FIMOZA
-
0 0am un baietel de 1 an si 2 luni si am oservat de cateva ori ca atunci cand face Chanel i se umfl;a putica (se face ca un balonas), sa fie oare fimoza?
ati mai intalnit asa ceva? -
buna. nu stiu daca are vreo legatura cu ,,chanelul'' cum ii zici tu. din cate stiu eu, copilul are fimoza atunci cand cuculetul nu i se decaloteaza, adica daca tragi de pielicica in jos nu se trage. si daca pe acolo pe unde face Chanel e o gaurica mica. poti merge la medicul copilului( cred ca ar fi trebuit sa-ti spuna pana acum daca era vreo problema), sau la orice medic pediatru din spital sau policlinica (eventual particulara- pt linistea ta). e posibil sa nu fie fimoza. medicul va face o manevra mai dura de decalotare si va desprinde pielicica de pe varful cuculetului.e micut si poate scapa relativ usor si fara prea multe traume .daca nu, va fi nevoie de interventie chirurgicala. in orice situatie sa stii ca il va ustura foarte tare cand va face pipi. e de inteles. iar putilica i se va umfla tare.vor fi vreo 3-4 zile de suferinta. nu sta fara sa controleze medicul copilul. se poate aduna mizerie in pielicica aceea si se va forma ,in cel mai nefericit caz, puroi. nu vreau sa te sperii, nu e chiar f grav, dar gandeste-te ca e mai bine sa mergi cu el la control.
va doresc multa sanatate.