sa le ia...

•  
    • 2293 mesaje
    17 Ian 2008, 22:07
    0 0
    nai.ba de pilule. am uitat una. nush cand. bine ar fi sa stiu. acu m-am trezit sa le numar si este una in plus. ieri am luat-o sigur. deci alaltaieri... si tot asa. bun, am inteles ca sar peste una, o arunc si merg in continare plus protectie suplimentara. acu nu vreau decat sa stiu daca a patit-o careva in acest sens si a ramas cu bebe mi s-a facut brusc cald, da mi-e cald tare... ma culc pe pervaz cred.

PS. pilulele au aceeasi concentratie deci nu sunt pe zile, ci doar numerotate. ma doare stomacul de nervi
  •  
    • 2576 mesaje
    17 Ian 2008, 23:10
    0 0
    Am patit eu (de cateva ori), nu am ramas.
    Pazeste-te altfel 7 zile de acum incolo.
    Am o prietena care a ramas desi le-a luat regulat si una care a ramas in prima luna in care a renuntat la ele totusi probabilitatea de a ramane este f mica pentru cele mai multe dintre femei. Dupa ce renunti la ele si iti va lua vreo 3 luni ca sa ai ciclu cum scrie la carte (verificat la mine) si probabil vreo 6 luni ca sa fii sigura ca duci o sarcina la termen (zic unii doftori).

EL: Acum sincer altceva decat sa astepti sa vezi ce se intampla nu ai ce sa faci.
    Asa ca rabdare si optimism.
  •  
    • 2293 mesaje
    17 Ian 2008, 23:22
    0 0
    mersi pt sfat. dar cum aflu eu care-s alea 7 zile urmatoare daca nu stiu cand am uitat-o? eu azi am vazut si am luat una. oare trebuia sa iau doua? adica si pe aia de ieri? pe aia o arunc? au efect in cazul unui contact sexual avut inainte de a uita pilula? ca e clar ca nu au efect dupa ce am uitat-o... ma rog. mai bine m-as baga in pat.
  •  
    • 2576 mesaje
    17 Ian 2008, 23:32
    0 0
    Deci! Au efect 36 de ore dupa ce ai uitat-o. Ca sa fi sigura, tii 7 zile de acum incolo alta protectie.

Altfel tine pumnii sa nu o fi uitat acum mai mult de doua zile...

Dupa cum ti-am zis altceva decat 7 zile de protectie nu prea ai ce sa faci.

EL: uite si aici
    http://www.ruthinking.co.uk/help/the_pill.aspx
  •  
    • 2576 mesaje
    17 Ian 2008, 23:35
    0 0
    uite aici niste sfaturi. Difera putin de ce am facut eu:
    http://www.brown.edu/Student_Services/Health_Services/Health_Education/sexual_health/ssc/bcps.htm

