anghina instabila????
-
0 1mi-am facut analize la sange si mi-a iesit -1 ng/ml troponina (nivelul normal e 0-0.3 ng/ml)...deci e valoare negativa, din cate am inteles poate fi o anghina instabila...sau nu?? voi ce spuneti?ce ar putea insemna...sunt in italia si ca sa fac analize detaliate imi trebuie ceva de la doctorul de familie...si nu am asa ceva aici...
-
doamne sfinte, nu cred ca-i asa ceva. daca ar fi asa de usor de diagnosticat anghina as zice. nu-s doctor, insa am umblat cu mama mea prin spitale caci are anghina pectorala. si e vorba de crize de inima grave, in asta consta anghina din care stiu ca cea instabila este cea mai grava. tu ai asa ceva? cati ani ai? alte afectiuni? hipertensiune?
-
pai tocmai..nu stiu ce am,daca e anghina sau nu..ce inseamna valoarea negatina a troponinei..?? am dureri mari in piept in dreptul inimii,dar nu continuu..un fel de crize, din analize a iesit ca am si aritmie...ar putea o problema cu inima??(si mama mea are aritmie de mai multi ani)...am 20 de ani
-
in primul rand se zice angina nu anghina
nu stiu ce zici acolo cu minus 1 ng...valoare negativa a troponinei poate sa insemne ca testul a iesit negativ, adica troponina e in limite normale. daca troponina ar fi fost peste limitele normale atunci testul se numeste pozitiv....ti-au facut probabil testul asta pentru ca troponina este o masura foarte buna a lezarilor celulelor miocardice (adica poti vedea cu mare precizie daca a fost un infarct sau nu)...faptul ca testul a iesit negativ e bine, dar esti cu un oarecare risc datorita anginei instabile pe care zici ca o ai...angina instabila e definita ca o angina care apare uneori si in repaus de exemplu nu numai la efort cum apare angina stabila -
probabilitatea ca tu, o femeie de 20 de ani sa ai boala de inima e fffffffffffffff mica; sigur ca exista si persoane tinere care fac infarct, dar astea sunt cazuri deosebite.
iar troponina ori e 0, ori e peste 0, n-am auzit de valori cu minus.
iar aritmie, cel mai probabil extrasistole, avem cu totii. -
m-am prins ca ai dureri si cand nu faci efort...de aia ti s-a pus diagnosticul de angina instabila si de aia ti-au investigat troponina
troponina e o enzima (o proteina)...proteinele sunt molecule si, desi nu cugeta, exista
...nu au cum sa fie negative...e ca si cum ai spune ca populatia tarii X este de minus 3 milioane de locuitori....fata de o valoare de referinta sunt de acord ca prin scadere iti poate da un numar negativ sau pozitiv, dar nu facem aici teoria relativitatii