Somnifere naturale

•  
    • 2370 mesaje
    13 Ian 2008, 22:23
    3 4
    Ce alte somnifere naturale mai stiti in afara de apa/lapte cu zahar?
    Nu stiu ce naiba am, ca alerg ca nebuna toata ziua, stau prin frig, deci oboseala acumulez ... dar ma bag in pat pe la 11 ca pic de somn si ma perpelesc ore intregi... o data pana la 5 dimineata.
    In ultimele nopti am reusit sa adorm numai dupa un Sedatif PC.
  •  
    • 48 mesaje
    13 Ian 2008, 22:31
    5 3
    ia capsule de valeriana de la plafar. sunt f bune. am avut si eu pb asta.
  •  
    • 2370 mesaje
    13 Ian 2008, 22:47
    0 1
    Se dau fara reteta?
    Sper ca nu dau dependenta, nu? Adica dupa un timp sa nu mai pot dormi decat cu ele Ca sedativul am inteles ca da, dar nu am avut deocamdata ce sa fac, trebuia sa dorm si eu cumva.
  •  
    • 48 mesaje
    13 Ian 2008, 22:53
    6 7
    anisia, se da fara reteta. si stai linistita ca nu da dependenta. e doar o planta. eu am luat-o vreo 2-3 saptamani, apoi mi s-a reglat somnul singur.daca nu gasesti sub forma de capsule, ia-ti tinctura sau ceai.
  •  
    • 2576 mesaje
    14 Ian 2008, 00:41
    1 0
    ceai de tei.
  •  
    • 2576 mesaje
    14 Ian 2008, 00:49
    1 1
    Mai sunt la Boots (inteleg ca s-a deschis si la Bucuresti) niste spray-uri de dat pe perna si niste creme (faci dus seara si te cremuiesti cu crema din aceea parfumata (aromoterapie). Pe mine m-au ajutat, mai ales spray-ul de perna.
  •  
    f70
    • 4 mesaje
    16 Ian 2008, 11:24
    0 0
    Ar fi multe 'somnifere naturale':
    ceai de sunatoare, valeriana; fa baie calduta cu lavanda(7-10 picaturi la cada) care sa dureze 15 min; poti pune 3 picaturi de lavanda in candela de aromoterapie in camera de somn; evita seara alcoolul si mancarea din abundenta; medicament naturist se numeste sedocalm pe baza de plante; si nu in ultimul rand pe mine m-a ajutat eurovita antistres o pastila luata seara inainte de somn cu o ora(contine valeriana, pe langa minerale si vitamine). Bafta si somn dulce si usor!
  •  
    f70
    • 4 mesaje
    16 Ian 2008, 11:25
    1 0
    ceai de sunatoare, valeriana; fa baie calduta cu lavanda(7-10 picaturi la cada) care sa dureze 15 min; poti pune 3 picaturi de lavanda in candela de aromoterapie in camera de somn; evita seara alcoolul si mancarea din abundenta; medicament naturist se numeste sedocalm pe baza de plante; si nu in ultimul rand pe mine m-a ajutat eurovita antistres o pastila luata seara inainte de somn cu o ora(contine valeriana, pe langa minerale si vitamine). Bafta si somn dulce si usor!
  •  
    f70
    • 4 mesaje
    16 Ian 2008, 11:25
    0 0
  •  
    • 331 mesaje
    16 Ian 2008, 18:47
    2 0
    Si eu am aceeasi problema. Pe mine nu m-au ajutat delok: sedocalm, sedatifPC, vagostabyl, somn usor de la hofigal. Am observat ca pastilele mai puternice, ca diazepamul, ma ajuta insa nu vreau sa le iau mereu. Acum vreau sa-mi iau benosen de la walmark. Stie cineva daca e bun???
  •  
    • 765 mesaje
    17 Ian 2008, 21:17
    5 1
    Nu am niciun fel de explicatie, dar in situatii de genul asta am recurs la un pahar de apa in care am pus 2-3 lingurite
    de otet de mere si 1-2 lingurite de miere.
    M-a ajutat si ma ajuta si in momente cand ma trezesc noaptea si nu mai reusesc sa adorm.
  •  
    • 51 mesaje
    18 Ian 2008, 14:43
    2 1
    am folosit benosen pt o perioada ... este pe baza de plante si ajuta la inducerea unei stari de liniste si un somn odihnitor. nu le-am folosit pt o periada foarte lunga deoarece au o contraindicatie si aceea ca nu este indicat sa conduci. anyway am fost multumita de aceste pastile atat timp cat le-am folosit.
  •  
    • 331 mesaje
    18 Ian 2008, 17:05
    0 1
    Multumesc frumos. O sa-mi cumpar pt a le incerca, sper sa ma ajute. Daca ai sti cate pastile pe care scria ca nu ai voie sa conduci am luat si am condus.....
  •  
    • 3036 mesaje
    18 Ian 2008, 18:23
    2 1
    rhodiolin (capsule cu o planta macinata, de la calivita) este foarte bun pentru reglarea somnului. de fapt, e bun pentru reglarea mai multor chestii fiziologice, plus ca scade stresul, depresia, anxietatea etc etc etc... dar cel mai misto efect pe care l-am obtinut a fost, de departe, imbunatatirea remarcabila a calitatii somnului, ba chiar si a viselor.

apropo de valeriana: conform Ayurveda, nu este indicata pentru tratament indelungat, pentru ca induce o stare de lentoare mentala si acumulare de toxine (se ia doar in momentele de criza, maxim 3-4 zile consecutiv).
  •  
    • 3 mesaje
    20 Ian 2008, 22:06
    2 3
    Anisia am avut si eu probleme mari cu somnul am incercat toate somniferele posibile dar am renuntat la ele ca nu vroiam sa devin dependenta de ele prt ca dimineata cind ma trezeam eram toata ziua ametita . Mi-a recomandat o cunostinta capsule de sunatoare si Fito-sedin le gasesti la un magazin naturist ,nu sint nici scumpe si nu devii dependenta de ele .si-au facut efectul dupa 3 saptamini .Eu mai iau si acum din cind in cind si ma simt foarte bine [merita sa incerci ]
  •  
    • 761 mesaje
    8 Feb 2012, 09:32
    4 0
    Dar un somnifer care se poate administra o perioada mai lunga exista?
    Este pentru o persoana in varsta,care a folosit mult timp somnifere(Calmepam) si acum vrea sa le inlocuiasca cu ceva natural,dar eficient.
    Acest mesaj a fost editat de către Authentic: 8 Feb 2012, 09:33
  •  
    • 49 mesaje
    13 Feb 2012, 16:00
    5 4
    homeopatia rezolva f bine ac problema dar,costul unei consultatii e cam mare,in medie 200 lei;poti incerca ceva care merge in general,formula complexa 8 de la firma plant  extract.Este o combinatie de remedii care ajuta,nu are nici toxicitate si nu da dependenta.