raceala pe timpul sarcinii

•  
    • 2 mesaje
    14 Ian 2008, 18:55
    0 0
    Buna fetele....

Am si eu nevoie de ceva pareri din partea voastra, a celor cu experienta ptr ca din partea doctorilor nu primesti prea multa informatie. Sunt insarcinata in 12 sapt si am racit cobza...adica am frisoane(fara febra),dureri in gat,nas infundat,dureri de cap...Am incercat sa ma tratez singura(mi-am pus vata cu spirt in jurul gatului peste noapte si m-am "ars",iritat de ma mananca toata ziulica gatul)si am luat Penicilina V la
    spusele medicilui ginecolog si Eferalgan cu vitamina c,acele pastile efervescente.
    intrebarea mea este: stie careva sa-mi spuna si mie ce am voie si ce nu pe timpul sarcinii? ca de exemplu:
    - o baie fierbinete in vana?
    - apa calda cu sare la picioare?
    - antibiotice?
    - sare incalzita pusa pe cosul piptului?
    Va intreb ptr ca unii imi spun de baie ca este ihterzisa,baia cu sare la picioare poate provoca avort spontan,antibooticele ca dauneaza fatului....Voi ce ziceti?Ati trecut prin asa ceva.Va rog ajutati-ma cu un sfat...
    Multumesc din inima
  •  
    • 4487 mesaje
    14 Ian 2008, 20:03
    0 0
    Eu am avut gripa cu febra 38 si ceva, aproape 39. Nu am luat decat aspirina si doar vreo 3-4 pastile si vit. C si asta cam la fel. In rest ffff. multe ceaiuri. Poti face baie, dar totusi trebuie sa fii atenta. Eu nu suportam sa fac baie si in nici un caz cu apa fierbinte. Faceam dusuri cu apa calda. Antibiotice...sunt unele care sunt permise, dar majoritatea sunt interzise la gravidute. Poti sa faci baie cu sare la picioare, nu pune sare fierbinte pe piept ca-ti povoaca tuse uscata si nu este buna. Mai bine faci un terci din mamaliga si ti-l pui pe piept.
    In general ar fi bine sa nu faci baie cu apa fierbinte. Mi se pare totusi riscant.
    Multa sanatate si bebe sanatos si nastere usoara. Si sper ca ti-am raspuns la intrebari.
  •  
    • 48 mesaje
    14 Ian 2008, 23:00
    0 0
    dupa simptomele pe care le descrii, ai o infectie de origine virala(provocata de virus) nu bacteriana, asa ca degeaba iei antibiotice. intr-adevar penicilina v nu afecteaza fatul. ceea ce distruge virusii e interferonul pe care il poti obtine, de ex, din usturoi. de asemenea airiseste f bine camera in care stai.
    baile sunt cam interzise in sarcina, eu in locul tau le-as cam evita.
  •  
    • 1703 mesaje
    15 Ian 2008, 14:18
    0 0
    doctorita mea mi-a zis sa nu fac bai fierbinti. in rest, habar n-am, ca din fericire nu am racit.

daca intri pe orice site pentru gravide, mamici, copii, gasesti si ce medicamente sunt interzise. eu mai intru pe utilecopii.ro.