Somnul cel de toate zilele

•  
    • 150 mesaje
    16 Ian 2008, 22:52
    0 0
    La Multi Ani tuturor!

As vrea sa discutam aici despre cata odihna avem nevoie, cat dormim, cum recuperam noptile pierdute. Pe scurt, despre somn.

Stiu ca in general studiile arata ca un adult are nevoie in medie de 7-8 ore de somn. Eu, in schimb, nu ma simt odihnita daca nu dorm minim 8, in general. Si dupa cele 8 ore de somn, tot imi trebuie niste cafea, ca sa pot sa functionez la maxim. Asta poate fi si datorata stresului, unei usoare anemii si lipse de vitamine.

Dar mereu am impresia ca, tanara fiind, trece viata pe langa mine, si eu nu profit la maxim de ea. Ba chiar am mai dezvoltat si niste pitici cum ca trebuie neaparat sa imi fac somnul, si ca altfel nu sunt eficienta fara el.

Va ascult cu sfaturi/pareri/ ce vreti voi!
  •  
    • 689 mesaje
    16 Ian 2008, 23:43
    0 0
    Si eu sunt in aceeasi situatie. Fara 8 ore de somn nu ma simt prea eficienta. Si in week-end sunt in stare sa dorm chiar 10 ore.
  •  
    • 150 mesaje
    17 Ian 2008, 01:02
    0 0
    Oana, si eu la fel!
  •  
    • 122 mesaje
    17 Ian 2008, 11:51
    0 0
    Pt mine ,7 ore de somn sunt suficiente.Cand dorm mai mult,ma doare capul toate ziua si sunt f molesita.Asa ca am ajuns la concluzia ca 7 ore sunt perfecte pt nevoile mele.Alte persoane au nevoie doar de 6 de ex,dar daca la tine e nevoie de 8 ,nu inseamna ca e vreo problema.Pur si simplu asa functionezi tu.
  •  
    • 150 mesaje
    17 Ian 2008, 20:20
    0 0
    Joddy-ai dreptate, fiecare functioneaza dupa un ritm propriu. Dar nu pot sa ma gandesc uneori ca as putea realiza mult mai multe lucruri, daca nu tot timpul as avea nevoie ca la 11 p.m. sa ma intreb: oops, de ce nu sunt inca in pat?