cu gandul la sarcina...

•  
    • 89 mesaje
    29 Dec 2007, 11:11
    0 0
    am o mare, mare problema
    de cativa ani ma chinui sa scap de o candidoza nesuferita. apare, dispare, iar apare....
    ne gandim foarte serios sa avem un copil si avand in vedere problema mea, va dati seama ca nu sunt deloc linistita
    am fost la un medic ginecolog si i-am spus ca vreau sa-mi fac toate analizele, sa vad daca sunt bine
    stiti ce mi-a spus? "tu fa-l mai intai si apoi vedem noi..."
    asa ca nu pot sa nu ma intreb ce s-ar intampla daca eu as fi insarcinata si as avea candidoza, daca bebele s-ar dezvolta intr-un astfel de mediu...
    plz, astept comentariile voastre!!
    multam!
    alya
  •  
    • 453 mesaje
    29 Dec 2007, 18:54
    0 0
    Buna,
    nu stiu daca tu vorbesti de acea candida albicanis, sau ceva de genul!Daca da, sa stii ca de asa ceva nu scapi, ci o ai in permanenta in organism, doar ca uneori se manifesta, iar alte ori nu, in functie de alimentatie, stres, etc, iar pe perioada sarcinii te poti astepta sa isi faca aparitia foarte des!Intreaba alt doctor, ca nu cumva sa fie vorba despre altceva, mai grav ce ar putea dauna unui bebe, sau chiar te-ar putea impiedica sa il ai!
    Multa sanatate!
  •  
    • 96 mesaje
    30 Dec 2007, 10:22
    0 0
    buna!

eu am candidoza de cativa ani buni si nu mai pot sa scap de ea . Pe fondul acesta am ramas insarcinata anul trecut in iarna si uite ca nu s-a intamplat nimic in timpul sarcinii nici cu bebe si nici cu mine. Acum am un baietel de toata frumusetea.
    Asa ca eu ti-as spune sa nu-ti faci prea mari probleme daca ai numai candida. Dar fa-ti analizele inainte sa fii sigura ca nu-i si altceva. De-asta ti-a si raspuns doctorul cum ti-a raspuns. Eu pe toata perioada sarcinii am facut tratament pt candida doar o singura data, prin luna a VI-a, dar degeaba, tot n-a disparut. Si oricum secretiile sunt mai abundente in sarcina decat sunt in mod normal.
  •  
    • 89 mesaje
    2 Ian 2008, 18:31
    0 0
    salutare!
    multumesc pentru mesaje!
    asta mi-a spus si doctorul, ca nu treb sa-mi fac probleme, dar eu normal ca ma stresez... ma gandesc ca daca bebe s-ar dezvolta intr-un mediu nesanatos, n-ar fi tocmai bine pt el...
    n-am stiut ca se fac tratamente si pe timpul sarcinii...
    o sa merg din nou la doctor, o sa-mi fac din nou analize (sunt sgura ca vor iesi din nou rele), o sa fac din nou tratament (nu mai stiu al catelea), o sa astept sa treaca luna sa merg din nou la medic, s.a.m.d.
    raspunsul tau, gopo, m-a bucurat. intr-un fel mi-ai confirmat ca e ok ce mi-a spus doctorul
    o sa vad si eu cum stau...
    tineti-mi pumnii!!!
    evelor, daca mai aveti experiente asemanatoare, plz, scrieti-mi!!!
  •  
    • 49 mesaje
    14 Ian 2008, 12:16
    0 0
    da iubita,fetele au dreptate,nu se intampla nimik,pana la urma majoritatea gravidelor fac candida,euy prin lna a opta am facut,mi-a dat dr niste ovule care se opeau inauntru.chiar asa...ramai tu gravida...sa stii ca multe chestii se rezolva in timpul sarcinii si chiar la nastere.important este ca inainte de nastere sa faci un tratament mai intens pentru asta,pentru ca,daca o sa nasti normal,il va eranja un pic pe bebe,se va naste cu ochisorii lipiti,si nu-i va conveni bafta multa.pupici