Am nevoie de sfatul unui psiholog!

•  
    • 45 mesaje
    12 Ian 2008, 23:22
    0 0
    Buna,
    Sunt educatoare la o gradinita dintr-un sat. Intre copiii grupei mele, se afla si o fetita care, dupa parerea mea are grave probleme mintale. Atunci cand picteaza, fetita foloseste doar negru si maro. Iar cand coloreaza o face intr-un mod foarte nervos, violent, apasand cu creionul pana cand rupe foaia.
    Am incercat sa o ajut intr-un fel sau altul, folosindu-ma de joc, de difetite discutii, dar nu am reusit sa schimb nimic.
    I-am cerut sa imi explice ceea ce a desenat, mi-a explicat ca a desenat un copac, o casa, cerul, o steluta si iarba. Mi-a aratat chiar si locul unde se afla fiecare. Bineinteles foaia era pictata in negru si maro.
    De Craciun a spus ca isi doreste de la Mos Craciun, o forfecuta.
    Vreau sa va spun ca, la 6 ani, nu reuseste sa retina nici macar culorile sau numerele de la 1 la 10.
    Fetita provine dintr-o familie numeroasa ea fiind al 7-lea copil. Familia refuza orice fel de sfat, mentionand ca este un copil perfect sanatos, dar timid.
    Astept ajutor!
  •  
    • 4418 mesaje
    12 Ian 2008, 23:39
    0 0
    poate ca este timida dar in acelsi timp poate ca este oprimata acasa. Cine stie daca nu are o familie care o violenteaza fizic sau verbal. Ar fi bine sa vorbesti cu medicul de familie al familiei ca el stie cel mai bine si de asemenea cu preotul satului. Acesta e o autoritate in orice sat si altfel stie sa vorbeasca cu satenii. E respectat, intra in case le oamenilor, le stie problemele din discutiile zilnice sau de duminica si pooate ca r trebui sa vorbesti cu el in particular. Succes si felicitari pentru faptul ca te preocupa soarta micutilor. Esti un exemplu pentru multe cadre didactice care fac meseria aceasta din olictiseala, sau pentru ca nuy au gasit ceva mi bun.
  •  
    • 45 mesaje
    13 Ian 2008, 18:21
    0 0
    Iti multumesc pentru sfat.
    Familia, micutei face parte dintr-o secta si cred ca nu ar accepta sfatul preotului din sat. I-am povestit cazul si asistentului social din primarie si nu s-a aratat deloc interesat sa ma ajute.
  •  
    • 48 mesaje
    13 Ian 2008, 22:47
    0 0
    gradinita nu are psiholog sau asistent social? daca are cheama-l in timpul unei ore s-o evalueze si el.
    spui ca familia fetitei e de alta religie. banuiesc ca si ei au un conducator ceva. daca locuieste in sat si il cunosti ai putea vorbi cu el, poate de el asculta parintii fetitei. saraca,mi-e mila de ea!
  •  
    • 1015 mesaje
    14 Ian 2008, 05:29
    0 0
    Te-as ruga sa-mi zici de unde esti. Ma intereseaza localitatea si judetul. Pot lua legatura cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului pentru tine. Spun ca te pot ajuta sa se rezolve mai repede. Lasa-mi un ID de messenger si daca esti hotarata sa intervii in favoarea copilului ma implic cum am facut-o si in alte cazuri similare de abuz si neglijarea minorului.
  •  
    • 45 mesaje
    14 Ian 2008, 21:42
    0 0
    Sunt decisa sa fac ceva ca sa o ajut pe fetita, dar poate e prea mult sa fac ceea ce tu imi ceri. Nu pot interveni, astfel incat sa schimb viata intregii familii.
    Am de-a face cu o familie numeroasa, in care doar mama lucreaza iar tatal copiilor nu. In schimb acest om este extrem de dificil, incat eu ma bucur doar pentru simplul fapt ca lasa fetita sa vina la gradinita.
  •  
    • 1015 mesaje
    15 Ian 2008, 00:05
    0 0
    Ideea cu DGASPC din judetul de unde esti nu este una rea. Am impresia ca nu stii exact despre ce este vorba. Nu am spus ca intervin in defavoarea minorului care dupa spusele tale are nevoie urgenta de un control medical de specialitate, stabilirea unui diagnostic si eventual stabilirea unei masuri de protectie de catre comisia Medicala de expertiza pt. minori din cadrul DGASPC. Nu am spus ca va fi luat din familie pentru ca legile sunt in favoarea mentinerii minorului in familie si stabilirea unui plan de protectie de catre asistentul social, psiholog si familie. De aceea ti-am spus sa procedezi asa, pentru ca exista posibilitatea ca tatal sa poata gasi si un loc de munca, numai sa vrea. Nu conteaza religia din care face parte, sau secta cum zici tu, desi nu sunt convinsa ca poate fi vorba de vreo secta, exista personal calificat la nivelul institutiilor statului care se ocupa de aceste cazuri. In nici un caz tu nu vei aparea ca persoana care a sesizat cazul. Asa ca te gandesti si iei masura corecta care o poate lua un dascal(educator), in favoarea unui copil care se afla intr-o situatie de risc.
  •  
    • 24 mesaje
    31 Mai 2011, 15:28
    0 0
    Pentru consiliere psihologica acceseaza www.topexperti.ro, tot timpul este un psiholog online pregatit sa te asculte, sa iti analizeze problema si sa te indrume catre gasirea solutiilor eficiente.
    Cu drag,