efectele anticonceptionalelor
-
0 0salut
de ceva vreme tot va citesc corespondenta si in cele din urma m-am hotarat ca ar fi bine sa discut si cu voi. timp de 9 ani am luat anticonceptionale (fara intrerupere...) si le-am oprit acum 13 luni in nobilul scop de a concepe un copil. dar, efectele inca persista: am ciclu de 52 de zile (la inceput era total dereglat)si pe langa asta, in urma unui tratament de reglare facut in toamna, nu numai ca nu s-a reglat, dar mi-au aparut niste cosuri dureroase pe gat de care nu mai scap de atunci...
si stiti cum e, ma simt atat de stanjenita de prezenta lor... la doctori nu prea mai am chef sa ma duc, mai ales ca in Constanta nu gasesti macar unul responsabil, care sa-ti spuna de la A la Z ce analize trebuie sa faci si ce tratament sa urmezi, corespunzator analizelor pe care ar trebui sa le faci.
iti trantesc pur si simplu un tratament (de care stiu ei ca merge...) si eu nu m-am ales cu nimic (ba da, cu bani cheltuiti si cu dereglare hormonala!) -
Draguta, am trecut de curand prin ceea ce treci tu acum. Eu stau in Bucuresti si am o doctora foarte buna. Eu le-am luat 3 ani fara intrerupere si in decembrie am facut o pauza nu in ideea de a concepe un copil ci pt. mine, pt. organismul meu. Evident ca menstra s-a dereglat si dupa ce a aparut si la mine nu s-a mai oprit.
Am fost la doctor si mi s-a spus ca din cauza contraceptivelor. In timpul in care noi luam aceste pilule, ovarele noatre sunt in total repaos, nu mai au o activitate normala, sunt moarte practic. Dupa ce hodoronc-tronc te decizi sa faci pauza, acestea sufera un soc si de aceea sangerarea nu se mai opreste si iti provoaca o mare anemie.
Mie doctora mi-a spus ca anticonceptionalele pe care le luam eu, si anume Mycroginon, sunt foarte bune si in sensul ca te protejeaza foarte bine, dar si in sensul ca sunt foarte usoare, adica nu ataca ficatul si alte organe importante cum fac altele- poate chiar mai scumpe. Dovada ca am mers la doctor din cauza lor dupa 3 ani si nu dupa 2-3 luni ca alte femei.
Iata ce tratament mi-a dat pt. oprirea sangerarii ( eu aveam si putina febra chiar, ia sa-ti iei temperatura): 3 cutii de Ampicilina Forte ( 2 la 6 ore), 1 cutie Panadol ( 1/zi), 3 cutii Indometacin ( supozitoare - 2/zi ) si 3 tuburi de calciu efervescent ( 3-4/zi ). Iti recomand si multivitamine ( Optima Forte 1/zi - sunt cam 98.000 lei). In al doilea rand, sa nu faci efort, si sa te speli absolut tot timpul tratamentului pana il termini fie cu apa calduta fie in lighean. Sa nu pui dusul cu apa fierbinte pe burtica. Te speli usor si cu apa calaie. Daca respecti tot ce am scris, ar trebui sa-ti treaca. Doar sa presupunem prin absurd ca nu-ti trece, atunci e caz de internare. Mie mi-a trecut si sunt ok. Am inceput sa iau anticonceptionalele dar de acum voi face pauza. Doctora mi-a spus ca trebuie sa iei 5 luni pilule, 1 luna faci pauza si tot asa.
Sa ma tii la curent. Daca vrei scrie-mi pe privat si iti dai adresa de mail.
Pupici. -
Nu e vina doctorilor, ci vina ta ca ai luat anticonceptionale fara intrerupe timp de 9 ani. E destul de grav ce spui, dar dupa 9 ani de pastile organismul se va adapta foarte greu la lipsa lor. Poate ca totusi o sa gasesti un medic bun la Constanta, nu cred ca intr-un oras asa de mare nu e nici un doctor bun. Nu te mai teme de doctor si mie imi este lehamite sa mai merg, dar daca e musai...