Pot avea un bebet?
-
0 0De 8 ani ma cunosc cu sotul meu. De 2,5 suntem sot-sotie, si de 2 ani incercam sa facem un bebet. Am luat anticonceptionale timp de 4 ani consecutiv. Am intrerupt acum 3 ani si ceva. Am urmat un tratament de 6 luni (sept.2006-febr.2007) cu Duphaston pentru cicluri neregulate (datorita intreruperii de anticonceptionale). Cat de cat CM s-a stabilizat, dar in luna mai 2007, datorita unui soc emotional provocat de licenta am revenit la cicluri neregulate. Dupa o asteptare de 40-60 zile, imi provoc CM luand 5 zile de Duphaston. Prima zi de ciclu (provocat) a fost pe data de 20 nov. 2007 si inca nu a venit. Intre timp (3 dec.) am luat legatura cu un dr. ginecolog f.bun din Cluj care sa ma ia de la A la Z. Dupa un consult, ecografia e ok ... nimic anormal. Mi-a dat sa fac o serie de analize hormonale. Analize facute in ziua 21 de CM (10 dec.2007): cortizol -360.5, FSH - 6.48, LH -7.92, Progesteron -1.89, Prolactina - 215.5, FT4 - 17.46, TSH -1.69, Testosteron -0.991. Urmeaza sa fac in ziua 3-5 a CM analize pentru estrogeni si TSH. Problema e ca nu mai apare CM. In urma unei discutii cu dr. curant mi s-a recomandat sa stau sa astept urmatorul Cm, chiar daca va trebui sa astept 6 luni. Eu insa nu mai am rabdare. Am 29 ani si sotul 33 ani. Acum 8 luni, sotul a facut o spermograma. Rezultat: oligoastenospermie. Nu stiu ce sa fac? Sa astept ???? Nu mai am rabdare. Cu multumiri.
-
macanel , acceasi problema o avem si noi si am sa-ti impartasesc un pic din experienta mea.
in primul rand vreau sa-ti spun ca un simplu consult si un echo sunt mega insuficiente ca si investigatii ce ti s-au facut. mii de doctori mi-au explicat ca echografic se stabileste daca forma si aspectul fizic al organelor este normal si nicidecum daca ele si functioneaza normal. pentru asta se fac asa: contrlo, echografie, histerosalpingografie - o operatiune prin care se stabileste daca trompele tale uterine sunt infundate sau nu ptr ca daca sunt ii bai si doctorul trebuie sa te trateze in consecinta, daca trompele sunt ok se incepe stabilirea perioadei fertile, adica a ovulatiei, stabilindu-se astfel daca ovarele tale sunt functionale sau nu. deci, prin diferite metode cum ar fi temperatura bazala, recoltarea de glera cervicala -asta am facut eu- in perioada in care teoretic ar trebui sa ai ovulatie, testele de ovulatie de la farmacie s.a.m.d. abia dupa toate investigatiile astea dar nu neaparat ultima data, mergi la analize hormonale, VSH etc. dupa ce s-a terminat si cu analizele hormonale, si presupunem ca esti fericita posesoare a unor valori super, poti spune ca esti in regula.
INSA...daca sotul tau are problema asta...e nasol...si este imperios necesar, prioritar si urgent sa inceapa EL sa investigheze si sa se trateze.
problemele de natura femeiasca am inteles din experienta medicilor ca se trateaza de 1000 de ori mai repede decat cele de natura barbateasca. -
Mersi de raspuns. Da, sunt din Cluj. Analize hormonale am facut ... sunt ok. Test de ovulatie am facut pe perioada celor 6 luni si doar intr-o luna am picat pe ziua minune. Problema mea e ca nu imi apare ciclul, doar daca iau Duphaston. Dr. mi-a spus sa nu iau nici un fel de medicamente, sa stau sa astept sa vina singur. Chiar daca va trebui sa astept 6 luni!!! Si apoi sa fac in ziua 3-5 a CM estrogenii si TSH. Si abia apoi va decide care e pasul urmator. Ne gandeam ca si datorita stresului am avut deregrarile hormonale. Eu ce am dat licenta si sotul si-a sustinut doctoratul. Daca stii ceva referitor la aceasta problema, te rog, raspunde-mi. Mersi
-
salut...am ajuns acasa si am sa caut reteta pentru oligospermie.
inteleg ce spui tu cu stresul pentru ca si noi am fost super stresati...asa de tare incat de la 60 milioane spermatozoizi sotul meu avea 1 milion dupa aproximativ 6 luni INSA, pana nu rezolvi cu situatia sotului nu are nici un rost sa-ti provoci ciclul cu medicamente si sa incerci sa ai ovulatia care din cate am vazut nu e grozava. degeaba iti rezolvi problema daca nu este sotul tau in regula. incearcati sa repetati spermograma dar trebuie sa treaca 3 luni de la ultima analiza...