Aici zice ca este periculos sa uiti primele si ultimile pastile din folie si iti spune ca sa folosesti ceva de urgenta numai daca ai uitat sa iei 3 pastile si ca, daca esti spre sfarsitul foliei sa nu faci pauza:
    http://ec.princeton.edu/questions/missedocs.html
  •  
    • 2293 mesaje
    17 Ian 2008, 23:43
    0 0
    mersi mersi. am citit si eu tot ce am gasit pe net. ma linistesc de acum. sper ca e totul ok. noapte buna!
  •  
    • 2576 mesaje
    18 Ian 2008, 00:01
    0 0
    Bafta!
  •  
    • 48 mesaje
    18 Ian 2008, 02:12
    0 0
    draga mea linisteste-te, nu ramai insarcinata daca uiti DOAR o pastila.mi-a spus-o doctorul meu. si eu am patit de multe ori asa. anticonceptionalele astea sunt mai puternice decat credem noi. eu dupa ce le-am lasat, m-am chinuit 5 luni sa raman insarcinata si n-am putut. deja disperam si ma gandeam cat de prostutza eram cand imi faceam griji pt o pastilutza uitata. eu zic sa stai linistita!
  •  
    • 201 mesaje
    18 Ian 2008, 03:24
    0 0
    Mai intai, Olivia, doctorul ala al tau nu-i prea cunoscator, scuze. Tu ai avut noroc sa nu ramai insarcinata, dar se poate intampla sa si ramai daca nu iei pastilele alea asa cum sunt indicate! Hypnotik, cum vezi ca ai uitat sa iei o pastila intr-o zi, a doua zi le iei pe amandoua, si pe cea de pe ziua respectiva si pe cea din ziua precedenta! Sansele sunt mici sa fi ramas insarcinata numai daca asta nu era prima ta luna de luat anticonceptionale (de obicei prima luna de anticonceptionale, pana se obisnuieste organismul cu hormonii aia, e cea mai dificila si de multe ori se recomanda ca in acea prima luna sa se foloseasca si o alta metoda protectiva!), insa nu ar strica sa-ti faci si un test de sarcina, just in case. Nu stiu ce pastile iei tu, si daca iti vine sau nu ciclul, ca sa poti sa-ti dai seama ce si cum-ul fara test. Bafta!
  •  
    • 2293 mesaje
    18 Ian 2008, 10:52
    0 0
    neata. am gasit ieri pe net un articol in care un medic ginecolog explica cum e cu uitatul asta. la tipul de pastile pe care le iau eu, spune ca in situatia in care a avut loc un contact sexual cu cel mult 3 zile inainte de a uita pilula se consulta de urgenta medicul. eu nu mai iau acum 2 deodata pt ca nu stiu cand am uitat-o. nu sunt pe zile, sunt doar numerotate si nu mi-am dat seama cand am omis pilula. pur si simplu le-am numarat ieri si am vazut ca este una in plus. nu vad de ce as fi luat aseara doua, daca eu am uitat-o saptamana trecuta? asa ca a luat doar una. ma voi proteja in continuare suplimentar. ata ete. sper sa fie ok.
  •  
    • 2576 mesaje
    18 Ian 2008, 13:07
    0 0
    Eu am inteles ca este mai periculos sa ramai daca esti la inceputul sau la sfarsitul foliei. Tu cam unde ai ajuns? Stiu ca nu stii unde ai uitat sa o iei...
    dar cred totusi ca ai uitat "de curand" ca poate altfel reactionai inainte si/sau subconstientul "ti-a adus aminte" curand dupa ce ai uitat.
  •  
    • 2293 mesaje
    18 Ian 2008, 13:21
    0 0
    pai inclusiv azi mai am 8 de luat. deci probabil mai aveam vre 11-12 cand am uitat-o. oricum ma agit aiurea k n-am decat sa stau sa astept. doar eram curioasa daca a ramas cineva gravida astfel. de obicei daca e sa uit ceva e primul lucru care-mi vine in minte dimineata. dar ieri pur si simplu le-am numarat, nush d c. eram ferm convinsa ca le-am luat pe toate mai ales ca-mi suna ceasul zilnic. deci nu zic daca a fost saptamana asta sau saptamana trecuta.
  •  
    • 2576 mesaje
    18 Ian 2008, 15:26
    0 0
    Daca este asa esti la risc minim.
    Tinem pumnii!
  •  
    • 2576 mesaje
    18 Ian 2008, 15:30
    0 0
    Daca este asa esti la risc minim.
    Tinem pumnii!
  •  
    • 48 mesaje
    18 Ian 2008, 19:14
    0 0
    stefanna ba eu cred ca doctorul stie foarte bine ce vorbeste(e un doctor renumit in madrid care lucreaza in cercetare medicala chiar despre sistemul endocrin al organismului) daca ai stii putina fiziologie umana ti-ai fi dat seama cat de modificat e mucusul cervical cand iei anticonceptionale si cate mecanisme trebuie sa aibe loc ca sa se declanseze ovulatia la bietele ovare adormite. citeste putin despre hormonul LH si o sa te lamuresti...cred.
    sunt 100% sigura ca hipnotik nu a ramas insarcinata!
  •  
    • 2293 mesaje
    18 Ian 2008, 23:34
    0 0
    si eu vreau sa fiu 100% de acord cu olivia. i hope so. ramane de vazut. mai am o gramada de asteptat pana la menstruatie dar am rabdare. mersi pt raspunsuri
  •  
    • 48 mesaje
    19 Ian 2008, 15:31
    0 0
    sa ne ti la curent hipnotik! nu iti urez succes pt ca nu ai nevoie, sigur iti va veni
  •  
    • 2293 mesaje
    29 Ian 2008, 18:21
    0 0
    hello. nu va obosesc, vreau doar sa va zic ca e totul ok. au venit musafirii astazi pup si multam pt sfaturi inca o data.
  •  
    • 48 mesaje
    30 Ian 2008, 01:45
    0 0
    ma bucur ca ti-au venit hipnotik .
    ai grija pe viitor!