Tic nervos
-
1 0Va rog muult sa ma ajutati si pe mine pt ca nu gasesc nicunde un raspuns!
Iubitul meu are un tic nervos de cateva luni..tresare f des...Si il oboseste ingrozitor acest tic...face intr-una..si cand se asaza in pat, sa se culce, incepe sa faca intr-una si nu se poate controla..
Cand incearca sa se abtina,face eforturi f mari si simte ca oboseste psihic.El spune ca se accentueaza atunci cand e f stresat, de la munca, de la alte suparari de zi cu zi..
Spre ex, in weekend ne-am relaxat la munte, si nu a mai facut vreo 2 zile.Dar cand am revenit in Bucuresti a revenit problema asta..Nu stiu ce sa fac sa il ajut pt ca ma chinuie cand il vad ca se straduieste atat fara rezultat.
El spune ca doar el poate rezolva problema, controlandu-se.Dar eu i-am sugerat sa mergem la un medic si sa primeasca un tratament...
Numai ca nu stiu la ce tip de medic sa mergem.Aveti vreun sfat pt noi?!Va rog mult!
Multumesc anticipat! -
La neurolog ma gandeam si eu sa mergem..
Nu cred ca este f grav, numai ca il enerveaza ca nu se poate abtine..si devine un cerc vicios.
Cred ca se aseamana cu clipitul excesiv, pe care il obs la unele persoane.E un anumit de gen d "clipit"(mai accentuat), care stiu ca se remediaza cu un anumit tratament(colega mea de banca din liceu avea asa ceva).Si cred ca se aseamana. -
eu tot n-am inteles in ce consta ticul.
"tresare" - ce parte a corpului? picioarele? mainile? faciesul?
apropo: exista un "tresarit" fiziologic, fara componente psihice sau neurologice, care apare de obicei inainte de cufundarea in somn sau chiar in timpul acestuia. cauza lui este o postura incomoda, pe care corpul o rectifica printr-un simplu reflex muscular.
asa ca, in primul rand, ar trebui vazut daca nu cumva salteaua este deteriorata, daca perna este confortabila sau daca postura in care el sade in pat este una OK.
daca salteaua de acasa are arcurile rupte, daca e prea moale sau prea tare; daca perna este prea inalta/prea joasa, prea tare/prea moale etc, trebuie inlocuite.
daca tresaritul continua si dupa eliminarea cauzelor de mai sus, atunci da, mergeti la medic.
dar eu as zice sa nu mergeti direct la neurolog, ci mai intai la un ortoped care sa verifice starea coloanei vertebrale. -
Salteaua e noua.Acum vreo 2 luni ne-am cumparat un pat nou, confortabil..Deci nu e asta problema.Facea si inainte sa ne luam patul, face si acum..
Si face si in timpul zilei, nu numai inainte de culcare...
Initial s-a manifestat printr-o incruntare a fetei, urmata de un tresarit(numai al fetei).Acum face cu tot corpul, in special cu piciorul stang, dar uneori chiar cu amandoua.Nu va imaginati acum ca..sare in sus
Dar tresare..Miscarea se accentueaza cand e nervos, cand ne certam, cand e obosit etc.
Tresaritul se aseamana cu ceea ce ai spus tu, donna...Tresaritul acela de dinaintea somnului, cand ai impresia ca urci niste trepte sau sari o groapa si te trezesti brusc, avand senzatia de cadere..Cred ca am trecut cu totii prin asta..
Dar la el e o miscare repetata, ziua, noaptea, in picioare, jos..Se accentueaza cand e nervos, se reduce cand e linistit..Deci clar e pe fond nervos..
Tb neaparat sa rezolvam, numai ca nu stiam unde.Cred ca solutia cea mai buna e la neurolog..Stiti vreunul?Eu sunt din provincie, dar sunt studenta in Buc..Si vom merge in aizi la medic. -
Da, si eu tresaream in somn din cauza oboselii...
Chiar in vara asta, am fost intr-o excursie si am dormit cam inghesuiti in camera, cu niste prieteni, care intrasera la idei cand ma vedeau asa... Dupa tresaritul asta ramaneam cu un soi de spaima in mine, nu stiu ce am avut dar intrasem rau de tot in panica.
Si cam toata vara tot asa am tinut-o, vad totusi ca din toamna nu am mai avut asa ceva... dar am incercat sa nu ma mai gandesc la asta .
Eu sunt sigura ca este de la stress dar si de la lipsa vitaminelor sau mineralelor, oricum e un semnal ca organismul duce lipsa de ceva.