hpv grup suport
-
27 Dec 2007, 16:180 0Scuze, am sters mesajul initial,cred..Problema mea este ca am fost diagnosticata cu hpv acum 2 ani,si nu am reusit sa il elimin din organism,asa cum am auzit ca se intampla de obicei.La inceput a iesit pap 2 cu ascus,acum nu mai apare ascus ,dar tot 2 e clasa.Medicul a spus ca e ok,mai ales ca nu am rana pe col.Dar tipajul nu e prea incurajator..a isit 6,31,59..desi initial a iesit cu risc scazut.Daca nu am rana pe col,dar am hpv cu high risk ce pot face ,in afara imunomodulatoarelor? Va rog dati -mi un sfat,sunt f nefericita si ingrijorata..
-
27 Dec 2007, 22:03Faptul ca ti-a iesit clasa II este foarte bine. Mai bine de atat nu se poate (in principiu). Daca inainte ti-a iesit low risk, si acum ti-a iesit high risk, inseamna ca te-ai infectat pe parcurs cu alte tulpini. Deci poblema nu este ca nu ai eliminat virusul ( probabil ca ai facut-
, ci ca ai capatat intre timp alta tulpina...Inante ce tulpini ti-au iesit? -
28 Dec 2007, 17:43Mersi frumos de raspuns,pana acum nimeni nu mi-a raspuns.Nu stiu ce tuplini au iesit data trecuta, pt ca nu am avut bani sa imi fac acel tipaj viral complet-mi s-a spus doar ca o sa imi comunice daca e low sau high-Asa ca pe buletinul de analize au scris:"nu s-a detectat prezenta tulpinilor cu risc crescut oncogen..".Acum 2 luni am facut un tipaj viral complet si acolo au specificat exact ce fel de tulpini sunt..O sa mai fac o colposcopie sa fiu sigura ca e ok..stii cumva, hpv se ia numai prin contact sexual? Unii medici sustin ca se poate lua si din aer ,altii ca numai prin sex..
-
29 Dec 2007, 00:03Prin aer in nici un caz. Prin contact direct, eventual: de ex daca porti lenjeria altcuiva, de pe toaleta...dar cred ca e putin probabil, deoarece chiar daca te asezi pe toaleta, nu te atingi in zona intima, lenjeria altora nu cred ca poarta cineva, etc...Deci , aproape sigur ai luat-o prin contact sexual...
-
29 Dec 2007, 08:58Stiu ca sunt multe Eve cu aceasta afectiune,oare de ce nu isi dau si ele cu parerea? Nu putem fi solidare una cu alta la nevoie?Stiu ca era un topic mai vechi cu hpv dar am zis sa il "reactualizez".
Oricum Selena iti multumesc frumos