amenoree?
-
0 0buna fetelor! stie careva ce pot avea in cazul in care nu am menstruatie de 5 luni si nici insarcinata nu sunt? am fost la medic si mi-a spus ca am amenoree . mi-a dat tratament si mi-a venit doar o luna, revenind din nou la lipsa acesteia. sunt foarte ingrijorata si sincer nu am timp de analize. am doar 21 de ani si lucrez de dimineata pana seara la 10. stresul ia si el parte la aceasta? multumesc
-
draga mea,cred ca ai o dereglare hormonala,am "beneficit "si eu de acelasi diagnostic,cu precizarea ca vreo 3 ani nu am avut decat o picatura la 6\12 luni sau chiar deloc.MIe mi s-a prescris utrogestan,care a avut efect,incearca sa mai consulti un medic pt. a beneficia de alt tratament,si lucrurile se vor regla in timp.multa sanatate!
-
Nici mie nu mi-a venit 7luni si m-am si ingrasat putin, imi ieseau mai multe cosuri, aveam probleme cu constipatia. Mie medicul mi-a dat duphaston, mi-a venit a doua zi dupa ce am inceput sa le iau(m-a tinut vreo 2 sapt) iar urmatoarea data mi-a venit dupa aproape 2luni(adica zilele astea), acum astept sa vad cum o sa-mi mai vina.
Mentionez ca dupa ce mi-a venit prima data nu am mai avut probleme cu constipatia, si cu cosurile mai putin si am reusit si sa slabesc putin(beau ceai antiadipos chinezesc). -
draga mea..daca vei citi despre papanicolau vei vedea ca acest test este unul care sa-ti dezvaluie starea colului uterin(HPV,riscuri si multe altele)in cazul lipsei menstruatiei vorbim de un dereglaj hormonal,rareori se raporteaza anomalii care sa induca lipsa ciclului,de aceea in cazul tau sunt relevante dozarile hormonale care ti le poate face ginecologul sau un endocrinolog,mergi din nou cand poti la un medic ,roaga-l sa-ti faca ceea ce ti-am sugerat,si e ideal sa-ti faci si un test papanicolau,poate vei fi una din fericitele femei care vor beneficia de vaccin HPV,rabdare si multa sanatate,nu esti singura care ai aceste dereglari (ti-am dat ex. personal,sau citesti ceea ce ti-a scris NOELIA care dupa cum vezi a beneficiat de un progesteron,ceea ce e necesar si la tine dar sub indrumarea medicului)multa bafta!
-
papa-nicolau detecteaza probleme de natura 'tehnica', daca pot sa zic asa. adica daca ai ceva cu colul uterin. menstruatia nu are treaba in general cu organele, ci cu functia in sine, ceea ce inseamna ca e o dereglare hormonala.
fa-ti niste dozari hormonale sa vezi daca ai ovulatie.
lipsa menstruatiei inseamna in general lipsa ovulatiei. du-te si ia-ti sange pt dozari hormonale: progesteron (valoarea acestuia iti va spune daca ai ovulatie sau nu), prolactina, estrogen si mai sunt vreo 2 nu mai stiu cum le zice, poti intreba acolo, is 5 de toate.
is cam scumpe, ce-i drept, dar daca ai bani se merita sa le faci