histerectomie
-
0 0Peste 48 de ore voi face histerectomie totala si anexectomie bilaterala. Am 52 de ani, 2 fibroame (unul de 8.1/6 cm intrauterin, altul de 6 cm in afara uterului dar cu punct de plecare uterin)si o formatiune polipoida intrauterina.Am emotii mari, totul a fost diagnosticat ecografic de dr.Pop Mircea Adrian( exceptional medic) si operatia decisa pe loc de dr. Badea
Iulian. Nu am intrebat nimic, m-am blocat, aveam de sarbatorit majoratul fiului meu pe 24 decembrie, nu credeam ca am asa o problema grava... Orice parere, sfat, comunicare cu cineva care a trecut prin asta, mi-ar prinde tare bine. Nu stiu ce am de facut, ce sa mananc, ce sa nu mananc. Numai azi 12 decembrie mai pot avea acces la internet, maine dimineata plec la spital. Cu multumiri daca cineva imi raspunde -
Imi pare tare rau ca trebuie sa treci prin asta. Si sora mea a patit la fel, acum trei ani, chiar dupa Paste. Asa e viata! Cee ce vreau sa-ti spun e foarte Important: dupa operatie e aproape obligatoriu sa faci un tratament cu Antioxidanti pentru ca, celule canceroase sunt foarte periculoase: e foarte greu sa fie extirpate in totalitate si, daca, a mai ramas una, se extinde rapid, atacand alte organe din corp. In timp, tocmai cand crezi ca totul e ok, te trezesti cu o tumoare in alta parte. In orice caz, operatia va reusi, nu trebuie sa-ti faci griji. Problema e dupa. Anunta-ma daca ai citit mesajul si daca esti interesata, la gratielatv@gmail.com. In rest, operatie reusita si numai bine.
-
gratiela - fibrom nu inseamna neaparat cancer. de unde ti-a venit asta? nu stiu nici eu exact, sper sa am dreptate.
am avut o colega care a facut operatia asta de mult, acum vreo 25 de ani si era ok, traieste bine mersi. singura problema pe care trebuie sa o ai in vedere este sa nu te scapi la ingrasat. ai grija ce mananci. poate in momentul de fata poate parea o grija inutila, dar in timp, cand efectele operatiei vor trece, va conta cum arati. colega mea e enorma, la 50 si ceva de ani are vreo 150 kile.
multa sanatate iti doresc si iti tinem pumnii pentru maine. -
Am o prietena care s-a operat si acum se simte excelent.Ai medici buni ,deci totul o sa fie foarte bine ,important dupa operatie sa ai grija de tine ,pana te vindeci.Sa nu te prind ca hop ,pregatiri de sarbatori de ziua copilului sau mai stiu eu ce .Nu ai voie ,clar?
Odihna multa si o sa te refaci complet.
Multa sanatate si ...curaj ..O sa fie bine! -
Multumesc tuturor pentru toate sfaturile si gandurile bune. Nimeni care scrie pe aici nu cred ca vrea ceva rau.
Intr-adevar nu mi s-a spus despre malignitate decat ca sunt multe argumente contra ( lipsa lichidului in cavitatea peritoneala, lipsa adenopatiilor pelvine, valoarea indicelui de rezistenta in cazul masei polipoide este in limitele benignului).
Nimeni nu poate sti decat dupa biopsia postoperatorie.
Scriu toate astea pentru ca sigur cineva este interesat, pentru ca atunci cand te mai lamuresti te mai si linistesti sau accepti cumva situatia.
Mie cred ca mi s-a hotarat atat de repede interventia radicala pentru ca sangerez aproape continuu de cel putin 1 luna si jumatate, chiar daca nu in cantitati mari mereu, pentru ca si cele doua fibroame au fiecare cate o problema ( unul are zone de necroliza, probabil ca incepea sa nu mai fie in evolutie, totusi am 52 de ani, cred ca urma oricum menopauza, iar celalalt care s-a dezvoltat in afara uterului este pozitionat rau, apasa pe ovarul drept, cred ca si pe cele ce mai sunt pe acol
. Se pare ca sangerarea nu are legatura cu fibroamele ci cu acei polipi. Am inteles ca nu are rost sa rezolv toate aceste probleme pe rand, ar fi agresiuni repetate asupra organismului, riscul ca toate sa se complice ar fi mare, varsta mea nu mai reclama pastrarea aparatului genital.
