rana pe col se vede la un control?
-
2 0se vede rana pe col la un control ginecologic?daca este vreo persoana in masura sa-mi dea un raspuns va rog din suflet!ca ma-u zapacit medicii astia!unul mi-a spus la control ca am o rana pe col,iar altul la un interval de 2 saptamani mi-a zis ca coloul arata bine..mentionez ca la papanicolau mi-a iesit ASC-US
-
Gabriela, cel mai bine se vede colul cand faci o colposcopie - se uita la col printr-un aparat ca o lupa si foloseste niste substante de contrast ca sa vada mai clar eventualele probleme. Fa-o si scapi de gandul asta.
Uite ce am mai gasit pe net: ASC-US
Acest rezultat semnaleaza prezenta unor celule scuamoase atipice cu semnificatie neprecizata - anormalitatile sunt prezente, dar nu se poate determina ce anume le produce si cat de serioasa e problema. Astfel de rezultate pot aparea si din cauza inflamatiei sau iritatiei produse de prea mult sex si/sau prea mult dus. Totusi, de multe ori ele atrag atentia asupra existentei unei infectii cu virus papiloma. Cea mai buna optiune, daca ai primit un astfel de rezultat, este sa discuti cu ginecologul necesitatea unui test pentru virusul papiloma. Testarea se face, din pacate, doar in marile laboratoare, dar permite aflarea tipului de papiloma virus si, in consecinta, gradului de risc la care esti expusa. Femeile la care s-a diagnosticat o infectie cu una dintre tulpinile cu risc scazut trebuie sa repete testul cito-vaginal dupa trei luni, pentru a se asigura ca lucrurile au revenit la normal. In schimb, daca a fost identificata o tulpina cu risc major, intreaba-ti medicul despre posibilitatea de a face o colposcopie (un examen prin care se examineaza aspectul colului cu ajutorul unui instrument asemanator cu un microscop). Daca aspectul colposcopic este anormal se recomanda practicarea unei biopsii care sa stabileasca diagnosticul de certitudine.
Acest rezultat semnaleaza prezenta unor celule scuamoase atipice cu semnificatie neprecizata - anormalitatile sunt prezente, dar nu se poate determina ce anume le produce si cat de serioasa e problema. Astfel de rezultate pot aparea si din cauza inflamatiei sau iritatiei produse de prea mult sex si/sau prea mult dus. Totusi, de multe ori ele atrag atentia asupra existentei unei infectii cu virus papiloma.
Following a routine Pap result of ASC-US, there are three options for patient management: 1) referral for colposcopy, 2) repeat cytology, or 3) HPV testing for high-risk strains (Figure 2). HPV DNA testing is the preferred approach when performed as a reflex test of liquid-based sample or when a co-collected sample is obtained during the initial Pap test.
Vezi mai multe pe http://www.medscape.com/viewarticle/467126_9 -
Din pacate rana mea nu era una simpla, la papanicolau mi-a iesit cin III iar la biopsie carcinom in situ (CIS). Am mers la Cluj la Institutul Oncologic unde mi-au facut conizatie, adica mi-au taiat afara o bucata din col, unde era rana si deocamdata stau asa, de trei ani. E indicat sa iti tratezi rana cat mai eficient, dupa sfatul medicului bineinteles, iar tratamentele naturiste sa le iei evntual pe langa. Eu nu am stiut de rana mea, am descoperit-o total intamplator la 4 ani dupa ce am nascut al doilea copil.
-
Dragele mele eu sunt dinValcea si am fost la mai multi medici car enumi-au spus ca am rana si am plecat la buc sa fac un chiuretaj (asta in 96) si mi-a zis doctora ca am o rana cat o nuca...si nu se poate trata medicamentos....mi-a dat 1 sapt tratament si apoi am cauterizat-o....si de atunci totul e super ok...acum o vad toti medicii... pe unde ma duc si ca arata ok colul...dar 1 data la 6 luni tb sa te controlezi si sa faci testul...am tinut vre-o 2 ani si apoi ma duceam 1 data pe an sa fac testul...dar.de 4 ani nu am ami facut control si am fost luna trecuta la clinica gynecoland si am facut ecografie transvaginala, papanicolau...e ok...nu este gluma o prietena a stat 10 ani cu o rana si acum la 38 ani are totul scos