Stie cineva???
-
0 0Pe 27 decembrie am avut contact sexual cu terminat innauntru si seara am luat pilula la ora 23 si a doua zi pe 28 trebuia sa iua pilula tot la 23 dar am uitat si am luato cu intarziere de 9-10 ore si apoi nu am mai luat deloc pilule mai aveam de luat 4 pilule de pe folie si nu le-am mai luat ca m-am simtit rau si am crezut ca e de la ele. Pe 31 mia venit ciclu si ma tinut cam 7 zile dupa care nu am mai luat pilule deloc ca nu mai vreau sa iau. Mentionez ca eram la prima folie de anticonceptionale din viata mea. INTREBAREA MEA ESTE CUMVA POSIBIL SA FI RAMAS INSARCINATA? Multumes si astept un raspuns urgent.
-
Tu citesti vreodata prospectul medicamentelor pe care le iei?A doua pilula ai luat-o complet aiurea.Se administreaza la 12 ore dupa prima (nicidecum dupa 24 de ore cum ai spus tu).Maxima intarziere admisa pentru a doua pilula este de 4 (partu) ore! Tu ai intarziat 12 +9-10 ore adica 21-22 de ore. Am o curiozitate..tu cati ani ai?
-
Anticonceptionalele nu actioneaza retroactiv. Pastila pe care o inghiti azi te protejeaza maine. asa ca tu in momentul acelui act sexual de pe 27 decembrie erai protejata.
Nu inteleg de ce crezi ca ai ramas insarcinata. Daca te-ai protejat dupa ce ai intrerupt anticonceptionalele, NU AI RAMAS!
PS:Cati ani ai?
in loc sa te duci la medic si sa urmezi instructiunile lui, tu faci dupa cum te taie capul sau dupa sfaturile unor persoane neavizate de pe forum. Iei postinor cand nu trebuiue, intrerupi anticonceptionalele aiurea la mijlocul foliei, renunti la ele fara nici un motiv si apoi vii si plangi pe forum!
In momentul in care o sa-ti vina mintea la cap si o sa faci numai ce iti indica medicul, atunci nu vei mai suferi de toate bolile inchipuite! -
pentru andreeaX din cate stiu eu pilulele se iau pe fiecare zi la aceasi ora si eu in ziua cu contactu am luato la ora care trebuia iar a doua zi nu am luato la 11 seara am luato dimineata la 8 adica nu am intarziat mai mult de 12 oare de la ora care trebuia sa o iau ca asa se faec parac sa nu intarzii mai ult de 12 ore de la ora la care le iei norma nu asa e?
-
Yoyomi, singurul mod in care nu poti ramane deloc insarcinata este daca nu te culci cu nimeni (bine era o poveste cu cineva care a luat din apa in care s-a spalat altcineva, dar cred ca este doar o poveste), deci abstinenta.
Orice alta metoda folosesti are oarece rata de esec si efecte adverse. Din aceasta dilema nu poti iesi ori efecte adverse si rate de esec, ori abstinenta.
Trebuie sa alegi metoda care te aranjeaza cel mai tare pe tine - este o optiune personala - si sa te tii de ea, nu sa o schimbi dupa cum ti se spune pe forum.
Deci da, poti ramane insarcinata ori de cate ori te culci cu cineva si indiferent de masura contraceptiva folosita, doar probabilitatea de a ramane insarcinata variaza, este mai mare sau mai mica.
Acum ai inteles?
EL: si daca nu folosesti nici o metoda nu este sigur ca ramai insarcinata, poti sa ramai sau sa nu ramai.