...ce culoare neagra
-
0 0Buna fetelor. Am ciclu regulat si nu folosesc anticonceptionale, dar luna aceasta am observat ca CM a venit cu o zi mai devreme dar era de culoare neagra nu a de obicei. Am ceva in neregula? Multumesc anticipat si un La Multi Ani!
-
Buna,nu sunt medic dar mai stiu si eu cate ceva ,din experientele prin care am trecut.Daca ciclul vine mai devreme cu o zi ,nu e nici o problema,atata timp cat nu vine mai devreme de 21 de zile este ok,asta mi-a spus doctorita ginecolog,si pot spune ca e un medic f bun .In privinta culorii, nu stiu exact, dar probabil ca acea culoare nu va ramane la fel in toate zilele de ciclu.Mie imi vine uneori maro in prima zi ,si apoi devine rosu a doua zi.Iar iarna , am auzit f des ca ciclul vine mai devreme la multe fete,probabil de la frig..Parerea mea e sa intrebi totusi medicul ,dar ceva grav nu este,o sa vezi.Un An Nou fericit!!!
-
Tanelu, conform medicinei ayurvedice, sangele mentrual de culoare foarte inchisa este normal la femeile cu un anumit tip constitutional (preponderent Vata Dosha).
Avand in vedere ca frigul uscat agraveaza (mareste caracteristicile lui) Vata Dosha, nu este de mirare ca ai constatat modificarile pe care le-ai descris.
Vata Dosha are efect usucator - prin urmare, atunci cand ea este agravata (asta se poate intampla, in timpul iernii, chiar si la persoanele cu tipuri constitutionale preponderent Pitta sau Kapha) poate determina deshidratare, uscarea pielii, caderea parului, scaderea imunitatii, constipatie, reducerea cantitatii de sange mentrual (si aspectul lui "uscat", inchis la culoare).
Remediile sunt: alimentatie nutritiva si usor asimilabila (orez, supe, legume fierte, fructe dulci, miere, unt etc), odihna suficienta, hidratare cu lichide necarbonatate.
De evitat: mancarurile uscate, sarate, acre, grase, excesiv de picante (mancarurile usor picante sunt OK, ba chiar se recomanda consumarea lor, deoarece au efect incalzitor), suprasolicitarile fizice si nervoase.