intrerupere anticonceptionale
-
0 0buna,fetelor.Am nevoie de ajutorul vostru.Am decis sa intrerup anticonceptionalele incepand de luna trecuta din proprie initiativa.Am vrut sa vad daca mi s-a reglat menstruatia dupa lunile de anticonc.Initial m-am apucat de anticonceptionale pt reglarea menstrei, dar intre timp mi-am inceput viata sexuala.Si luna asta ar trebui sa-mi vina prima data fara anti.Dar aseara am avut o experienta neplacuta de a se rupe prezervativul de 2 ori.Am o mare frica in mine acum.Am luat de dimineata Postinor,dar nu pot sa iau de fiecare data cand se rupe prez(si culmea era durex).Am facut bine ca am intrerupt anticonceptionalele pt a vedea daca mi s-a regalt ciclul menstrual,in ciuda faptului ca risc sa se mai rupa prezervativul si sa nu mai pot sa iau Postinor? Sau sa ma apuc inca o data de ele.Voi ce credeti, anticonceptioanlele pot dauna pe termen lung daca nu sunt intrerupte o perioada?Din cate am citit eu da, dar o persoana cu mult mai multa experienta in domeniu a spus ca nu.Chiar mi-a sugerat ca am gresit ca le-am intrerupt, pentru ca sunt supusa riscurilor de gen prezervativ rupt, asa cum mi s-a intamplat azi noapte.si ca pot sa ma apuc de anticonceptionale din nou, chiar la sangerarea provocata de Postinor.
am incredere in persoana respectiva,dar parca gandurile nu ma lasa.Si de asta apelez la voi, de a ma sfatui sa fac ceea ce este bine..Multumesc -
eu am luat anticoncep mult timp si nu mi-au facut deloc bine , pana la urma sunt niste hormoni nu ?
eu am avut dereglari hormonale din cauza lor si anume am facut : displazie mamara
eu zic ca daca acum sa rupt prezerv asta nu inseamna ca se va rupe si data viitoare
s mai poti lua si pastile dar fa o pauza si cel mai bine dute la un ginecolog ( sa nu le iei asa aiurea )
din cauza lor poti avea problemem pe viitor daca vrei un bebe
multa bafta !
bineinteles ca poate exista si exceptii -
off, pai am luat jeanine din aprilie anul asta.nu a trecut mult timp,dar curiozitatea nu ma lasa.... iar de prezerv mi-e frica,va dau cuvantul.. pt ca nu mai pot folosi postinor o data ce l-am luat deja. am trimis pe net problema mea unui medic,acum astept sa vad ce imi raspunde...
spuneti-mi va rog, alte metode de protectie,am auzit de nu stiu ce geluri,etc..dar care sa aiba o eficienta destul de mare... nu vreau steliret,metoda calendarului, coitus intrerup.. ceva mai sigur oricum -
pai sunt curioasa sa vad ce iti spune si medicul ...sa ne spui si noua
alte metode? eu nu folosesc ca noi vrem sa facem bebe ...si inainte am luat pastile , apoi nu am mai folosit nimik
pur si simplu ejacula afara 
stiu ca sunt niste foite saui ceva de genul ..stiu de la prietena mea care a folosit asa ceva , daca vrei o pot intreba
-
cat timp ai luat anticonceptionale?Eu am luat un an de zile Karissa si cam de 3/4 luni am incetat sa le mai iau.Si eu le-am luat pentru reglarea ciclului menstrual si pentru incetarea durerilor groaznice pe care le aveam in timpul menstruatiei.De cand nu le mai iau durerile au revenit iar ciclul mi s-a reglat.Mie mi-au facut bine anticonceptionalele,dar e bine sa faci cate o pauza dupa un an /doi de anticonceptionale.Le-ai intrerupt pur si simplu sau vrei sa ai un bebe?Atentie!Nu e bine sa se ia Postinor mai mult de doua ori/pe an!
-
si mie mi s-au recomandat anticonceptionale pentru reglarea menstruatiei si singurul avantaj pe care l-am avut era doar faptul ca nu mai imi intarzia menstruatia si nu mai aveam crampe, in rest, mi s-au marit sanii si ma dureau ingrozitor de nu mai puteam dormi pe burta, m-am ingrasat vreo 10 kg pentru ca mereu imi dadeau senzatia de foame, asa ca am renuntat la ele , dar nu am reusit sa slabesc de atunci. nu mai vreau sa mai iau niciodata, cu toate ca acum am probleme mari cu menstruatia.
asa ca, depinde de organism. -
ok, sa va raspund pe rand:
eva_new: le iau pentru protectie,nu pentru bebica. Stiu si de metoda asta,de a ejacula afara,dar imi e cam frica de ea.Pe penis mai este si un lichid preejaculator, in care se pot gasi si niste "miscatori",si nu stii cum isi ating scopul,ajungand acolo unde le place.... Iubitul meu chiar mi-a sugerat de metoda asta,dar mie nu-mi satisface ideea,chiar nu vreau sa risc,sincer.. si da, te rog,daca poti sa o intrebi pe prietena ta de foitele acelea..Stati linistite ca o sa va spun si de parerea doctotului,poate mai sunt si alte persoane in pozitia mea(cred ca maine, poimaine voi primi raspunsul
)
ASIST25: am luat jeanine din aprilie anul asta, deci de 7 luni.acum le-am intrerupt.si pe mine m-au ajutat, pentru ca aveam menstruatia la zi fixa, chiar la aceeasi ora! Tocmai ca postinorul se ia de 2 ori pe an maxim nu vreau sa risc cu alte metode mai putin sigure.Dureri am avut dar nu pot sa ma plang de dureri groaznice,si chiar si atunci cand luam antio aveam dureri, dar foarte putin dureroase..
eax_gabitza: Nu stiu cum s va spun, dar mie anticonceptionalele nu mi-au provocat senzatia de foame asa cum mi-o provoaca lipsa lor.De aproape o luna de cand nu mai iau m-am ingrasat 3 kg, simt ca lipseste ceva din mine, pe cuvant.Oricum, asta tine de fiecare in parte,de puterea de abstinenta a fiecaruia...La asta se mai adauga si stresul, grijile, ca doar suntem oameni,nu? si da, am avut parte de o perioada de glorie, pt ca am schimbat numarul sutienului cu 1 numar,mie imi cresteau greu sanii inainte...Am avut si eu durerila sani,ca doar au crescut,nu? sincer mai bine te-ai mai apuca inca o data de anti, mai bine te abtii, stiind la ce rezulate pot duce...E spre binele sanatatii tale.