elena -
Fetelor sa stiti ca parodontoza se mosteneste si genetic. E vorba de cum sunt asezati dintii in gura. Parodontoza stiu ca se poate rezolva si cu aparat dentar, chiar daca boala deja e declansata...Eu am o mostenire genetica in acest sens...tatal, unchiul meu au si eu am mostenit predispozitia. Acum port aparat dentar, desi dinii mei sunt destul e drepti, pt a corecta aceasta predispozitie. Eu ma consider norocoasa...Pt ca intr-un an voi scapa de acest blestem mostenit pe linie erediara. Eu asa il consider, un blestem. Momentan dintii mei sunt f sanatosi...
Tatal meu este acum in tratament pt implant dentar..Nici el nu mai are nici un dinte sus...
Sa nu credeti ca parodontoza e boala dintilor mizerabili...E cea mai mare greseala. -
Elena, doresc si eu mai multe informatii despre protezele dentare. Cum te simti cu ele? Poti sa mananci? Iti cad din gura? Se observa? Te-ai acomodat repede cu ele? Am 40 ani si cred ca va trebui sa-mi pun si eu. Te rog nu te supara si da-mi mai multe informatii. Multumesc din suflet.
gabitza_66@hotmail.com -
Din cate am citit paradontoza e faza finala a gingivitei. Care poate fi si de genetica dar si din cauza lipsei de vizite la dentist. Din cate am inteles lipsa detartrajului face ca tartrul sa se adune subgingival ceea ce duce la retractarea gingiei si asta duce la slabirea radacinii dintilor care in final vor pica.
Eu am un inceput de gingivita, adica gingia e inflamata doar pe anumiti dinti, e mostenita si s-a declansat pe la 21 de ani. Acum vre-o 2 ani era destul de rau, imi sangerau gingiile la fiecare spalare, dar am inceput sa folosesc Planta gingival, e o tinctura de galbenele cu alte plante si acum e ok, adica inflamatia mai exista doar jos si nu mai sangerez.
Asa ca mergeti la detartraj si daca sangereaza gingiile nu va bazati doar pe pasta de dinti, trebuie ceva care sa ajute sa reduca inflamatia si sa le faca sanatoase.