E un medic oncolog aici ?

•  
    • 246 mesaje
    29 Dec 2007, 21:17
    1 0
    Va rog din suflet sa-mi dati si mie un sfat. Nu stiu ce sa mai fac.
    Am 40 de ani si de circa un an de zile am constatat ca am un foarte mic nodul la sabul drept. Pana acum 2 saptamani nu i-am dat nici o atentie pentru ca nu m-a deranjat niciodata.
    Acum 2 saptamani, insa, am constatat ca nodulul s-a marit si ma doare la palpare. Ca urmare, m-am dus la Centrul de Diagnostic si Tratament Victor Babes la Oncologie. Aici medicul oncolog mi-a facut 0 ecografie si mi-a spus ca am o tumoare de 3,5 cm x 1,5 cm care trebuie neaparat operata. Problema e ca voi afla daca tumoarea e benigna sau maligna abia atunci cand ma voi opera.
    Din cate am discutat cu medicul chirurg am inteles ca trebuie neaparat ca tumoarea sa fie extirpata si ca acesteia i se va face biopsia imediat dupa extirpare ca sa constate daca e maligna sau benigna. In cazul in care e maligna imi vor extirpa si nodulii axilari, voi lua citostatice, etc, etc.
    Sunt disperat. Nici nu vreau sa ma gandesc la asa ceva. Ca incurajare mi s-a mai spus ca foarte rar barbatii fac tumori maligne la san.
    Mi-a mai spus ca aceasta tumoare trebuie oricum extirpata, pentru ca chiar daca e benigna, in timp poate deveni maligna.
    Nu mai stiu ce sa fac si trebuie sa recunosc ca imi este frica.
    Parca nu-mi vine sa ma operez. Nu stiu.
    Exista si alt remediu ?
  •  
    • 28 mesaje
    29 Dec 2007, 22:57
    0 0
    Draga Marius,

Este adevarat ca si barbatii pot face cancer la san, dar numarul lor este infinit mai mic decat cel al femeilor.
    Te sfatuiesc, sa nu intri in panica, deoarece acea tumoare, mai mult ca sigur, este benigna.
    Asculta sfatul medicului oncolog, opereaz-o, ca sa nu ai surprize neplacute mai tarziu(se poate maligniza din diverse motive).
    http://www.google.com/search?hl=en&q=barbatii+fac+cancer+la+san%3F

