o alternativa a pilulei contraceptive
-
0 0Am auzit ca exista anumite ovule sau comprimate care se folosesc pt. contraceptie. Cine ma poate ajuta sa imi spuna mai multe despre ele?
-
Eu zic sa mergi la un cabinet de planing familial. Ti se va prescrie o metoda adaptata tie.
Prezervativul e sigur daca nu cade si daca nu se rupe. Nu cumpara cele mai ieftine. Va trebui sa cumperi unul de dimensiuni adecvate si pe multe cutii nu scrie asta.
Steriletul e sigur.
Calendarul nu e o metoda sigura 100 %. Trebuie sa tii cont ca ovulul traieste cateva zile de la ovulatie. Spermatozoizii traiesc si ei cateva zile dupa raport. Nici asa nu esti sigura 100 %.
Mai sunt anticonceptionalele care se baga in vagin inaintea raportului sexual. Ca sa aiba efect nu-i voie sa te speli cateva ore dupa raportul sexual. Nu-s sigure 100 %.
Pe piata gasesti urmatoarele contraceptive vaginale:
- CONTRACEPT ovule
- PHARMATEX comprimate vaginale (produs frantuzesc deci scump)
- PHARMATEX crema vaginala
- PHARMATEX capsule vaginale moi
- Film LUCHINNI (film vaginal)
- DELFEN crema
- IN ROMANTIC folii
- SWAN folii
- PELICULAE NONOXINOLY folii (chinezesc, ieftin)
Unele contraceptive vaginale fac spuma. Nu toate sunt acceptabile.
- PHARMATEX ovule -
_irina eu folosesc ovule Pharmatex de aproape un an. Insa ocazional, nu mai multe de 2-3 pe luna. Nu am avut nicio problema.
Roxana, poate ar trebui sa ne spui ce fel de relatie ai, ca sa te sfatuim. Daca nu ai un prieten stabil sau este f.tanara clar alege prezrvativul. Sterilet exclus inainte de prima sarcina. -
_irina_ , nu o sa ai nicio problema. Cumpara-ti 2-3 bucati si testeaza-le. E adevarat, au un miros cam neplacut

dar in rest nu produc iritatii, din contra - lubrifiaza
Eu le folosesc doar daca se intampla sa fie intr-o perioada nu foarte sigura, in rest (imediat dupa ciclu sau inainte sa-mi vina)prefer fara... -
Da ovulele sunt bune.Am folosit si eu intr-o vreme PHARMATEX,chiar dupa metoda despre care spunea o eva mai sus.In zilele de mijloc ale calendarului.Si a fost in regula.Mai multe femei le au incercat si au fost multumite.Dezavantajul este ca dupa ce le introduci sexul oral iese din discutie
.Si cand te ridici e posibil sa ai surprize.Deci nu ti da libertate de miscare prea mare ca sa zic asa ...