a scapat cineva de dermatita seboreica?

•  
    • 125 mesaje
    3 Ian 2008, 23:39
    0 0
    sufar de mai bine de 10 ani de acesta boala....am cheltuit f multi bani pe doctori si tratamente iar boala reapare iar si iar!!! voi cum va descurcati?
  •  
    • 3036 mesaje
    4 Ian 2008, 01:07
    0 0
    1. ma spal pe cap indata ce scalpul incepe sa se ingrase - intervalele nu-s regulate: uneori e nevoie sa ma spal la 3 zile, alteori la 5-6... dar nu tin cont de regularitate, ci de necesitate.

2. ma vopsesc lunar cu henna (nu arde parul, hraneste si vitalizeaza scalpul, regleaza secretia de sebum)

3. nu stiu cazul tau, dar mie, daca nu pastrez o igiena impecabila a tenului si daca nu schimb cremele de fata din cand in cand, dermatita seboreica imi apare si pe frunte, aripile nasului si sprancene.

una peste alta, dermatita seboreica este, de obicei, cronica. dar, dupa cum vezi, o poti tine in frau cu usurinta.
  •  
    • 89 mesaje
    4 Ian 2008, 17:56
    0 0
    iti recomand sa folosesti sampoane medicale, comercializate in farmacii (Foltene, Nizoral, Ducray, Klorane)
    sunt ceva mai scumpe, dar merita!!!
  •  
    • 86 mesaje
    4 Ian 2008, 19:19
    0 0
    pentru petele care apar pe piele(fata,nas dupa ureche)imi dau cu un unguent FUCICORT, iar pt. scalp am de la dermatolog o solutie care se face in farmacie si ma dau cu ea cand este nevoie.Adica fac cure de 1 luna la o perioada de cca.3 luni.Si cred ca este OK.Si sampoanele numite mai sus sunt foarte bune eu folosesc FOLTENE .Si probabil ca dr. oricum ti-a zis ca dermatita se amelireaza nu se tratateaza