Multa sanatate si tine-ne la curent cu evolutia problemelor tale.
    Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa-ti dea tot binele din lume!
  •  
    • 246 mesaje
    30 Dec 2007, 13:26
    0 0
    Va multumesc pentru sfat, dar nu vreau sa ma operez pentru ca nu mai am incredere in doctori. Am patit-o de prea multe ori cu ei si m-au nenorocit de cateva ori. Nu am timp acum sa va povestesc toata viata mea. Nu e nici momentul nici locul.
    Tot ceea ce vreau sa stiu este daca exista cumva un tratament pentru ceea ce am eu.
    NU VREAU SA MA OPEREZ !
  •  
    • 4017 mesaje
    30 Dec 2007, 14:05
    0 0
    Marius, ba ai sa te operezi si ai sa faci tot ce-ti spune doctorul oncolog cu enorma experienta! Asta daca vrei sa te numeri fie printre cei 80% dintre oamenii diagnosticati cu tumori beningne si tratati chirurgical, fie printre cei 96% supravietuitori ai unui cancer mamar diagnosticat si tratat in stadiile I si II prin chirurgie, chimio si tot ce mai e necesar!
  •  
    • 246 mesaje
    30 Dec 2007, 15:04
    0 1
    Nu. Nici nu ma gandesc.
    Poate aflu un tratament naturist.
  •  
    • 41 mesaje
    30 Dec 2007, 17:21
    0 0
    Draga Marius, eu sunt de principiul sa-ti asculti glasul sufletului si sa nu te lasi influientat de cei din jur fiindca intuitia nu te inseala. Tratamente naturiste sunt f multe dar sunt si costisitoare. Investigheaza-te f bine si mai ales informeaza-te singur fiindca medicii nu stiu de ce nu iti dau deloc informatii nici chear cand le ceri. Fa-ti markerii tumorali si vezi cum sunt. Nu lua hotarari in pripa si mai ales la disperare! Iti doresc multa sanatate si te astept cu vesti bune!
  •  
    • 2 mesaje
    30 Dec 2007, 19:29
    0 2
    Draga Marius sunt operata de cancer de san de 2 ani.Pot sa iti spun ca nu trebuie sa te sperii asa de tare.In primul rand nu ai voie sa faci nici o greseala,concentreaza-te pe asta.Foarte posibil e sa fie o tumoare benigna.Majoritatea celor care se operau asta aveau.Eu am avut ghinion si a fost maligna.Gandeste-te cum te simti ca femeie dupa ce te trezesti ca nu mai ai un san si mai ai si cancer.Dupa care faci chimioterapie si chelesti.Si totusi am trecut cu bine prin toate astea si pot sati marturisesc ca ma simt binesi nu-mi vine sa cred ca am putut sa scap cu bine din tot iadul prin care am trecut timp de aproape 7 luni.Tratamentele naturiste pot sa te ajute doar concomitent cu tratamentul alopat dar nu te vindeca si poti sa te trezesti in cativa ani cu metastaze cine stie pe unde si sa nu mai poti fi salvat.Cancerul de san este curabil in procentaj f.mare daca e prins in stadiu mic.Eu totusi iti doresc sa faci ceea ce trebuie si sa fie ceva benign.Cel mai bun chirurg din Fundeni chiar daca e mai dur e DR.Aldea Marius.Succes.
  •  
    • 122 mesaje
    30 Dec 2007, 21:45
    0 0
    Marius,daca iti doresti sa traiesti,va trebui si treci peste tot.Si eu zic ca merita.Sa-ti dea Dumnezeu puterea sa treci peste toate cu bine !
  •  
    • 246 mesaje
    31 Dec 2007, 04:58
    0 0
    Nu vreau sa ma intelegeti gresit dar eu nu vreau sa trec prin toate astea. Mi se pare traumatizant.
    Trebuie sa existe un tratament care sa evite operatia.
    O sa mai caut sa vad ce-o sa gasesc.
    Oricum de operat n-o sa ma operez niciodata.
  •  
    • 41 mesaje
    31 Dec 2007, 10:47
    0 0
    Si eu gandesc la fel ca tine. As putea sa-ti mai spun cate ceva din dar as vrea sa luam legatura in particular.
  •  
    • 246 mesaje
    31 Dec 2007, 13:19
    0 0
    luky cum putem lua legatura in particular ?
  •  
    • 41 mesaje
    31 Dec 2007, 14:33
    0 0
    cred ca singura solutie este sa dai ID-ul ca eu nu am gasit un mod de a-ti trimite un mesaj privat.
  •  
    • 246 mesaje
    31 Dec 2007, 18:09
    0 0
    Adresa mea de mail este: marius_amore@yahoo.com
  •  
    • 6 mesaje
    2 Ian 2008, 00:43
    0 0
    Si eu am suferit o operatie de ac tip.Am trecut prin fazele de negare a realitatii, nu puteam crede ca mi se intampla asa ceva, ca am asa ceva, am mers la mai multi doctori, care m-au indrumat spre operatie.Am ajuns la concluzia ca am fost mai speriata nu de operatia propriu zisa ci de posibilul rezultat care se stabileste in urma operatiei.Din fericire nu a fost malign.Trebuie sa afli adevarul, nu poti amana la nesfarsit.Iti doresc mult curaj!
  •  
    • 246 mesaje
    3 Ian 2008, 22:10
    0 0
    Ziirra spune-mi te rog, dupa aceasta operatie a mai fost nevoie sa urmezi vreun tratament ?
  •  
    • 246 mesaje
    0 0
    Ziirra spune-mi te rog, dupa aceasta operatie a mai fost nevoie sa urmezi vreun tratament ?
  •  
    • 246 mesaje
    0 1
  •  
    • 246 mesaje
    8 Ian 2008, 10:46
    0 0
    Nu stiu ce sa va spun dar atat au insistat fetele mele in ultimele zile sa ma operez ca pana la urma am cedat.
    Nici acum nu sunt convins ca asta e cea mai buna solutie dar de maine ma internez pentru pregatirea pentru operatie iar vineri sunt la cutit.
    Sa nu radeti de mine daca va spun ca im e tare frica.
  •  
    • 392 mesaje
    8 Ian 2008, 11:21
    0 0
    Marius, frica e un sentiment normal in aceasta situatie. Nu ai de ce sa te rusinezi. Esti om si oamenii au sentimente.
    Trebuie sa ai incredere ca toate au un rost in viata asta si incercare prin care treci face parte din planul pe care Dumnezeu il are cu tine.
    Iti doresc multa sanatate, curaj si incredere ca totul se va sfarsi cu bine.
  •  
    • 246 mesaje
    8 Ian 2008, 12:20
    0 0
    Iti multumesc titilina.