Nu m-am simtit niciodata batrana, cred ca nu-mi arat varsta, nu sunt acum grasa ( am o greutate de 56 kG la 1.57 m inaltime), dar nu stiu cum scap din acest necaz. Oricum va voi tine la curent cu o pauza care sper sa fie cat mai scurta ( dar tot va fi de o saptamana si ceva)
Va doresc bine tuturor si pana diseara voi mai intra pe acest forum, maine...la spital. Nu ma simt rau deloc fizic, sufleteste insa sunt la pamant. Cu bine -
Gratiela, explicatia pentru " de ce totala "o ai un pic mai sus, scrisa de mine. Nu stiu cati ani ai, nici ce profesie, dar indiferent de asta, e bine sa sim cat mai multe despre sanatatea noastra. Cat despre antioxidante, ai dreptate. Antioxidantele cele mai la indemana sunt vitaminele A C E si Seleniul. Exista chiar preparate care le contin pe toate : Triovit, Antioxidant (Walmark)etc. Toti ar trebui sa luam doze mari mai ales de vitamina C care are si multe alte roluri. Daca trec cu bine de incercarea care incepe maine voi mai sta de vorba cu voi toate, va consider acum prietene, va voi spune cum a fost, si in general multe din ce stiu. Numai sa ma intorc cu bine acasa.
-
Colega mea de serviciu are 46 de ani si a fc o histerectomie totala acum 2 ani.A fost greu,si-a revenit in 2 saptamani,ea zice ca destul de repede. Psihic a trecut bine peste asta.Acum stiu ca isi fc anual tot felul de teste (osteoporoza,mamaografie).Mamaografia o face la 2 ani mai exact.
E atenta la ce mamanca,se ingrijeste mai bine zis.
Trebuie sa treci cu bine peste asta! Eu o vad zilnic pe ea la serviciu si este bine,in multe zile este mai bine decat mine care am cu 20 de ani mai putin decat ea.Este mai atenta la sanatatea ei si se simte bine.Nu s-a ingrasat. A luat si ceva trat medicamentos si in paralel a fc si un trat naurist(din asta mai scump) vreo 3-6 luni,nu mai stiu.
MULTA ANATATE SI TOT BINELE DIN LUME!!!Sa ne scriem de Craciun si sa aflam ca esti cat se poate de bine!!! -
elinda, cum a fost ?
acum ai trecut peste operatie, cum te simti
si eu am fost operata in martie, asa cum ai scris tu ca vei fi, sint mai tinara, am 38 de ani
acum perioada asta pina la 6 saptamini e mai grea, mai sint ceva dureri la taietura aia interna, nu cea care sa vede pe burta, dar pe urma trece, oricum daca medicii zic ca trebuie facuta operatia asta atunci intr-adevar trebuie, si eu am asteptat un an, am facut tratament naturist dar tot la operatie am ajuns
rezultatul de la biopsie cum e ?, sper sa fie bine
eu mai trebuie sa folosesc plasturi pentru hormonii estrogeni, medicul mi-a spus ca aproape zece ani, dar cel putin cinci, iar astea in timp indelungat pot sa duca la cancer de sin, dar nu am alta varianta, dupa 2 luni au inceput bufeurile si era f rau, si transpiram mult, probleme din astea de menopauza, sper sa nu ma ingras de la ele, oricum nu mai am voie sa maninc asa de mult ca inainte
tu probabil ca nu vei avea nevoie de hormoni, si asta e f bine
sa ai grija sa nu ridici nimic, si pina la un an nu mai mult de trei kg, e f important,
sa te faci bine si sa ne scrii, pe mine chiar ma intereseaza, poti sa-mi lasi si mesaj privat
sanatate si SARBATORI FERICITE !